Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
14 juni 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • how ot
  • How To
  • Lush
  • nagel
Een MissLipgloss artikel

LUSH Lemony Flutter

Afgelopen zondag was hier op MissLipgloss een heel artikel te lezen over nagelriemen. Ik gebruikte altijd een nagelriem olie van Etré om de boel daar te verzorgen, maar las ook heel veel goeds over Lush Lemony Flutter. Online bestelde ik hem voor €9,50 en ik ben aan het testen geslagen.

Lemony Flutter komt in een klein zwart plastic potje, zoals veel producten van Lush. Dit is helemaal gemaakt van gerecycled materiaal, fijn om te weten. Het potje heeft een inhoud van 50 gram, wat weinig lijkt maar wat enorm veel is. Wat Lush over LF zegt:

Je kunt misschien denken dat het je nooit gaat lukken om een klein potje Lemony Flutter Cuticle Butter op te krijgen voordat de datum verloopt. Zelfs al gebruik je het dagelijks om je nagels en nagelriemen mooi en zacht te houden. Maar, wij gebruiken het ook op onze hielen, ellebogen en tenen. Briljant!

En de ingredienten:

Fresh Lemon Infusion (Citrus limonum), Shea Butter (Butyrospermum parkii), Beeswax (Cera alba), Lanolin, Soya Oil (Glycine soja), Cold Pressed Organic Avocado Oil (Persea gratissima), Cold Pressed Organic Flaxseed Oil (Linum usitatissimum), Mango Butter (Mangifera indica), Hydrogenated Palm Kernel Oil, Castor Oil (Ricinus communis), Perfume, Cold Pressed Wheatgerm Oil (Triticum vulgare), Lemon Oil (Citrus limonum), Lavender Oil (Lavandula hybrida), Tagetes Oil (Tagetes minuta), Chamomile Oil (Anthemis nobilis), Sodium Borate (Borax), Gardenia Extract (Gardenia jasminoides), *Citral, *Geraniol, *Citronellol, *Limonene, *Linalool, Methylparaben, Propylparaben.

Alleen natuurlijke ingredienten en als je de lijst even doorneemt zie je ook dat het vooral bestaat uit verschillende soorten oliën. De belangrijkste ingredienten zijn citroenolie, shea boter en bijenwas. Verder zitten er oliën in als avocado-olie, castor olie en kamille olie. En toch is Lemony Flutter geen vloeibaar olietje, maar een soort boter, te vergelijken met shea boter maar dan iets zachter en gladder.

De geur is onmiskenbaar: citroen. Mij doet het denken aan citronellakaarsen, en I like it! De substantie is dus dik en romig als een crème, maar wanneer je het op je nagelriemen smeert transformeert het binnen een paar seconden in olie. Je hebt maar een klein beetje nodig voor al je nagelriemen en wanneer je het even insmeert en je nagelriemen terugduwt, is het binnen vijf minuten ingetrokken. Een groot pluspunt, want een half uur lang met vettige vingers lopen is niet zo prettig.

Net aangebracht

Ingesmeerd

Vergelijk met ‘eerder’:

En dit is nu. Op mijn nagel zie je trouwens een ‘naakte’ acrynagel 😉

Mijn nagelriemen waren vreselijk na de eerste keer dat ik kunstnagels had laten zetten. Ze waren droog, zaten bijna ‘vast’ op mijn nagels en hier en daar had ik zelfs korstjes. Bekijk de foto’s hierboven. Droog, rood en niet goed verzorgd.

Sinds ik LF ben gaan gebruiken zijn mijn nagelriemen getransformeerd naar zachte, soepele, gezonde en verzorgde omlijstingen van mijn nagels. Ik kan ze makkelijk terugduwen, er zitten geen velletjes meer aan en mijn handen zien er alleen al door die mooie verzorgde nagelriemen veel beter uit. Ik gebruik Lush Lemony Flutter ongeveer elke dag, sowieso voor ik ga slapen en soms overdag ook nog een keertje.

Een potje van 50 gram kost €9,95, en zo’n potje is wel er erg groot. Lush had beter potjes van de helft van de inhoud kunnen maken, want je hebt elke keer maar zo’n klein beetje nodig voor je nagelriemen. Wat je kan doen is het potje delen met vriendinnen (dus overpotten in kleinere verpakkingen) of ook voor andere doeleinden gebruiken, zoals eeltige hakken en droge plekjes op je lichaam.

Ik ben dus overtuigd: Lush Lemony Flutter is de bomb!!!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.