Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
22 november 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Moodboard tussenshoot

Photobucket

Op het moment dat ik dit schrijf is het zaterdag, en overmorgen heb ik de tussenshoot op school. Dit artikel komt later online, dus de shoot heb ik op het moment dat jullie dit lezen! Ik heb vandaag (zaterdag, dus) mijn moodboard in elkaar gezet. Voor de shoot was dat de opdracht, we moesten drie looks maken op een moodboard met inspiratiefoto’s. Onze docent zoekt maandag een look uit die we daadwerkelijk gaan maken. Hier hebben heel wat uurtjes werk in gezeten, en het was echt leuk om te doen! Het is echt heel erg leuk om op facecharts looks te maken. Lees verder voor meer foto’s!

Photobucket

Dit is mijn moodboard. Drie looks, met allemaal inspiratie foto’s en wat nagellakkleuren erbij om uit te kiezen. Al die kleuren neem ik ook mee maandag zodat ik de nagels van mijn model kan lakken.

Photobucket

Mijn eerste look, high fashion. Ik heb – net als bij de andere looks – sterk aangezette wenkbrauwen gemaakt, met zwart oogpotlood. Op het model zal ik dit met donkerbruin wenkbrauwpoeder doen, dat vind ik fijner werken. Verder heb ik veel geshaped, onder de jukbeenderen, bij de slapen, naast de neus, onder de mond en bij de ogen. Dit vind ik best moeilijk en wil ik graag na veel oefenen eens echt in de praktijk brengen. De lippen heb ik ingekleurd met Chanel Rouge Noir, maar mijn docente mag kiezen, tussen die kleur of Anime van OCC. Ik heb twee nagellakjes er bij gedaan, Chanel Rouge Noir (natuurlijk) en een felle kleur van Gynics. Ik vind bij deze look het shapen heel erg mooi, dat geeft zo mooi vorm aan een gezicht. Ook wil ik met highlights en glans werken maar dat kan je niet goed overbrengen op een facechart.

Photobucket

Close. De mond lijkt slordig maar het randje van de mond op de facechart is een beetje bobbelig.

Photobucket

Vooral die bovenste foto was een inspiratiebron om Chanel Rouge Noir te gebruiken.

Photobucket

Meer inspiratie. Toevallig hoe de twee modellen links bijna hetzelfde kijken! Mooi zo met die mond open. Als deze look wordt gekozen dan is dat een fijne uitdaging, want lippen blijven moeilijk, en shapen ook. Maar juist daarom lijkt het me leuk om te doen. Deze look heb ik laatst ook gedaan voor een shoot en dat ging wel erg goed dus ik kan het wel.

Photobucket

Mijn tweede look, met een messy kant en een rustige, nette kant. Ik heb de techniek voor ronde smokey eyes gebruikt, die vind ik het mooiste. Ik heb zwart, donkerbruin en lichtrbruin gebruikt, en eyeliner en mascara. Links heb ik mascara gebruikt voor die vlekken, dat vind ik zo’n gaaf effect geven. Het lijkt me leuk om deze look te doen, ik denk ook dat deze mijn favoriet is, al is het wel erg moeilijk om te kiezen.

Photobucket

Inspiratie

Photobucket

Close up. Ik heb trouwens voor al deze looks gewoon make-up op papier gebruikt. Geen gewone kleurpotloden, maar echte oogschaduw, kohlpotlood, wenkbrauwpotlood, mascara, gelliner, blush, lipstick… Jep!

Photobucket

En de laatste look, heel nude met frisse roze appelwangetjes.

Photobucket

Inspiratie

Photobucket

Inspiratie

Ik ben heel benieuwd welke look het wordt, ik hoop die met het ronde smokey eye, en misschien kan ik dan lekker ‘kliederen’ met die mascara. Ik heb er echt zin in! De foto’s krijgen jullie natuurlijk te zien.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.