Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
21 februari 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • lippen
  • lipscrub
  • lipverzorging
  • Lush
Een MissLipgloss artikel

LUSH Lip Scrubs review

Ik kondigde ze laatst al aan, de nieuwe lip scrubs van Lush! Scrubs voor je lipjes in drie verschillende soorten: Bubblegum, Mint Julips en Sweet Lips. Voor zachte lippen, perfect om te gebruiken voordat je je lippen gaat verzorgen of voordat je lipstick op gaat doen. Velletjes verdwijnen als sneeuw voor de zon!

De scrubs zijn gemaakt van suiker, jojoba olie, smaakstof en geurstof. In de Mint Julips en Sweet Lips zit ook nog vanille extract en tagetes olie. Een erg simpel recept dus, en wanneer je €8,95 te duur vind voor een potje scrub, maak je hem toch lekker zelf? Fijn om te weten vind ik dat het dus geen probleem is als je deze scrub in je mond krijgt. Het is wel een lipscrub, dus het is wel geruststellend dat het gewoon suiker met olie is.

De lipscrubs komen in potjes van 25 gram. Dat lijkt weinig, maar is echt heel veel, aangezien je per scrubbeurt maar een miniscuul beetje scrub nodig hebt. Met één potje zou je een eeuwigheid kunnen doen. Helaas is het maar een jaar houdbaar, dat betekent dus scrubben als een malle, of delen met je huisgenootjes, zusjes, broers, papa’s en mama’s. Het was prima geweest als de scrubs waren gekomen in 10 of 15 gram, want volgens mij maak je 25 gram lipscrub nooit op in een jaar.

Maar hoe scrub je je lippen nou met zo’n los suiker-en-olie-mengsel? Het is heel simpel. Je pakt een heel klein beetje product uit het potje, en dan ook echt een héél klein beetje. Maak je lippen iets nat en maak met de scrub ronddraaiende bewegingen op je lippen. Doe dit ongeveer een half minuutje tot een minuut en spoel het dan af. Lippenbalsem (Rosebud Salve!) erover heen en je hebt super kissable lips! Ideaal voor wanneer je een lipstick of iets dergelijks gaat gebruiken, dan zijn je lippen perfect zacht en velletjesvrij.

Mijn favoriet is Bubblegum. Wanneer je het dekseltje van het potje draait, ruik je meteen de zoete kauwgomgeur. Van die roze Hubba Bubba kauwgom, die mierzoete! Superlekker. Op twee staat bij mij Mint Julips, die doet me denken aan de After Eight chocolaatjes. De scrub ruikt en smaakt precies naar After Eight! Als laatste, maar zeker niet onaardig, heb ik Sweet Lips, die ruikt naar volle pure chocola en een beetje vanille.


De Lush Lip Scrubs kosten €8,95 voor een potje van 25 gram en zijn er in drie soorten. Lush is te koop in de online shop en in alle Lush filialen.Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.