Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
19 januari 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • black shatter
  • crackle
  • nagellak
  • nail of the day
Een MissLipgloss artikel

OPI Black Shatter

Crackle nagellak is hot. Heel veel nagellakmerken hebben ze inmiddels in hun collectie en natuurlijk OPI ook! Deze lak zat in de Katy Perry collectie en heet Black Shatter. Het effect is heel gaaf, en je hoeft er maar heel weinig voor te doen. Je brengt de zwarte lak gewoon over je gewone nagellak heen aan en meteen na het aanbrengen gaat de lak ‘krimpen’ waardoor je het crackle effect krijgt. Het ziet er uit als ingewikkelde nail art, maar niets is minder waar: je hebt het in een paar minuutjes gefixt.

De kleur die ik als basis heb gebruikt is KOH China!, een gouden glitterende kleur. Het effect is nog gaver met een glitterlak, het contrast is dan erg mooi. De shatterlak droogt heel mat op, met een topcoat wordt ‘ie weer mooi glanzend en blijft de lak ook langer zitten. Het is maar net welk effect je mooi vindt, bij een glitterlak is het wel gaaf om er geen topcoat over te doen voor het contrast tussen de matte zwarte kleur en de extreem glitterende basislak. En het fijne is dat deze combinatie echt ontzettend lang blijft zitten! Ik gebruikte een topcoat van Sally Hansen en na vier dagen zag de lak er nog supergoed uit!

Ik had alleen wat lichte beschadigingen aan de bovenkant (tipwear), verder zat ‘ie er nog prima op. Nice!

Op dit filmpje kan je zien hoe het crackle effect werkt, ik heb het wel over een andere lak aangebracht, maar dat maakt niks uit voor het effect.

Het is simpel, makkelijk, snel, en het ziet er onwijs cool uit! Hoe de lak ‘kraakt’ hangt af van hoe je het aanbrengt. Je moet het snel aanbrengen, in twee snelle vegen over je nagel. Bij een dun laagje krijg je heel fijne crackle, bij een dikke laag wat grotere stukken. Probeer het gewoon uit en check wat jij mooier vindt! De OPI Black Shatter lak kost €12,95 en is bij OPI verkooppunten te koop (check www.opi.nl).

Wat vind jij van deze trend?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.