Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
2 september 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • kwasten
 • Review
 • sigma
 • Test
Een MissLipgloss artikel

Sigma Brush Kit review

De Sigma kwastenset is bij jullie vast al wel bekend. Ik heb er al enorm veel reviews over voorbij zien komen en nu werd ik toch wel erg nieuwsgierig. Zijn deze kwasten nou echt zo geweldig en ‘vergelijkbaar met MAC’ (dat is namelijk een kreet die ik zo ongelooflijk veel hoor!)? Ik heb de Complete Kit getest met een brush roll, dus een hoes voor je kwasten, handig om mee te nemen. Lees meer voor mijn mening over deze kwastenset!

De kit

 • Het voordeel van het kopen van een set is dat het in zo’n mooie kwastenrol krijgt, en dat je een mooie set hebt. Het nadeel is dat er misschien kwasten inzitten die je niet gebruikt, en dat je misschien kwasten mist.
 • In deze set zitten vijf gezichtskwasten. Een grote poederkwast, een stippler kwast, een blush kwast, een foundationkwast en een concealer kwast. Er zitten vijf oogschaduwkwasten in. Een ronde blendingkwast, drie plattere oogschaduwkasten en een pencil kwast. Ook zitten er twee liner kwastjes in.
  Ik had zelf de kit net even iets anders samengesteld. De oogschaduwkwasten vind ik iets te groot, ik had er zelf een kleinere en plattere oogschaduwkwast in gedaan, en dan een foundationkwast minder. Bijvoorbeeld die platte foundationkwast. Wel vind ik de blending kwast er goed gekozen, die zit niet in veel standaard kwastensets. • In totaal zitten er twaalf kwasten in, wat ik een gemiddeld aantal vind. Ik heb namelijk kwastensets gezien die veel meer kwasten bevatten (20 of meer), maar ook minder, maar zeker niet voor deze prijs. De set kost namelijk voor ons Nederlanders inclusief verzendkosten €90, wat op zich niet enorm veel geld is, maar persoonlijk verwacht ik daar toch net even wat meer kwasten voor. Bijvoorbeeld twee extra oogschaduwkasten, en een mascaraborsteltje (om je wenkbrauwen te borstelen). Ik mis ook een kwast voor lipsticks.
 • De rol is van prima kwaliteit en ziet er mooi uit, maar is niet van echt leer.


De kwasten

 • Large Powder – F30 – Very dense with a rounded top. Ideal to apply powder products on face and body. Natural bristles.  Dit is een grote poederkwast voor poederproducten. Hij is zacht en lekker groot. Het nadeel vind ik dat deze wat ‘los’ is, de haren zakken wat uit elkaar, zeker na een paar keer wassen. De haren staan in het begin vrij dicht op elkaar, de kwast is vrij dense, maar na een tijdje gaan de haren breder staan. Deze kwast kan wat mij betreft beter, ook zachter!

 • Duo Fibre – F50 – Specially designed to generate an ‘airbrushed’ finish when used to apply liquid foundation. It can also be used to apply blush, highlight shades and loose pigments. Blend of synthetic and natural bristles.  Prima stippler brush, niks mis mee! Is ook makkelijk schoon te maken en je kan hiermee op een mooie manier foundation aabrengen, maar ook poeders.

 • Large Angled Contour – F40 – The angled shape makes this brush ideal to apply blush or contour shades. Natural bristles.  Hier was ik heel benieuwd naar! De haren zijn enorm zacht en pakken mooi kleur op. Ik gebruik hem voor blush en soms voor contouren en highlighten. Ik vind de kwast in gebruik superfijn en dit is echt wel een aanwinst voor mijn kwastencollectie. Nadeel is bij deze ook dat de haren na een tijdje gebruiken en een paar keer schoonmaken net als bij de F30 uit elkaar vallen. Ze vallen er niet uit, maar ze vallen naar buiten. Zonde…

 • Foundation – F60 – Can be used to apply liquid or cream foundation. It is also recommended to apply moisturizers and conceal large areas. Synthetic bristles.  Prima foundationkwast, brengt vloeibare foundation erg mooi aan. Niks mis mee!

 • Concealer – F70 – The rounded, tapered, flat shape makes this brush ideal to conceal the under eye area. It is also recommended for a precise application in small areas. Synthetic bristles.

  Superfijne concealerkwast, hij is wel wat aan de kleine kant. Fijn was geweest als er een grotere versie bij had gezeten voor het gebied onder je ogen, dan kan je deze gebruiken voor puistjes en plekjes op je gezicht. Hij is lekker zacht en van synthethisch haar, wat altijd ‘moet’ bij producten als concealer en foundation.

