Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
22 augustus 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • base
 • gezichtsbasis
 • MAC
 • make-upbasis
Een MissLipgloss artikel

MAC Prep + Prime Skin Base review

MAC Prep + Prime Skin Base gebruik ik nu bijna vier maanden elke dag, en m’n flesje is bijna op. Tijd voor een review! Skin Base is een basis voor onder je make-up, die je huid glad maakt en er voor zorgt dat je gezichtsmake-up langer blijft zitten. Ook maakt het je huid egaler qua kleur en voorkomt dat je gaat glanzen gedurende de dag. Tenminste, dat is wat MAC belooft. Doet Skin Base dat ook? Lees verder om het te ontdekken.

Ik heb dit product een tijdje geleden in een voordeelsetje gekocht met Cleanse Off Oil en Fix+ travelsizes, maar deze is wel een full size. Dat setje kan je trouwens niet in de winkel kopen, helaas. Ik betaalde daar destijds volgens mij zo’n €30 voor, en volgens mij ben je dat ook kwijt aan alleen de MAC Prep + Prime Skin Base. Hoe duur hij precies is weet ik niet, maar in Amerika kost hij $28, dus hij zal ook zoiets in Nederland kosten. Excuses voor de ietwat beschadigde verpakking, maar ik gebruik hem dus al drie maanden dagelijks en neem hem altijd mee in m’n toilettas als ik ergens anders slaap. Normaal maak ik foto’s van de producten als ze nieuw zijn, maar ik wist toen ik het kocht nog niet dat ik er een review over ging maken.

Eerst eens naar de ingredienten kijken! Deze primer is op basis van siliconen. Ik heb hem drie maanden gebruikt en heb er geen puistjes of een slechte huid van gekregen, gelukkig. Ik vind het gevoel van siliconen op de huid alleen niet heel erg fijn, maar het werkt wel erg goed als basis.

Ingredienten: Water/Aqua/Eau, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Polysilicone-11, Sucrose, Isopentyldiol, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Gellidiela Acerosa (Algae) Extract, Morus Bombycis (Mulberry) Root Extract, Hypnea Musciformis (Algae) Extract, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract, Poria Cocos Sclerotium Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Amorphophallus Konjac Root Powder, Laminaria Saccharina Extract, Algae Extract, Caffeine, Tocopheryl Acetate, Butylene Glycol, Caprylyl Glycol, Hexylene Glycol, Potassium Sorbate, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Magnesium Myristate, Sodium Hyaluronate, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Saccharide Isomerate, HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Silica, Polysorbate 20, Alumina, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Polyethylene, Phenyl
Trimethicone, Sialyllactose, Triethoxycaprylylsilane, Phenoxyethanol

In de Skin Base zitten naast siliconen ook veel verzorgde ingrediënten zoals groene thee extract, Algae extract (dat zit ook in La Mer producten!), moerbeiwortelextract, grapefruit extract en ga zo maar door. Nice, dus naast dat het je make-up langer laat zitten verzorgt het je huid ook. Als je niet gek bent op siliconen of als je weet dat je er puistjes van krijgt, gebruik dit product dan zeker niet! Ik heb er zelf geen last van en gebruik het zonder puistjes te krijgen.

De verpakking is praktisch: het zit in een pompflesje. Hygiënisch, makkelijk en handig om mee te nemen. Hij is ook licht doordat het plastic is. Top!

Het product zelf is heel bijzonder qua structuur, het voelt een beetje mousse-achtig aan. Heel fijn! Als je goed kijkt zie je ook dat er kleine glittertjes in zitten. Deze glittertjes zie je trouwens niet op je gezicht, maar het zorgt meer voor een soort healthy glow.

Je ziet nu heel subtiel de glans die het geeft, maar deze foto is dan ook met flits gemaakt. Je ziet geen glittertjes op je gezicht, en zeker niet omdat je er nog je foundation over heen doet.

En, wat doet het? Mijn foundation blijft écht langer zitten als ik Skin Base heb gebruikt. Ik vergeet het soms wel eens, en dan merk ik echt dat mijn foundation sneller van mijn gezicht af gaat. Met Skin Base blijft het perfect zitten tot ik het er ’s avonds weer af haal. Gebruik ik het niet, dan krijg ik sneller vlekken en dan gaat m’n gezicht ook sneller glimmen. Nu gebruik ik ook poeder na mijn foundation dus dat helpt ook tegen glimmen, maar ik kan echt niet zonder Skin Base. Mijn flesje is bijna leeg (ik merk het doordat ‘ie wat moeizamer pompt en er steeds meer lucht bij komt) en ik ga zeker een nieuwe kopen, want ik vind hem héél erg fijn. Ik heb nog wel andere basisproducten liggen, dus dat ik deze opnieuw koopt, zegt heel veel! Ik vind het echt fijn!

Pluspunten
 • Verpakking (stevig, mooi en praktisch)
 • Substantie (mousse) voelt goed aan en smeert makkelijk uit
 • Zuinig in gebruik
 • Ruikt nergens naar
 • Laat mijn make-up veel langer zitten
 • Gaat glans tegen
 • Vult oneffenheden zoals lijntjes en rimpeltjes op
 • Verkrijgbaarheid (alleen bij MAC verkooppunten, volgens mij zelfs alleen bij de MAC Pro Store)

Minpunten

 • Zitten veel siliconen in, dat kan een minpunt zijn

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een goede basis die je make up langer laat houden en je minder laat glimmen, en als je daar een paar tientjes voor over hebt

Skippen als… je geen basis gebruikt, siliconen vermijd of als je er geen paar tientjes voor over hebt.

Zou ik dit opnieuw kopen? Ja! En dat ga ik binnenkort ook doen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.