Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
7 februari 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • dream nude airfoam
 • foundation
 • getest
 • maybelline
Een MissLipgloss artikel

Maybelline Dream Nude Airfoam

Denk je dat je op het gebied van foundation alles al wel geprobeerd hebt, komt Maybelline weer met wat nieuws. Een foamfoundation! De Dream Nude Airfoam. Een mousse zoals voor in je haar, maar dan voor op je gezicht, als foundation. Ik was ontzettend nieuwsgierig.

De Dream Nude Airfoam komt in een klein, licht busje. Het doet me heel erg denken aan haarmousse, ook qua verpakking. Het ziet er strak uit, mooi vormgegeven, en werkt ook hygiënisch. De formule is samengesteld uit water, pigmentdeeltjes en lucht. Eigenlijk niet heel anders dan andere foundations, maar dan heel dun, en het komt als een foam uit de verpakking. Maar als je het uitsmeert is het gewoon een erg vloeibare, dunne foundation. Je zal later in deze blogpost zien wat ik bedoel.

Maybelline belooft dat ik de meest licht en luchtige foundation ooit ga voelen, en dat het met niks anders te vergelijken is. Verder voel je het niet op je huid, geeft het een heel natuurlijk effect, anders dan andere soorten basismake-up.

Dit zijn de ingrediënten van de Maybelline Dream Nude Airfoam. Het hoofbestanddeel is water, maar dat is bij veel soorten foundations zo. Niet echt bijzonder dus.

De gebruiksaanwijzing. Héél goed schudden (echt hard, anders komt er alleen kleurloos schuim uit), zacht op de knop drukken en het aanbrengen op de rug van je hand. Vanaf daar kan je elke keer met je vingers wat pakken om aan te brengen. Je kan de mousse beter niet meteen als een dot op je gezicht aanbrengen want dat verdeelt niet makkelijk. Vanaf je hand werkt het beste!

Dit is kleur 030 sand. Er zijn nog twee lichtere tinten dan deze, namelijk 05 Light Beige en 21 Nude.

Dit is kleur 60 Caramel. Dit is de donkerste tint. Tussen 030 Sand en deze tint zitten nog 40 Fawn en 48 Sun Beige. Zes tinten dus! Niet geschikt als je een heel donkere huid hebt, daarvoor is Caramel te licht.

Zoals je op bovenstaande foto’s kan zien wordt de mousse gewoon vloeibaar wanneer je er met je vingers in gaat. Net als met haarmousse! Het is eerst heel zacht en ‘bouncy’, wanneer je het uitsmeert is het bijna zo dun als water en kan je het verdelen. Dat verdelen is lastig. Doordat het zo waterig is krijg je sneller vlekken. Het geeft een medium dekking en je kan prima in laagjes werken, maar het is echt bedoeld voor een meer natuurlijk effect. Ideaal dus als je geen dikke laag foundation wilt dragen, maar liever een heel dun product wat je niet voelt.

Op deze foto draag ik geen gezichtsmake-up.

En hier de Maybelline Dream Nude Airfoam in de kleur 030 Sand. Ik weet niet zo goed wat ik van het effect moet vinden. Het is een beetje vlekkerig zoals je kan zien omdat het verdelen nogal lastig gaat. Verder is het best wel oké, het droogt niet heel mat op maar ook niet heel glanzend (mooi!), blijft lang zitten en je hebt ook geen poeder nodig. Het dekt lichtjes, het haalt roodheid weg en is prima als je een heel subtiele, natuurlijke foundation wilt dragen.

Ik moet zeggen dat ik er zelf niet zo heel erg weg van ben. Het is natuurlijk heel gaaf, een foamfoundation. Maar ik kan er niet zo goed mee overweg. Ik krijg elke keer vlekken omdat ik het niet goed kan verdelen. Ook werk ik niet heel graag met mijn vingers, maar liever met een kwast voor mijn foundation en dat gaat niet echt. Als je wel graag met je vingers werkt en misschien een wat vettere huid hebt, zal het voor jou wel goed kunnen werken.

Maybelline Dream Nude Airfoam kost €14,99 voor een busje van 50ml. Je krijgt veel product, foundation is normaal gesproken vaak 30ml.

Pluspunten

 • Praktische verpakking
 • Zeer licht, natuurlijk effect
 • Gewoon bij de drogist en parfumerie te koop
 • Blijft lang zitten
 • Droogt niet heel mat op, maar ook niet heel glanzend
 • €14,99 voor een foundation van de drogist voor 50ml is best oké

Minpunten

 • Verdeelt niet gelijkmatig waardoor je gauw vlekken en strepen krijgt
 • Komt eigenlijk neer op een gewone zeer vloeibare foundation

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een heel dunne, vloeibare foundation die een natuurlijk effect geeft

Skippen als… je liever een wat dikkere foundation gebruikt, of als je wat meer dekking wilt.

Zou ik dit opnieuw kopen? Nee (ik heb zelf liever een meer dekkende foundation die ook wat dikker is).

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.