Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Psychologie magazine over hooggevoeligheid

Deze zomer schreef ik uitgebreid over hooggevoeligheid. Naar aanleiding daarvan werd ik laatst benaderd door een redacteur van Psychologie Magazine: ze maakten een themanummer over hooggevoeligheid, of ik daarin mijn verhaal wilde doen. Inmiddels ligt het nummer in de winkel en het is zo tof geworden!

Leestijd

Je kan hier mijn artikel van juli dit jaar nog eens lezen, over mijn hooggevoeligheid en hoe ik daarmee omga. Ik leg daarin ook wat meer uit over hooggevoeligheid of HSP. In het nieuwe nummer van Psychologie magazine wordt dieper ingegaan op deze verzameling karaktertrekken én samen met vijf andere ‘bekende’ mensen ben ik geïnterviewd en op de foto gezet.

Foto is gemaakt door Linelle Deunk

In de interviews gaat het vooral over hoe de hooggevoeligheid het leven beïnvloedt, maar ook hoe het juist positief kan zijn. Er zijn ook een aantal video’s gemaakt, die ik heel mooi vind geworden.

Naar aanleiding van de reacties die ik kreeg op mijn blogpost én de vele verhalen die ik lees en hoor, merk ik op dat ontzettend veel mensen zich herkennen in het ‘label’ HSP of hoogsensitief. Het is voor mij puur een manier waarop ik ‘in elkaar zit’, het zijn voor mij karaktertrekken die ik ook heb en daardoor kan het makkelijker te begrijpen zijn. Ook kan het makkelijker zijn om met dit gegeven om te gaan, waardoor je lekkerder in je vel zit en gelukkiger wordt.

Deze twee visuals zijn ook erg praktisch én herkenbaar.

Bedankt, Psychologie magazine, dat ik deze maand een onderdeeltje van het magazine mag zijn – ik vind het een hele eer om in een van mijn favoriete tijdschriften te staan! Ik hoop dat veel mensen meer duidelijkheid krijgen over zichzelf óf juist wat leren over geliefden die een tikje gevoeliger zijn 😉


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.