Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

10 meest gedragen mode-items deze winter

Al heb je een kast vol kleding, schoenen en tassen, je hebt altijd je favorieten. Je basics die je altijd pakt, die je gewoon fijn vindt, die lekker zitten, mooi staan, waar je niet over na hoeft te denken. Tenminste, dat heb ik wel. Ik deel vandaag mijn 10 meest gedragen mode-items van deze winter met je.

Leestijd

1. Dr Martens Pascal

Mijn Dr. Martens heb ik al meer dan een jaar, maar het lukte me gewoon niet om ze in te lopen. Lees: ik kreeg de eerste keer dat ik ze droeg zulke verschrikkelijke blaren dat ik ze daarna niet maar aan heb gedaan. Afgelopen november besloot ik dat het tijd was ze in te gaan lopen. Met veel geduld (vaak korte stukjes lopen en in het begin blarenpleisters) heb ik het gedaan en nu lopen ze als sloffen en wil ik bijna niks anders meer aan. Met slecht weer zijn ze nog praktisch ook: ik kan er naar hartelust mee in de modder en regen rondstampen, wat met mijn mooie roze Nike’s iets minder goed gaat.

Ik krijg veel vragen hoe ik ze combineer. Nou, eigenlijk gewoon zoals ik mijn sneakers ook combineer. Met een jeans, niks speciaals. Ik vind ze wel het allerleukst met mijn lange rode Minimum jas, die je hieronder nog tegenkomt.

2. Roze Nike Air Max 1

In november werd ik weer helemaal verliefd op de Nike Air Max 1. Ik heb al jaren meerdere paren, maar droeg ze de laatste tijd nooit meer. Toen ik door mijn rugklachten niet meer op mijn te platte Adidas Stan Smiths kon lopen, probeerde ik mijn oude liefdes weer eens, en het was meteen weer goed tussen ons. Heerlijke sneakers. Ik bestelde een nieuw paar en die draag ik nu het meest. Voluit heet dit model Nike Women’s Air Max 1 Premium Particle Beige-Particle Beige, maar als ik dit Google zie ik twee verschillende soorten voorbij komen, het ‘serienummer’ van deze specifieke Nikes is 454746-208. Mocht je geïnteresseerd zijn. Ze zijn van zacht suede, dus even inspuiten voor het dragen is wel een must.

3. Camouflage C&A jas

Afgelopen zomer kocht ik bij de C&A deze jas en ik draag hem ook in de winter nog veel als het niet zo koud is. Het is echt zo’n ’tussenjas’ die met een trui en sjaal heel goed te doen is. Ik vind de print en het parkamodel erg leuk. Volgens mij is hij niet meer te koop.

4. Céline Trio Bag

Mijn Céline Trio Bag

Mijn Céline Trio bag heb ik nu geloof ik een jaar of vier en ik gebruik hem nog steeds graag. Het was een van de eerste designertassen waar ik verliefd op werd en het moment dat ik hem kocht kan ik me nog erg goed voor de geest halen: met Willem was ik een weekendje in Maastricht. Bij Kiki Niesten ging ik even kijken voor De Tas en toen moest ik er van mezelf nog een dagje over nadenken. Ik vond het een hele uitgave, maar ik heb er geen moment spijt van gehad, het is zo’n mooi en fijn tasje. Er kan niet heel veel in, want ik vind het niet mooi als de tas heel erg bol gaat staan, dus ik gebruik hem alleen als ik alleen mijn telefoon en portemonnee meeneem.

5. Céline Classic Bag

Mijn tweede Céline tas is de Classic Bag die ik afgelopen november in Maastricht kocht, ook bij Kiki Niesten. Ik schreef er een uitgebreide blog over, waarin ik ook vertel waarom ik nou zo gek ben op deze tas en deze kleur. Ik draag hem gewoon bij alles. Of ik nu rood of paars of groen of blauw draag, of gewoon zwart (wat vaak het geval is), wat mij betreft kan deze tas overal bij. En zo niet, dan toch.

6. Acne Canada Scarf

Wie Cynthia zegt, zegt ‘grijze sjaal’. Ik heb mijn Acne Canada Scarf al jaren en draag hem in de winter praktisch elke dag. Het is zo’n fijn ding, zo lekker warm, de kleur is perfect… Hij zou alleen wel iets langer mogen zijn van mij, maar ja. De tip voor een soortgelijke sjaal, maar dan de helft langer, is van harte welkom.

7. Groene Primark trui

Laatst liep ik eens de Primark hier in Zwolle binnen, waar volgens mij de hele wereld al geweest was behalve ik. Ik kom echt nooit bij de Primark, ik koop er dus ook nooit iets. Toen ik er was zag ik wel wat leuke dingen, waaronder deze trui die ik echt veel draag. Die kleur is zo fantastisch!

8. Vintage Popeye sweater

In Berlijn liep ik in een vintage winkel (Lena’s Lovely Vintage) tegen deze fantastische Popeye trui aan. Ik houd erg van sweaters en ik was meteen weg van deze. Beetje duur voor vintage (ik rekende nog iets van €50 af) maar ik vind het een heerlijke trui en draag hem erg veel.

9. Minimum Moves jas

In 2017 was ik op zoek naar een lange, zwarte wollen mantel. In een heel leuk kledingwinkeltje in Deventer (Dare) zag ik deze rode jas. Ik paste hem en was verkocht. Nu zoek ik dus nog steeds een lange, zwarte wollen mantel. Maar deze draag ik heel graag en heel vaak en ik krijg er altijd complimentjes over. De kleur is ook zo prachtig en ik houd van de lengte. Zo’n jas waar je je helemaal in kan verstoppen. Het ‘nadeel’ met dit soort jassen is wel dat ik het het mooiste vind als ze los hangen, zo lekker recht naar beneden, dichtgeknoopt verliezen ze dat mooie stijve silhouet. Op deze foto draag ik trouwens ook mijn Dr. Martens.

10. Levi's Mile High Super Skinny Jeans

Mijn vriendin Jorien draagt altijd supermooi zittende jeans en toen ik een tijd geleden eindelijk eens vroeg waar die van waren, bestelde ik ze meteen zelf. Het zijn dus de Levi’s Mile High Super Skinny Jeans en ze zijn geweldig. De broek is echt mile high, heel hoog, mega stretchy en ziet als een joggingbroek. Gewoon top. Ik heb mijn eerste gedragen tot er een gat in kwam (mijn bovenbenen schuren tegen elkaar dus daar worden broeken het snelst dunner) en bestelde meteen nieuwe. In meerdere kleuren. Je ziet hem ook op de foto bij de camouflage C&A jas, het is gewoon een hele simpele zwarte jeans, zonder poespas, maar dat vind ik juist zo fijn.

Welke kledingstukken draag jij nu het meest?

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.