Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
15 juli 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • ask me anything
  • Nieuwe tag toevoegen
  • privé
Een MissLipgloss artikel

Ask Me Anything #6

Wat is je stop-woordje?

Ik heb niet echt een stopwoordje, maar ik zeg wel vaak ‘oh my god’ en ‘jo!’. En dan niet op de manier om hoi tegen iemand te zeggen, maar als in ‘Jo! Wat leuk!’ Een soort verkapte ‘wow’. Haha!

In welk vak was je goed ( op de middelbare school ) en in welke slecht?

Ik was goed in CKV beeldend (tekenen), kunstgeschiedenis, Nederlands, Frans en Duits. Ik was minder goed in wiskunde, economie en geschiedenis. Aardrijkskunde had ik ook altijd een grondige hekel aan.

welke bijbaantjes heb je allemaal gehad?

Op mijn zestiende heb ik in een kledingwinkel gewerkt in mijn woonplaats, daarna heb ik in een supermarkt gewerkt op de vleesafdeling. Daar heb ik ontslag genomen omdat ik voor Girlscene ging werken, waar ik na deze zomer mee stop. En mijn site is ook een beetje een baantje!
Verder is mijn werk voor Rowenta ook een korte baan geweest. Ik was toen model voor Stylinglovers. En nu doe ik ook nog Girlsinthecity erbij!
Als extraatje werk ik soms bij mijn ouders in hun tabakswinkel. Dat doe ik maar heel soms, als ze me nodig hebben.


Wat is jouw verborgen talent?

Ik denk dat veel mensen hier niet weten dat ik best goed ben in tekenen en schilderen. Op de middelbare school had ik altijd hoge cijfers en ik heb zelfs overwogen om naar de kunstacademie te gaan. Ik heb nu geen tijd meer om er veel mee te doen, maar ik heb erg veel tekeningen en schilderijen liggen die ik ooit heb gemaakt. Laatst heb ik mijn werk van mijn laatste jaar van de middelbare school opgehaald, waar echt mooie dingen tussen zitten. Ik zal ze binnenkort eens laten zien!


Vind je jezelf eerder oppervlakkig, of denk je vaak na over diepere dingen?

Dat laatste, ik denk heel erg veel na over de zin van het leven en wat ik kan doen om het leven leuker en beter te maken. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mensen om me heen.
Ik denk altijd maar zo: als je niet happy bent, moet je daar zelf wat aan doen. Dat is ook een beetje mijn motto in het leven (een van mijn motto’s, haha). Er is niemand die naar jou toe komt en jouw leven leuker maakt en jou gelukkig maakt. Dat moet je zelf doen, en dat heb je zelf in de hand! Een mooie quote uit een liedje is: “Life is a party if you want to and life can be a sunny day”. Ja, hij is uit een liedje van Rene Froger (geen fan van ofzo), maar ik ben het er onwijs mee eens. Als jij altijd maar negatief bent, moet je niet verwachten dat je leven leuk is.
Ik raad dan ook aan iedereen aan om The Secret te lezen, het heeft mijn leven erg positief veranderd.
Dus: ja, ik denk heel veel na over diepere dingen en vind het heerlijk om psychologische boeken te lezen. Het is zo interessant!

Dans- of praatcafé?

Hmm. Ik denk allebei. Ik vind het heerlijk om gezellig te kletsen, maar ben ook dol op dansen. Dus als ik ga stappen, ga ik gewoon naar allebei!

Favoriete midnight-snack?

Als ik ben wezen stappen ben ik dol op shoarma. Heel slecht, zeker als ik de volgende dag enorm stink naar knoflook, haha… Maar vaak weet ik de verleiding te weerstaan.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het in elkaar zit met de comments op jouw site. Krijg je in een mailbox een berichtje van ‘Huppeldepup heeft een comment achter gelaten bij…’ (dus zoals hyves) of niet? En lees je ook nog wel eens de comments van hele oude artikels?

Nee gelukkig niet, dan zou ik duizenden mailtjes per dag krijgen! Ik kan gewoon in het systeem van mijn site alle comments op een rijtje zien. En oude reacties lees ik bijna nooit weer, eigenlijk.

Aan wat voor type mensen erger je je?

Mensen zonder ambities. Mensen die leven als ‘Ach, ik zie wel’ en maar een beetje aankloten in het leven, niet doen wat ze écht leuk vinden en daar genoegen mee nemen. Gewoon ‘niks doen’. Thuiszitten zonder een baan te hebben (en ik heb het niet over mensen die arbeidsongeschikt zijn of mensen die écht geen baan kunnen krijgen. Ik bedoel mensen die gewoon niks willen). Nee, ik ben echt iemand die voor haar passies gaat en dromen waar wil maken. Je kan wel zeggen: “Ik wil graag – dit of dat – worden of hebben. Dat is een droom” en vervolgens niks doen. Je moet wel stappen ondernemen om dat ook waar te maken. Als je je dromen waar wilt maken, moet je niet gaan slapen!
Daarnaast houd ik niet echt van personen die zichzelf verheven voelen boven anderen en denken dat ze in alles beter zijn. Blegh! Niemand is beter dan een ander, hoe slim of goed je ook mag zijn. Bescheidenheid siert de mens. Je mag jezelf best leuk vinden, maar niet beter dan een ander. Dat slaat nergens op, nooit. Eigenlijk heb ik dus een hekel aan arrogantie. Ik ben heel erg van het ‘aardig doen tegen iedereen’.
Test het maar eens: ga een dag winkelen en wees tegen iedereen vrolijk en aardig. Lach naar mensen. Wedden dat (bijna) iedereen ook leuk naar jou toe doet? Als jij arrogant en chagrijnig door de stad (of eigenlijk: het leven) loopt, is het ook wel normaal dat mensen jou net zo behandelen. Oke, je kan natuurlijk niet elke dag in een superhumeur zijn, maar je zal merken dat je de positiviteit terugkrijgt die je uitstraalt.
Oh, en ik heb een hekel aan nepheid. En liegen.

ohja ; hou je van kinderen?

Ik ben dol op kinderen!

blonde/donkere jongens?

Donkere.

zoveel cheap schoenen als je wil in een jaar of 2 paar dure (zomer en winter) ?!

In een jaar twee paar dure. Ik houd van mooie, luxe dingen waar ik echt van kan genieten. Ik koop eigenlijk nooit echt goedkope schoenen.

Wat staat er op je mousepad?

Ik heb geen mousepad, want ik heb een lasermuis!
Wat vind je het minst leukst om te doen aan je site?

De vele (onzin)mailtjes die ik dagelijks krijg, en sommige meiden die de boel komen verzieken op de site.

Wat vind je het leukst om te doen aan je site?

Producten testen, foto’s maken en de artikelen schrijven.

Wat is je favoriete auto?

Fiat 500! Een echt damesautootje, vind hem supermooi.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.