Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Dag 2023!

Ja, het is een lekkere cliché uitspraak, maar het is wel waar: wat is het jaar snel gegaan! Waaaat, is 2023 al voorbij? Ja, morgen is het 2024 en is er weer een nieuw jaar begonnen. Zoals vanouds blik ik vandaag kort terug op het afgelopen jaar en bespreek ik met je wat ik van plan ben voor 2024.

Leestijd

2023 Prive & reizen

Eerst even een opsomming van allemaal dingen die ik gedaan heb in 2023

Ik moet echt even mijn agenda erbij pakken om mijn geheugen weer even op te frissen over het afgelopen jaar. Jemig, januari lijkt wel járen geleden. Het jaar begon rustig, maar als ik terugkijk realiseer ik me weer dat ik het jaar wel wat stressvol begon qua werk. Ik maakte me zorgen om van alles en het ging niet helemaal lekker. Dat had niet per se een hele duidelijke aanleiding, ik zat vooral mezelf een beetje in de weg.

Eind maart keerde de mentale rust weer een beetje terug en ging ik twee weken naar Terschelling – een weekje ‘gewoon’ werken en een weekje vakantie. In april ging ik met de hele familie een weekendje naar Limburg en in mei ging ik een weekje solo naar Valencia voor een workation. Het was een beetje jammer dat ik toen ziekig was, maar het was wel een mooie week waar ik met warme gevoelens op terugkijk: wat een mooie stad en ik heb me echt goed vermaakt (en veel werk verzet). In juni mocht ik weer naar Oostenrijk op Structuurjunkie workation! Oh man, wat is dat toch altijd genieten. Met een fijne groep mensen op zo’n mooie plek. Ik kijk er elk jaar erg naar uit en dat was dit jaar ook het geval.

Toen ik terugkwam, ging ik alles even anders doen. In Oostenrijk had ik wat belangrijke inzichten, waardoor ik terug in Nederland wat grote knopen doorhakte. Ik ging in therapie bij een psycholoog, ik schrapte van alles uit mijn planning, nam afscheid van teamleden bij Structuurjunkie en maakte eigenlijk alles een stukje simpeler voor mezelf. Meer daarover in het kopje over mijn werk in 2023.

In juli gingen we met vrienden een paar dagen naar de Moezel (eerste wijnreisje sinds dat ik stopte met drinken) en begin augustus ging ik met Willem en Kees een lang weekend naar Cadzand in Zeeland. Wat een heerlijke dagen en dit was echt volop genieten.

Half augustus ging ik tien dagen naar Spanje, naar Villa la Kookaburra, om die 10 dagen precíes te doen waar ik zin in had. Woowww, dat was ZO fijn. Wat een waanzinnige plek, ik heb er zo van genoten. Het was ook een fijn moment om even goed te reflecteren, veel te wandelen, te journalen, een beetje tot mezelf te komen. Met Anna (de eigenares en inmiddels vriendin) maakte ik meteen plannen voor een Cynthia.nl retreat op deze plek. Het begon daar zó te borrelen om iets te organiseren voor een groepje vrouwen, en mijn intentie vanaf de zomer was: precies doen waar ik zin in heb en mijn gevoel volgen, dus dat deed ik.

In september ging ik met vriendin Annemieke een kleine week naar de Algarve in Portugal voor een workation, wat ook zó fijn was. We zaten in een prachtig huis met zwembad, in een heel rustig dorpje, met te gek uitzicht over de bergen. Lekker eten, lekker werken, lekker chillen, lekker studeren, lekker wandelen: het was top. Dit was voor mij zo’n fijne week omdat ik zoveel werk deed en tegelijkertijd zo’n heerlijk vakantiegevoel had.

In oktober was de Structuurjunkie Workation in Zuid-Limburg, wat ook een heel mooie week was met een fijne groep ondernemers. Uitzicht op de groene heuvels, hartstikke mooi weer (wat een mazzel), lekker eten en drinken, goed gezelschap.

Foto Bianca Toeps

En ja, november. In november brak dan eindelijk onze droomreis naar Japan aan, de reis die we al zo lang wilden maken, en die we al zo lang moesten uitstellen vanwege covid. Nu was het zover en het was nog zoveel meer en zoveel beter dan we hadden gehoopt. We hebben het hele jaar zo uitgekeken naar november en toen was het ineens zover. Het was zo geweldig en we zijn beide helemaal in love met Japan, dus dat is zeker een plek waar we vaker heen zullen gaan. En: Willem vroeg me er ten huwelijk!

December was rustig. Lekker thuis. Genieten van de knusheid van de feestdagen, de gezelligheid binnen. En ook wel weer bijzonder, want ik maakte de keuze om te stoppen met de medicatie die ik slik voor mijn endometriose. Een grote stap en ik ben erg benieuwd hoe dit gaat. Op het moment dat ik het schrijf ben ik net 5 dagen gestopt en begin ik wat veranderingen te voelen in mijn lichaam, ik hoop dat het zo goed gaat dat ik niet meer aan de medicatie hoef. Het is afwachten en ik zal je er denk ik ook wel over updaten. Even een disclaimer: nooit zomaar met je medicatie voor wat dan ook stoppen, altijd overleggen met je arts.

