Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
30 maart 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Nieuwe Thierry Mugler parfums

Het is steeds een beetje lekkerder weer, de zomer komt in zicht, en dus komen steeds meer merken weer met frisse, lichte versies van hun bestaande populaire parfums. Ook Thierry Mugler doet dat met hun twee iconische geuren: Alien en Angel! Ook hebben ze een frisse, nieuwe vorm van Womanity uitgebracht. Je weet misschien wel dat Alien van Thierry Mugler een van mijn favoriete geuren is, die ik al een paar keer opnieuw heb aangeschaft, wat een hemels parfum is dat, op mijn lijf geschreven!

De drie geuren waar een nieuwe, frisse versie van is uitgebracht:

  • Alien
  • Angel
  • Womanity

Check het doosje van Womanity! Dit is de binnenkant, ziet er gaaf uit!

Eerst Alien, mijn favoriete geur (oké, oké, samen met Love by Chloe)! De gewone versie is heel erg sterk van geur, en ook best wel apart. Je kan mijn complete review daarvan hier lezen. Het flesje is qua vorm precies hetzelfde als de Alien Aqua Chic versie, alleen de kleuren zijn anders!

Alien Aqua Chic is in plaats van diep paars lichtroze met transparant en… glittertjes onderaan!

Superschattig en meisjesachtig, wel anders dan de gewone Alien fles. Dit is wat toegankelijker denk ik! Alsnog vind ik de vorm van de fles nogal lelijk, geen geur die ik op mijn bureau neer zou zetten omdat ‘ie zo mooi is. Maar de geur… die komt wel door de test.

Het verschil met de gewone Alien geur is dat deze frisser en zomerser is. Deze frisheid heeft Thierry Mugler op twee niveaus in de geur verwerkt:

  • in het hart van de opbouw: er zijn frisse ingredienten toegevoegd aan de oorspronkelijke samenstelling
  • in de bron van creatie: om de geur te transformeren tot ‘Aqua Chic’ worden water en alcohol in de geur vervangen door een hydrolaat, wat verkregen wordt door grondstoffen te distilleren. Destillatie houdt in dat in een vloeistof als het ware twee (of meer) verschillende stoffen worden gescheiden. Voordeel hiervan is dat er dus geen alcohol meer in de geur zit, waardoor het niet meer kan vlekken op je huid in de zon!

Wat me meteen opvalt bij Alien is dat ik hem meteen herken! Hij is qua opbouw wel hetzelfde, dat merk je meteen, alleen zijn er wat ingrediënten vervangen. Om de geur wat pittiger te maken is gemberwater aan het hart van de geur toegevoegd, samen met verveine en fresia om de geur wat frisser te maken. De geur is nu fris, amberachtig en bloemig. De gewone Alien versie is wel echt anders, zeker in de basis, veel zwaarder en meer ‘winters’. Alien Aqua Chic is echt een frisse zomergeur, die in de opbouw nog steeds hetzelfde ruikt als Alien. Een geweldige oplossing voor dames die wél Alien willen blijven dragen in de zomer, maar niet van heel zware geuren op warme zomerdagen houden. Ik vind deze erg lekker, maar ja, ik ben gewoon gek op Alien!

Een fles van 50ml kost €61.

Ook is er een Aqua Chic versie van Angel! Angel heb ik zelf niet, dus hoe de originele versie ruikt, weet ik niet. Ik ga dus compleet onbevooroordeeld de review van deze geur in!

Ook deze geur is dus frisser gemaakt door ingredienten toe te voegen, en water en alcohol te vervangen door een hydrolaat. Het fijne hiervan is dus dat de alcohol wordt weggelaten, op die manier kan je het parfum veilig in de zon gebruiken. Je krijgt er dan geen vlekken van! Dat is fijn. Ook kan je het lekker in je haar spuiten, want het droogt niet uit. Pluspunt!

Angel is van oorsprong een oriëntaalse bloemengeur, waar wat noten aan toegevoegd zijn in de Aqua Chic versie. Zoals korenbloemwater, roze pepers, citroen en patchoeli-vanille. Van een zware oriëntaalse geur, is ‘ie nu naar een frisse bloemengeur gegaan, met oriëntaals en kruidig nog steeds herkenbaar.

De geur is, net als Alien, best wel apart. Hij begint vrij zwaar en kruidig, wat een beetje kan afschrikken. Je verwacht dan meteen een heel heftige geur… Maar wacht! Hoe langer de geur op je huid zit,  hoe frisser hij zich ontwikkelt. Maar die orientaalse kruidige noten blijf je ruiken. Hij is een tikje minder fris en zomers dan Alien Aqua Chic, perfect dus als je houdt van kruidig en nog steeds een tikje zwaar en mysterieus.

De fles vind ik te gek, zo’n stervorm met glittertjes. Nadeel is wel dat je hem niet neer kan zetten!

Een flesje van 50ml kost €57.

En als laatste: Womanity Pour Elles, een fruitige versie van Womanity Eau de Parfum. Ook hiervan ken ik zelf de oorspronkelijke geur niet, dus ik ga gewoon af op mijn neus en smaak!

De fles is, zacht gezegd, nogal apart! Totaal niet mijn smaak! Wel jammer, maar het gaat natuurlijk om de inhoud. En ik kan je vertellen dat Thierry Mugler écht aparte geuren heeft, waarvan deze wel de meest bijzondere is. Dit is namelijk een zoete, hartige, houtachtige creatie. Hartig? Een hartige geur? Jep! Dat heb ik zelf nog nooit in een omschrijving gelezen, maar Womanity is dus hartig. De oorspronkelijke versie is een stuk zwaarder dan de Pour Elles, deze is speelser, sparkling en is fruitiger. 

Womanity staat voor de onzichtbare band die vrouwen met elkaar hebben, en staat symbool voor vrijgevochten, zelfverzekerde vrouwen. Ik denk dat velen van ons zich daar wel mee kunnen associëren, toch? Maar hey, hoe is die geur nou?

De geur is dus fruitig, zoet en hartig. Het fruitige deel zijn de aardbeien (niet zo bijzonder), het zoete deel de vijg (best wel bijzonder), en het hartige deel: kaviaar. Dat is wél bijzonder! Ik moet zeggen dat ik niet meteen denk ‘HEY, kaviaar!’ als ik het draag (gelukkig!), maar het is wel hartig. Kruidig, houtig. Zwaar. Maar toch ook fris en zoetig door de vijg en aardbei.

Hier moet je van houden. Dit is geen geur wat je voor iedereen kan kopen als cadeautje, ik denk dat veel mensen deze zelfs echt totaal niet lekker zullen vinden! Ik kan hem wel waarderen, al moet ik er ook eventjes aan wennen. Ik ben gek op zware, houtige geuren met aparte ‘randjes’, en dat is Womanity Pour Elles zeker. Maar wel héél apart!

Womanity Pour Elles kost €59 voor 50ml, €79 voor 80ml en €39 voor een navulfles van 50ml.

Mijn favoriet van de drie… is Alien Aqua Chic. Geen verrassing, want Alien is gewoon ‘mijn’ geur! Op nummer twee staat toch wel Womanity Pour Elles, en op drie Angel Aqua Chic. Maar ze zijn alledrie heerlijk. Wel raad ik je echt aan om de geuren eerst te testen in de winkel en even te dragen voor je ze aanschaft, want ze zijn vrij apart en bijzonder, en een miskoop begaan is natuurlijk zonde!

Ik vind het zelf vooral heel handig dat de geuren geen alcohol bevatten, ideaal voor in de zomer. Let jij daar ook op, wanneer de zon schijnt?

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.