 • Eye Shading – E55 – Soft and dense with a rounded finish. Can be used to apply pressed or loose eye shadows and pigments. Ideal to build intense color on the eyelid. Natural bristles.

  Dit vind ik de minst goede kwast uit de set. Ik heb in de loop der jaren een aantal blending kwasten gebruikt en deze vind ik niet fijn. De haren prikken op mijn oogleden en de kwast blend mijn kleuren niet mooi uit. Ook vind ik de kwast iets te groot waardoor je niet precies genoeg kan werken. Jammer, want een blending kwast is altijd zo handig!

 • Tapered Blending – E40 (onderste op de foto)- Rounded and tapered top. Specially designed to apply and blend color on the crease. Natural bristles.


  Fijne kwast, fijn om kleur aan te brengen in de arcadeboog. Omdat ik de E55 niet fijn vind, gebruik ik deze om kleuren te blenden, maar toch vind ik een echt ronde kwast fijner.

  Medium Angled Shading (middelste op de foto)- E70 – Angled, tapered, flat top. Ideal to apply highlight shades underneath the eyebrow and on the inner corners. It can also be used for a precise application of darker shades on the crease area. Natural bristles.

  Deze gebruik ik voor highlight onder m’n wenkbrauw, maar dat kan ook prima met de E40. Deze vind ik vrij overbodig! Kwalitatief wel een goede kwast, maar niet zo boeiend.

  Large Shader (bovenste op de foto)- E60 – Flat shape is ideal for application of cream formulas and eye shadow primers. It also works great with loose eye shadows or pigments. Can be used to apply color all over the lid or precisely on the lash line. Natural bristles.

  Hiermee breng ik oogschaduws aan. Daarvoor vind ik hem net iets te groot, je kan er niet zo precies mee werken, maar hij pakt wel fijn oogschaduw op en het brengt fijn aan. Kwalitatief goede kwast met fijne zachte haren.

 • Pencil – E30 – Precise application of color on the crease, outer corner, and upper and lower lash line. Also ideal to smudge out pencil liner. Natural bristles.


  Ik ben verliefd op deze kwast! Deze is echt geweldig. Hiermee kan je perfect precies kleur aanbrengen op ‘lastige’ plekjes zoals in je arcadeboog, op je wimperrand en in je binnenste ooghoeken. Hier ben ik super blij mee, echt een aanwinst op mijn kwastencollectie ook.

 • Small Angle – E65 – Essential for the application of gel or cream eyeliner on the upper and lower lash line. This brush is also excellent for filling out the eyebrows. Synthetic bristles.

  Eyeliner – E05 – An extra-fine tipped synthetic fiber brush that delivers a precise, firm, even stroke to line the eyes.


  Een beetje overbodig, twee eyeliner kwasten. Ik gebruik de E05 voor lipproducten, en de E65 echt voor eyeliner, zoals gelliners maar ook donkere oogschaduws op de wimperrand. Prima eyelinerkwast, stevige haren, top. Ook handig voor wenkbrauwen.


De prijs
De kit kost inclusief verzenden naar Nederland $113,20, wat ongeveer €90 is. Niet ongelooflijk duur, maar ook niet iets waar je eventjes je hand voor omdraait.

Mijn conclusie – De Complete Kit is niet complete!
Ik raad je aan niet deze kit te kopen, maar zelf een set samen te stellen met kwasten die jij wilt hebben en die jij fijn vindt. Dit omdat ik deze kwast niet compleet genoeg vind. Niet voor meiden die thuis met make-up bezig zijn en al helemaal niet voor make up artists! Ik mis kleinere oogschaduwkwasten (eentje erbij is al veel beter), een grotere concealerkwast en een lippenseel. De kwaliteit is prima, niet supergoed (verschilt per kwast). Ik zou zelf deze set niet kopen voor €90, want een aantal kwasten gebruik ik gewoon niet. Zonde, toch?
Wanneer je deze kwasten trouwens gaat wassen (dus echt nat maken en met babyshampoo) dan verliezen ze vrij veel haar. Een beetje haarverlies is normaal en niet erg, maar ik vind dat de Sigma kwasten wel erg veel haar verliezen…

Mijn aanraders: de foundationkwast, de concealerkwast, de pencilkwast, de witte blushkwast en de small angle kwast. Mijn tip: bestel deze gewoon los.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.