Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
29 augustus 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • occ lip tars
 • Review
Een MissLipgloss artikel

OCC Lip Tars Review

Na de swatches is het dan nu tijd voor mijn review over de OCC Lip Tars. Voor meiden die net komen kijken: Lip Tars zijn vloeibare lipsticks, die enorm veel kleur afgeven en waarvan je maar een heel klein beetje nodig hebt. Ze zitten in kleine tubetjes en ze kosten €10,75 per stuk. Ik heb ze getest! Wat vind ik van de Lip Tars? Lees verder om het te ontdekken.

Alle begin is moeilijk, wordt wel eens heel ouderwets gezegd, en dat is met OCC Lip Tars ook. Wanneer je voor het eerst met deze lipstickjes aan de slag gaat, is het even uitvogelen hoeveel je nodig hebt en hoe je dat het beste aan kan brengen. Ik breng eerst een drupje aan op de rug van mijn hand, pak er een beetje van met een lippenseeltje en breng het dan aan op mijn lippen. Natuurlijk kan je het ook rechtstreeks uit het tubetje pakken maar dat is niet zo hygiënisch. Je merkt gauw wanneer je te veel hebt gepakt, dan loopt het uit in de lijntjes rond je lippen. Not so pretty!


Zie je de lijntjes rechts bovenin? Ik heb teveel product gebruikt waardoor het gaat ‘bloeden’ in de lijntjes rond mijn lippen. Dit is trouwens Vintage, geweldige kleur!

Sommige kleuren worden wat streperig als je ze met een kwastje aanbrengt, dus aan het eind dep ik die er nog een beetje ‘in’ met mijn vingertoppen. Het is niet moeilijk, maar even aftasten in het begin. En het is echt onmogelijk om de Lip Tars als een lipgloss (zo uit de tube) op te brengen! Daarvoor is het te vloeibaar, plus dat je dan veel te veel product op je lippen (en er om heen) krijgt. Niet proberen, dus! Wel is dit een beetje onpraktisch voor onderweg. Als je je Lip Tar overdag wil bijwerken, zal je dus een lippenseeltje mee moeten nemen, of het met je vingers doen.


Zie je de streepjes op mijn onderlip? Even deppen met je vingertoppen en weg zijn ze

Met een Lip Tar leg je een heel dun laagje kleur op je lippen die als het ware indroogt op je lippen. Dit betekent dus ook dat je elk velletje ziet, dus vooraf scrubben is wel een must. Maar géén lippenbalsem gebruiken, want dan glijdt de Lip Tar van je lippen af. Je voelt de LT niet op je lippen zitten, wat bij lipstick (en zeker bij gloss) wel het geval is. Maar je hebt wél een compleet dekkende kleur op je lippen! Alle Lip Tars zijn trouwens creamy, dus er zitten geen glittertjes of glansjes in.

De kleuren waar je uit kan kiezen zijn geweldig en wat nog gaver is, is dat je je eigen kleuren kan mengen. Elke denkbare kleur kan je maken! Je doet gewoon wat drupjes in een klein potje, mengen met een tandenstoker en dan heb je jouw eigen kleur. Nadeel is dan wel dat je het niet in een handig tubetje hebt, maar een potje werkt net zo makkelijk in combinatie met een lipkwastje.

Kijk hoe dekkend ze zijn… De eerste foto is mijn ‘naakte’ mond

En op deze foto draag ik een flinterdun laagje complex

Dan de houdbaarheid… Die is super! De kleur droogt mat op en blijft urenlang zitten, maakt niet uit wat je eet of drinkt. Wat ik zelf wel heb is dat ik een soort ‘rand’ krijg na een paar uur, op het gebied waar mijn lippen op elkaar komen. Het enige wat je dan kan doen is dat er even afhalen en een nieuw laagje aanbrengen. Dit heb ik ook altijd met lipstick en vaak ook met gloss, dat ligt dus niet aan de Lip Tar. Nadeeltje vind ik wel dat de Lip Tars wat chemisch ruiken en smaken.

Lip Tars zijn €10,75 per stuk. Dat is echt goedkoop, aangezien het product enorm zuinig werkt, je hebt maar een drupje nodig voor één applicatie. Ik heb zelf 24 kleuren, wat voor mij ideaal is omdat ik in september begin met een visagie opleiding. Als je de Lip Tars alleen zelf gebruikt kan je gewoon een paar (of één) kleurtje(s) kiezen die je mooi vind. Als je de drie primaire kleuren neemt (geel, blauw en rood, dus traffic, rx en nsfw) kan je elke denkbare kleur mengen. Wit en zwart erbij is dan ook handig om de kleuren donkerder of lichter te maken (feathered en tarred).

Dan de ingredienten:

Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Cannabis Sativa (Hemp) Oil, Mentha X Peprita (Peppermint) Oil, Tocopherol Acetate (Vitamin E)
May Contain: D&C Red #7, D&C Red #30, FD&C Blue #1, FD&C Yellow #6, Iron Oxides, Titanium Dioxide

Dus castor zaad olie, hennep olie, pepermunt olie, vitamine E en pigmenten (de kleuren). Weinig, toch? En door de oliën is het ook nog verzorgend. De pepermuntolie ‘voel’ je ook op je lippen als je het aanbrengt, het voelt een beetje fris op je lippen.

De OCC Lip Tars zijn online te koop voor €10,75 bij ProMakeUpStore.com!

Pluspunten
 • Compleet dekkend
 • Enorm zuinig in gebruik
 • In verhouding niet duur
 • Geweldige keuze aan kleuren
 • Mogelijkheid om eigen kleuren te mengen
 • Licht als een veertje; onvoelbaar op de lippen
 • Langhoudend

Minpunten

 • Onprettig geurtje/smaakje
 • Voor onderweg wat onpraktisch
 • Na een paar uur een ‘rand’ op de plek waar je lippen samen komen

Iets voor jou als… je houdt van dekkende kleuren op je lippen, je houdt van felle kleuren en als je het leuk vindt om je eigen lipstickkleuren te maken. Of als je visagist bent en graag veel kleuren hebt en geen fortuin wilt besteden aan dure lipsticks.

Skippen als… je liever gewone lipsticks gebruikt, je niet houdt van dekkende kleur of als je eigen kleuren mengen je niks interesseert

Zou ik dit opnieuw kopen? Ja, als er ooit eentje op gaat

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.