Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
19 december 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • chi
  • Review
  • stijltang
  • Test
Een MissLipgloss artikel

Net in huis: mijn CHI tang!

Nu mijn haar langer is aan de rechter kant (mijn lange lok) ben ik veel meer in de weer met stijl- en krultangen. Doordat ik vaak mijn haar achter mijn oor draag – onbewust, als ik aan het werk ben of iets aan het lezen ben – en dan krijg ik rare slagen en krullen in mijn haar die ik niet zo mooi vind. Een paar keer is mijn haar bij de kapper steil gemaakt met een CHI tang en dat effect was echt geweldig, mooi kaarsrecht in model en dat bleef ook zo nadat ik mijn haar achter m’n oor had gehad. Tot ik mijn haar weer waste zat het perfect. Ik hoorde iedereen altijd al over de CHI tang (‘Hij is zo geweldig, de beste tang ever!), maar mijn eigen tang van Rowenta deed het ook goed. Tot ik dus bij de kapper in aanraking kwam met CHI. En nu heb ik hem dus ook in huis, en wel een limited edition, namelijk de Hair Heroes tang! In dit artikel foto’s, informatie en mijn eerste indruk.


Hair Heroes is een onafhankelijke stichting die geld inzamelt om kindermisbruik in Zuidoost-Azie tegen te gaan. Dit doen ze door evenementen en creatieve projecten te organiseren. Zo was er laatst het Hair Heroes event 2010, waar toevallig B Academy de haar en make-up deed! De kappersbranche steekt vooral haar nek uit en zo doet CHI dat ook met deze speciale limited edition Hair Heroes tang. Een gedeelte van de verkoopprijs gaat naar Hair Heroes.

Ik vind deze tang er erg mooi uitzien, wit met zwarte decoratie en CHI in swarovskisteentjes. Mooi! Je kan natuurlijk ook voor een zwarte basic tang gaan, maar ik vind zo’n limited edition wel erg leuk. Een CHI tang heb je vanaf €99 (bij deze webshop), deze tang kost daar €129. Er zit een flesje CHI Silk Infusion serum bij, die kost normaal €16,20. Dus een serum hoef je er niet meer bij te kopen. Dat serum werkt trouwens heel fijn in combinatie met de tang, Biosilk serum is ook perfect hiervoor. De prijs lijkt hoog, maar CHI staat bekend als een van de beste merken stijltangen die er bestaan. Deze tangen worden door kappers gebruikt (bij mij op school gebruikt ook iedereen een CHI), hebben de beste kwaliteit keramische platen en je krijgt een jaar garantie op de platen.

Tot ik CHI gebruikte, gebruikte ik een andere stijltang. Het resultaat werd nooit zo mooi als bij de kapper: mijn haar werd er dof van en ik kreeg het niet zo mooi in model. De tang ging maar stroef door mijn haar heen en ik had vaak van die kaarsrecht uitstekende plukjes. Ik dacht dat ik gewoon iets verkeerd deed (maar hey, hoe moeilijk kan het zijn om je haar te steilen). Toen ik de CHI tang net had, heb ik meteen mijn lok er mee gesteild en nee, het lag niet aan mij dat ik met die andere tang mijn haar niet mooi steil kreeg. Deze tang gleed door mijn haar, maakte het mooi steil, het viel meteen mooi in model en mijn haar glansde..! Wauw! En in nog geen vier minuten had ik mijn haar helemaal steil.

Er komt nog een uitgebreide review van de CHI tang, met foto’s en misschien een filmpje, dit was mijn eerste indruk. Wie van jullie heeft nog meer een tang van CHI, en zijn jullie er ook zo blij mee?

Dit artikel is vooruit geschreven en valt dus buiten mijn no-beauty-buy


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.