Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
3 mei 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • alien
  • geur
  • parfum
  • Review
Een MissLipgloss artikel

Nieuwe favoriet: Alien – Thierry Mugler

Het komt bij mij maar heel weinig voor dat ik écht weg ben van een geur. Negen van de tien keer vind ik iets ‘wel lekker’, en het is heel zeldzaam dat ik een geur vind waar ik de hele dag aan wil snuffelen en die ik de hele dag opnieuw op wil spuiten. Een vriendin van mij (Nikkie!) droeg Alien van Thierry Mugler elke dag en toen we samen op vakantie gingen spoot ik hem ook een paar keer op. Ik was verkocht. In New York bij Bloomingdales zag ik de geur staan en ik moest hem kopen. Ik wist zeker: als ik hem nu niet koop, ga ik in Nederland meteen naar Douglas om hem te halen. En oh, wat vind ik hem heerlijk.


Er komt een mooi zakje bij het parfum zodat je hem veilig in je tas mee kan nemen!


Laat ik maar eerlijk zijn: de fles vind ik echt heel erg lelijk. Dit is geen fles die ik op mijn bureau neerzet omdat ik hem zo mooi vind. Nee, Alien zit standaard in zijn mooie paarse zakje in mijn handtas. Ik vind wel dat de verpakking bij de geur past: apart en niet geschikt voor iedereen.

Goed, de geur, hoe is die? De precieze noten heb ik niet kunnen vinden, of in ieder geval niet hoe ze opgebouwd zijn. Wel weet ik dat de topnoten bestaan uit jasmijn en bloemen, de hartnoten uit mos en hout en de basisnoten uit amber. Verder zit er ook vanille, sandelhout, citrus, meloen, perzik en pruim in de geur. Hij is te omschrijven als orientaals en houtachtig. Precies een geur waar ik van houd: mysterieus en een beetje zwaar. De lichte frisse geuren ruik je meteen als je hem opspuit en in de basis zitten de wat meer zware noten. Ik vind het een onwijs lekkere, goddelijke geur die ik de hele dag wil ruiken en die ik ook de hele dag door opnieuw wil opspuiten! Wat zou ik graag de geur aan je willen laten ruiken. Echt, als je een keer bij een parfumerie bent, snuffel er dan even aan.

Ik heb trouwens de eau de parfum, deze blijft lekker lang hangen. Ik spuit hem ook altijd even op mijn sjaal als ik er een om heb en in mijn haar, ook al is dat niet zo goed in verband met de alcohol… Maar je ruikt het dan wel heel erg goed.

Goedkoop is Alien niet, 30 ml kost €51 en 60 ml kost €74,70. Hij is te koop bij de betere parfumerieen als Douglas, ICI Paris en de Bijenkorf.

Zijn hier meer Alien fans?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.