Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
17 juli 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • nagellak
 • nagels
 • nail art
 • Review
Een MissLipgloss artikel

Sally Hansen Salon Effects


Tot ik Sally Hansen Salon Effects had geprobeerd, had ik een hekel aan alle soorten nagel’stickers’ die er zijn. Het ziet er vaak wel leuk uit met gave printjes, maar het is vaak heel veel gedoe, het blijft niet lang zitten of je hebt gewoon een stuk papier op je nagels. Not so pretty. Toen ik hoorde over de Salon Effects was ik dan ook erg sceptisch, maar dit zijn de eerste nagelstickers die ik helemaal geweldig vind. Ze liggen pas in september in de winkel maar ik ben hier zó enthousiast over dat ik ze alvast wil laten zien. Lees je verder?


Sally Hansen Salon Effects zijn simpel gezegd nagelstickers die van nagellak zijn gemaakt. Dus niet van papier of folie, maar van nagellak. Je hoeft ze niet te verhitten, je kan ze gewoon aanbrengen, aandrukken en klaar. En dat blijft dagenlang perfect zitten. Je kan het er weer afhalen met nagellakremover, wat ook wel erg handig is. Een setje kost €11,99, en er zitten 16 nagelstickers in. Dat is dus voor één manicure, en dat blijft zo’n tien dagen zitten. Tenminste, dat is wat Sally Hansen beloofd.

In dit filmpje wordt door een beautyblogger uitgelegd hoe je de Salon Effects kan aanbrengen, precies zoals in de handleiding staat.


En een filmpje van Sally Hansen zelf. Hierin zie je ook alle designs die er zijn, maar ze zijn straks niet allemaal in Nederland te koop.

De strips komen in een rechthoekig plastic doosje waar je duidelijk het design op kan zien. In Nederland zijn er strak nog maar vijf verschillende te koop, maar misschien worden dat er na een tijdje meer. In New York had ik ze ook al in de drogisterijen zien staan, maar ik dacht dat het van die crappy stickers zouden zijn, dus ik keek er toen niet echt naar om (helaas).

Niet slecht voor je nagels!

Dit is wat er in het doosje zit. Een plastic zakje met daarin een papiertje met uitleg, een vijl en een houten stokje, en twee keer acht nagelstrips, verpakt in een luchtdicht doosje. Het is echt geweldig dat alles wat je nodig hebt gewoon in het doosje zit (behalve nagellakremover). Je kan dus meteen aan de slag, zonder dat je zelf nog op zoek moet naar buffers en bokkenpootjes. Als je het doosje met de strips openmaakt ruik je nagellak, want daar zijn de strips van gemaakt.

Op het papiertje staat helder uitgelegd hoe het werkt. Wel alleen in het Engels en Frans, dus als je dat echt niet kan heb je een probleempje. Maar nu niet meer, want ik leg het ook nog even uit in dit artikel. Ik vind de uitleg op het papiertje heel duidelijk, ik kon meteen aan de slag zonder dat ik filmpjes op YouTube heb opgezocht.

Eerst legde ik alle strips naast elkaar. Je kan zien dat ze niet hetzelfde zijn, ze hebben niet allemaal hetzelfde patroontje. Dat vind ik mooi!

Dan zorg je voor schone nagels. Ik haalde mijn nagellak eraf en ruwde het oppervlak wat op met het vijltje dat in het setje zat. Ook duwde ik mijn nagelriemen wat terug. Ik besloot ze pas achteraf te verzorgen met een olie, omdat ik de nagels goed droog en stroef wilde houden – dan hechten de strips veel beter en blijven ze langer zitten.

Dan pak je een strip en haal je de beschermlaagjes eraf. Je kan dan ook het zilveren ’tabje’ er af trekken en dan heb je dit. Aan een kant huidskleurig, aan de andere kant heb je het design. Je kan dit gerust gewoon vastpakken, het plakt alleen vast aan je nagels, niet aan je vingers.

En dan is het heel simpel, je checkt welke strip bij welke nagel past en dan breng je het aan. Eerst zo dicht mogelijk bij de nagelriem en dan strijk je hem glad over je nagel. Ze zijn rekbaar, dus als je plooitjes krijgt kan je iets aan de strip trekken en dan verdwijnt dat. Het resultaat is een geweldige nail art, zonder plooitjes, haakjes of bobbeltjes.

Tada! Alleen bij mijn pink ging het niet helemaal goed, maar dat zie je nauwelijks.

Het is supermakkelijk en snel en het resultaat vind ik geweldig. Ik wil wel als tip meegeven: breng een laagje topcoat aan over de strips, dan blijft het véél langer zitten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de tien dagen niet gehaald heb, omdat ik gewoon andere lak op wilde doen, maar het heeft er bij mij een week perfect op gezeten, zonder chips of beschadigingen. Let wel: mét topcoat. De strips op mijn rechterhand beschermde ik niet met een extra laagje en die gingen wel wat chippen na een paar dagen. Dus neem even die moeite om er een laagje (sneldrogende) topcoat over te doen, dan heb je met gemak een dikke week plezier van je geweldige manicure.

Eindelijk: nagelstickers die makkelijk en snel aanbrengen, er geweldig uitzien (als gewone nagellak), die van nagellak gemaakt zijn, die je er af kan halen met nagellakremover en die ook nog eens lang goed blijven zitten. Ik ben super fan! Ze kosten dus €11,99 per setje. Leuk voor een speciale gelegenheid, of als je gewoon een keer wat anders wilt!

Pluspunten
 • Geweldig leuke designs
 • Verkrijgbaarheid (gewoon bij de drogist te koop)
 • Past op elke nagels, zestien maten in een pakje
 • Brengt snel en makkelijk aan
 • Blijft (in combinatie met topcoat) een week perfect zitten
 • Mooi glad en strak effect, alsof je je nagels in de salon hebt laten doen
 • Vrij toegankelijke prijs: €11,99 voor een setje

Minpunten

 • Zonder topcoat gaat het na een paar dagen al chippen

Iets voor jou als… je gek bent op mooie nail art en als je een design graag een week lang draagt

Skippen als… je niet van nail art houdt of als je na een dag al andere lak op wilt (dan is het zonde)

Zou ik dit opnieuw kopen? Ja! Ik wil alle designs proberen 🙂

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

De Sally Hansen Salon Effects liggen in september in de winkels, bij o.a. Kruidvat en Etos. Ik zal je tegen die tijd nog ven herinneren!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.