Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
18 november 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • fix+
 • fixing spray
 • MAC
 • Review
Een MissLipgloss artikel

MAC Fix+

Je hebt het misschien al eens voorbij zien komen hier op de site: fixing sprays. Een tijdje geleden kocht ik een miniflesje van MAC Fix+, en ik vond hem zo fijn dat ik nu een grote fles heb gekocht. Hier betaalde ik €17 voor bij de MAC Pro Store (maar hij is ook gewoon bij de counters in de Bijenkorf en Douglas te koop) en ik wil vandaag graag vertellen wat ik nu precies van dit product vind. Er is al veel over geschreven en verteld, en daar moet mijn mening ook nog eventjes bij! 😀

 

Wat MAC er over zegt:

An aqua-spritz of vitamin and minerals, infused with a calm-the-skin blend of green tea, chamomile, cucumber, topped off with the fresh, natural, energizing scent of Sugi. Adds radiance, finishes makeup. Spray it on. Skin drinks it up!

Het omschrijft niet helemaal waar heel veel mensen het voor gebruiken: om je make-up een mooie finish te geven en om het veel langer te laten zitten. Soms heeft je foundation na gebruik van poeder, blush, bronzer en highlighter en te poederige finish en wordt wat pannekoekerig. Als je dan MAC Fix+ er over heen sprayt, gaat dat poederige weg en krijg je een mooie dewy glans over je gezicht. En het zorgt er dus voor dat je make-up gewoon heel veel langer blijft zitten, ik merk echt verschil als ik het niet gebruik. Ook neem ik mijn kleine flesje graag mee op reis, het vliegtuig in, voor een opfrisser onderweg. Het voelt namelijk ook gewoon heel erg lekker op je huid!

Water, glycerin, butylene glycol, cucumber fruit extract, matricaria extract, camellia leaf extract, tocopheryl acetate, caffeine, panthenol, arginine, peg-40 hydrogenated castor oil, ppg-26-buteth-26, fragrance, disodium edta, phenoxyethanol

Hierboven kan je de ingrediënten lezen. Fruit extracten, glycerine, cafeïne, vitamine E, aminozuur… Helemaal 100% ‘lekker’ is het niet, met phenoxyethanol en wat parfum, maar dat staat ook echt helemaal onderaan de lijst, dus daar maak ik me niet druk om.

Zonder MAC Fix+.


Sprayen! Ik spray altijd zo’n drie keer, je ziet op de foto ook dat mijn gezicht er wel echt vochtig van wordt.


Vlak erna.

Na een minuutje, compleet opgedroogd. Je ziet dat mijn huid er niet (meer) poederig uitziet en het geeft een heel natuurlijke glans. Like!

Ik ben gewoon helemaal gek op MAC Fix+ en het is echt een product wat in mijn vaste routine zit, ik mis het als ik het niet gebruikt!

Pluspunten
 • Mooie, praktische verpakking die je kan locken
 • Makkelijk in gebruik: alleen even sprayen
 • Laat make-up veel langer zitten
 • Geeft een fris gevoel
 • Maakt de finish van je make-up veel mooier (dewy, niet poederig)
 • Gaat heel lang mee (ik heb bijna een half jaar gedaan met een mini flesje)
 • Ruikt lekker fris

Minpunten

 • Alleen bij MAC verkooppunten te koop
 • €17

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een fixing spray die je make-up langer laat zitten

Skippen als… je er geen €17 voor over hebt, of als je gewoon geen fixing spray wilt gebruiken

Zou ik dit opnieuw kopen? Ja, ik heb hem nu ook voor de tweede keer aangeschaft.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.