Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
28 maart 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • inner beauty
  • nivea
  • vriendinnen
Een MissLipgloss artikel

Maak contact en geef aandacht!

Waar word jij nou echt blij van? Ik merk zelf dat ik altijd het meest gelukkig word van contact met mensen die ik leuk vind. Vooral met vriendinnen en familie! Afspreken, samen wat leuks doen, een lekker lang telefoongesprek… Nivea deed hier een heel interessant onderzoek naar en organiseerde om die reden een vriendinnenavond!


Een van mijn beste vriendinnen: Mascha

Het onderzoek waar ik het over heb is gedaan door Kien in opdracht van Nivea onder 2503 respondenten van 16 jaar en ouder. Daaruit bleek dat 63% van deze mensen gebrek heeft aan écht onderling contact. De beste manier om contact te hebben is volgens zeven van de tien mensen gewoon elkaar zien. Afspreken. Naar elkaar toe gaan en kletsen, lachen, of gewoon samen een filmpje kijken. Fysiek contact wordt ook heel fijn gevonden. Knuffelen, even iemand aanraken (wanneer je je verdrietig voelt is een arm om je schouder wel heel erg fijn) of natuurlijk vrijen met je vriendje.


Friend Nikkie 🙂

Maar ja, we hebben toch social media tegenwoordig? En WhatsApp, en e-mail? We Twitteren, Facebooken en Whatsappen de hele dag met mensen die we lief hebben, maar dat staat toch niet voor echt contact. Ja, je hebt wel contact, maar het is heel vluchtig, en ook wel een beetje onpersoonlijk. Om écht contact met elkaar te hebben moet je dus gewoon lekker afspreken!


Collega en vriendinnetje Aukje

Ik merk dat zelf ook enorm. Ik denk dat ik het gelukkigst ben op momenten dat ik afspreek met vriendinnen of familie. Zeker nu het lekkerder weer wordt belanden we vaak samen op het terras, of kom ik een vriendin in de stad tegen. We brengen dan uren kletsend door, en wanneer we allebei naar huis (of naar bed!) gaan, ben ik zo blij dat ik weer een leuke avond (of middag) met een lieve vriendin heb gehad. Écht contact met mensen die je lief hebt is zo ontzettend belangrijk, en zo bepalend voor je geluk. Doe dat dus, bel nu nog een vriendin op en vraag of ze deze week iets leuks met je gaat doen.

Liset en Auk

Omdat mensen daar over het algemeen zo weinig tijd voor hebben, organiseerde Nivea gisteravond een Vriendinnenavond. En wat was dat leuk! Pers werd uitgenodigd en aangemoedigd om een vriendin mee te nemen. Dat kan normaal niet, het is not done om een vriendinnetje naar een normaal persevent mee te nemen, het is toch je werk! Maar gisteravond móest het! Ik nam een van mijn liefste vriendinnen Marije mee en we hadden een ontzettend leuke avond.


Lieve Marije

Het was echt zo leuk dat ik een keer een vriendin mee mocht nemen! Zo kon Marije eens zien hoe een pers event in elkaar zit, én we hadden tijd voor elkaar! Het was in Amsterdam Zuid en we hebben genoten van het lekkere eten, drankjes, bekenden en gezelligheid. Kijk je mee naar wat foto’s van de leuke avond?

We begonnen buiten met een drankje en verkasten daarna naar de hip ingerichte zaal, waar we konden kwartetten met alle aanwezigen (100+ mensen), was echt hartstikke geinig!

En had je een kwartet, dan kon je op de foto! Marij en ik hebben niet heel actief lopen kwartetten, haha, maar er liepen heel wat dames rond kaartjes te verzamelen, heel geinig.

Het voorgerechtje: Blini’s met haringkuit en kaviaar, lekker!

Toespraakje van de lieve hoogzwangere Marissa van Nivea

Aan tafel! Met alle persmensen plus vriendin!

En na het heerlijke eten wat gezellige muziek en tijd voor wat aandacht. Handmassages, handlezingen, een kopje koffie, toetje… Tijd om te relaxen 🙂

Heerlijke handmassages! Rechts zie je trouwens een CosmoGIRL! collega, zo leuk dat ze er ook was!

Echt contact = elkaar zien!

Er was ook een fotohokje (van hetfotohokje.nl) , hilarisch… Bovenaan met Sophie en haar vriendin, en met Marije! En onderaan wij tweetjes. Het was een heerlijke avond en de hele happening doet me echt herinneren dat ik vaker met vriendinnen moet afspreken. Het schiet er wel eens bij in, je kent het wel. Druk met van alles, en je wil wel afspreken maar je blijft het maar verzetten waardoor je elkaar weer weken niet ziet. Bel nu dus gewoon je liefste vriendin op (ja, bellen, niet mailen of sms’en! Bellen is na ‘elkaar zien’ de beste vorm van ‘echt contact’ volgens het onderzoek) en spreek af. Vanavond nog? Of misschien komend weekend? Wel doen hè, want het maakt je zo blij 🙂

Zie jij jouw vriendin(nen) wel genoeg? En vind jij ‘echt contact’ met iemand die je lief hebt ook zo fijn?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.