Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
6 juni 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • discussie
  • enkore
  • gregorygorgeous
  • make-up
Een MissLipgloss artikel

Make-up bij mannen

Make-up hoort bij vrouwen. Vrouwen dragen make-up, mannen niet. Tenminste, dat is wat vast zit in het hoofd van veel mensen. In het artikel over het NARS boek dat ik bestelde reageerden een aantal meiden ‘geschokt’ op de foto van de opgemaakte man. Ik raakte geïnspireerd: daarover wil ik wel eens met jullie discussiëren! Is make-up nou echt alleen voor vrouwen?

En ik heb het dan hier over make-up, niet over verzorgingsproducten. Nee, over concealer, foundation, poeder, mascara, oogpotlood, lipgloss… Ik ben heel benieuwd hoe jullie daar tegenover staan. Is make-up puur iets voor vrouwen, of mogen mannen er ook wel een likje van?

Petrilude is een YouTube guru en maakt make-up how-to filmpjes.

Net als Koren! Ik heb hem ontmoet in New York, hij is zo leuk!

GregoryGorgeous!

Hoe ik er over denk? Ik denk dat we allemaal niet zo nauw moeten denken. Hoezo is make-up voor vrouwen? Als een man nou een pukkeltje heeft, snap ik het best als hij daar wat concealer over doet. Of als hij een heel oneffen gezicht heeft, dat hij wat foundation opdoet. Of wat poeder als hij erg glanst. Lippenbalsem met een licht kleurtje, staat lekker fris en zorgt voor zachte lippen. Beetje wenkbrauwgel in de wenkbrauwen… Ik heb echt geen moeite als een man wat make-up draagt. Toch zou ik wel raar staan te kijken als ik een man tegenkom met een full face make-up. Inclusief lippen en ogen opgemaakt. In New York zag ik het wel veel, daar wordt het ook meer geaccepteerd. Ik denk dat we er hier in Nederland nog niet klaar voor zijn.

Ik maak zelf regelmatig mannen op, voor foto- of videoshoots. Meestal moeten ze er zelf niks van hebben. ‘Ik voel me alsof ik een pannenkoek op mijn gezicht heb,’ en ‘Gaat dat er wel makkelijk af?’ Ook al zie je het niet eens (voor shoots moet het meestal gewoon lijken of ze niks op hebben, maar hun gezicht moet mat en vlekkeloos zijn), ik heb nog nooit een man opgemaakt die het echt leuk vond.

Ik ben benieuwd naar wat jullie denken. En bedenk je dan vooral wat je er van zou vinden als je (beste) vriend of broer make-up zou gaan dragen… Brand maar los!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.