Ook was 2023 het jaar waarin ik mijn boek Alcoholvrijer schreef en dus héél weinig dronk. Tot en met maart dronk ik helemaal niet, en daarna sporadisch, alleen bij hoge uitzondering. Dat bevalt heel erg goed en ik ben erg blij dat ik deze keuze heb gemaakt.

Jemig, 2023

En naast al deze reizen deed ik veel bijzondere dingen. Zoals zweethutceremonies, parachutespringen, een truffelceremonie, ik ging trainen en voeding (nog) wat serieuzer nemen en ging werken met een van de beste coaches van Nederland op dit vlak, ik ging een opleiding doen tot personal trainer (waar ik nog steeds mee bezig ben, in maart 2024 is het examen), ik was tegen het einde van het jaar weer wat meer creatief qua tekenen en schilderen en ik ontmoette fijne nieuwe mensen en maakte nieuwe vrienden. En ik beleefde natuurlijk ook mooie tijden met vrienden en familie die ik al jaren ken.

 

2023 Werk

2023 was een jaar waarin ik heel wat knopen doorhakte zakelijk gezien.

Ten eerste ben ik meer ‘influencerwerk’ gaan doen, simpelweg omdat ik dat ontzettend leuk en ongecompliceerd werk vind. Ik houd van content maken, van bloggen, van instagrammen, van delen, en in dit werk kan ik dus veel van de dingen kwijt die ik tof vind om te doen. Ik had toffe klanten in 2023 zoals Oslo Skin Lab, Dyson, Vitakruid, Purina, HelloFresh en MelkUnie en dat waren stuk voor stuk campagnes waar ik veel lol aan heb beleefd.

Ten tweede ben ik Structuurjunkie weer wat eenvoudiger gaan aanpakken. Dit deel van mijn bedrijf is de laatste jaren enorm gegroeid, en het werd in mijn hoofd te ingewikkeld. Daardoor ging ik enorm focussen op cijfers en kon ik niks anders zien dan doelen die niet gehaald werden (terwijl het hartstikke goed ging!).
In de zomer besloot ik dus wat dingen anders te gaan doen qua team en qua aanbod. Klanten hebben daar weinig (of niks) van gemerkt, voor mij en het team is het een wereld van verschil. De lol kwam weer terug, de druk ging er voor een groot deel af, en ik doe gewoon weer (zoals het hoort) wat ik het allerleukste vind om te doen. Die keuzes zorgden ervoor dat ik met een heel tevreden gevoel terug kan kijken op het afgelopen jaar, en het mooie is, qua omzet is het me gelukt om 2022 te evenaren, terwijl ik héél veel ‘strategie’ en ‘plannen’ heb losgelaten. Het bewijs dat iets meer loslaten voor mij heel erg goed werkt.

Ook een Structuurjunkie mag soms iets minder plannen 😉

Eigenlijk was 2023 het jaar waarin ik weer besefte dat ik mijn werk zelf creëer. Ik vergeet dat gewoon soms. Soms zit ik tijdenlang ‘gewoon’ te werken en vergeet ik dat ik geen baas heb die me verteld wat ik moet doen. Ik kan vandaag bedenken wat ik wil doen – en natuurlijk heb ik afspraken en deadlines en mensen waar ik mee samenwerk – en morgen besluiten dat ik ergens mee stop. Of juist iets nieuws begin.

Als ik bedenk dat ik een magazine over Japan wil maken, hell yeah, dan ga ik dat gewoon doen. Wil ik een opleiding doen tot personal trainer terwijl ik nog geen idee heb of en wat ik daarmee wil, let’s go, leuk! Heb ik een idee om een online cursus te maken over dingen alleen doen, oké, laten we het gaan maken. Doordat ik weer meer zo in mijn werk en leven sta, voelt alles weer zoveel leuker, vrolijker en lichter. Want hey, ik ben degene die bepaalt hoe mijn werk en hoe mijn dagen eruit zien, dan kan ik het maar beter zo leuk mogelijk maken!

Het was een jaar vol zakelijke mijlpalen, zoals weer een hele nieuwe collectie Structuurjunkie Planners, het verschijnen van mijn boek Alcoholvrijer, het lanceren van 3 Cynthia.nl cursussen (de cursus over afvallen, Alleen Maar Geweldig en de 30 dagen Alcoholvrijer challenge die bij het boek hoort), het binnen een uur uitverkopen van de Cynthia.nl retreat in Spanje in 2024, de Structuurjunkie workations, bijna 24.000 Structuurjunkie bestellingen verwerkt en vooral een heleboel mensen naar meer structuur en rust geholpen. En hier op Cynthia.nl heel veel mensen blij gemaakt en misschien een beetje geïnspireerd.

Ik kijk terug op een bewogen jaar waarin selfcare en loslaten centraal stond, en zoals altijd: genieten. Ik heb ontzettend veel leuke dingen gedaan, heb veel tripjes gemaakt en daar geniet ik altijd heel erg van.

Morgen kijk ik vooruit naar het nieuwe jaar!

Een hele fijne jaarwisseling.

Liefs,

Cynthia


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.