Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
31 oktober 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • cupcakes
  • Eten & drinken
  • koken
  • nanette booij
Een MissLipgloss artikel

Sugar Sweet Secrets

Photobucket

Ik ben dol op bakken en koken. Maar vooral op bakken. Koekjes, taarten, cupcakes. Ik was altijd veel in de weer met botercremes en frosting. Op internet zag ik altijd van die prachtige taarten met marsepein, en ik dacht altijd wel “Dat wil ik ook!”, maar ik wist nooit zo goed waar ik moest beginnen. Tot ik dit prachtige boek van Nanette Booij binnenkreeg, Sugar Sweet Secrets. Dit boek is ideaal voor de beginner op bakgebied. Je leert hoe je de basis voor een taart moet maken, hoe je deze kan bekleden met fondant, hoe je mooie figuurtjes kan maken, cupcakes, koekjes, bruidstaart…

Wat ik heel handig vind aan dit boek is dat Nanette begint bij het begin. Je ziet welke hulpmiddelen je kan aanschaffen om te gebruiken, je krijgt een lijstje met uitleg, en dan de basisrecepten. Cupcakes, taart, botercreme smeren, bekleden. Maar ook hoe je figuurtjes zoals bloemen kan maken met fondant. En daarna vind je de recepten die al die technieken tegelijk gebruiken.

Photobucket

Dit is mijn favoriet. Wat een prachtige taart! Deze wil ik ooit maken.

Edit: Ik kreeg zojuist een tweet van @zaligzoet, en ik ga samen met Nanette (de schrijfster van dit boek) deze taart maken! Zo ontzettend gaaf! Natuurlijk volgen foto’s.

Photobucket

En… deze heb ik als eerste geprobeerd! Ik heb niet het recept nauwkeurig gevolgd, ik had geen ingredienten in huis voor de botercreme of ganache, dus heb ik ze alleen met de fondant gemaakt. Dit was het resultaat:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Het was voor mij mijn eerste ‘fondant-ervaring’, en zo heel erg moeilijk is het niet. Je moet precies werken en geduld hebben, en een beetje creatief zijn is ook wel handig. Maar daar heb je dan ook weer het boek van Nanette voor.

Het boek kost €19,95, het ISBN nummer is 9789055947430. Ik vind het boek echt de moeite waard, er staan heldere recepten in, duidelijke uitleg en – heel belangrijk- prachtige foto’s. Achterin staat ook een lijst met waar je de benodigdheden kan kopen en je kan Nanette bereiken via Twitter, @ZaligZoet.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.