Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Alle Benefit BOI-ING Concealers getest

Review: Concealer

Benefit heeft een aantal producten die behoorlijk gehyped zijn door de beauty it-crowd en die hun belofte ook wel echt waarmaakten. Benefit concealers probeerde ik voor het eerst. Vier concealers voor vier verschillende situaties, maken zij hun belofte ook waar?

Merk
Product
Waar
Benefit Cosmetics
Concealer
Douglas
24,48
Koop dit product

Leestijd

Deze review bevat gekregen producten.

De BOI-ING concealer collectie

Benefit zegt ‘het ‘correcte’ antwoord te hebben op elk concealer dilemma’. Met de BOI-ING Hydrating Concealer heb je een lichte dekking en hydratatie onder de ogen. Voor een medium dekking is er de  BOI-ING Airbrush Concealer en voor een complete dekking heb je keuze uit de BOI-ING Brightning Concealer of de BOI-ING Industrial Strength Concealer.
Alle vier concealers kosten €24,48 en alle vier zijn ze verkrijgbaar in 3 tinten. Van alle vier de concealers ontvang ik alleen nummer 2, alleen van de Airbrush Concealer ontvang ik ook nummer 1. Ik kan nummer 3 dus niet aan je laten zien.

Ik loop ze alle 4 met je langs van lichte, tot complete dekking. Eerst zie je hierboven hoe ik eraan toe ben zonder enige vorm van concealer. Goed referentiepunt. Zoals je ziet heb ik geen gigantische blauwe kringen, maar richting mijn neus zie je toch wat blauwe adertjes doorschijnen die gewoon beter kunnen opzouten.

BOI-ING Hydrating Concealer

De verpakking is AL-TIJD leuk bij Benefit. De Hydrating Concealer zit in een langwerpige stick met een inhoud van 3,5 gram die je op kunt draaien. Het zilveren uiteindje doet denken aan het stukje van een potlood waar de gum aan zit. Dat soort dingen maken het toch net weer iets leuker.
De stick zelf bevat een hydratatie gedeelte waarbinnen in het concealer gedeelte zit. Je kunt de stick over je huid laten glijden en met je vingers of een sponsje uitwerken. Het hoofdbestanddeel van het de hydratatiestick is castorolie, en bestaat voor de rest vooral uit siliconen. Hierdoor glijdt het lekker, en zal het inderdaad gehydrateerd aanvoelen maar daardoor zal ik het niet snel op een onzuiverheid gebruiken. Dat is ook niet de insteek van deze concealer, dat is echt het gebruik onder de ogen.
Benefit geeft als tip dat je het ook over een andere concealer kunt gebruiken, om die concealer meer gehydrateerd aan te laten voelen. Daar heb ik geen foto van omdat je het verschil niet zag, maar het is wel een mooie manier om een iet-wat droge dekkender foundation iets zachter te maken. Daardoor accentueer je fijne lijntjes niet zo met droogte.

De belofte van Benefit is dat het de huid onder de ogen hydradeert en donkere kringen bedekt. Onder mijn linker oog op de foto heb ik de BOI-ING Hydrating Concealer aangebracht en rechts op de foto niks. Je ziet dat het inderdaad een lichte dekking is. Door het hydratatiegedeelte smelt het wel heel mooi in de huid en zie je van dichtbij eigenlijk niet dat ik concealer op heb. Hier draag ik dus nummer 2. Normaal gesproken pak ik graag de lichtste tint van een concealer zodat ik strategisch het gedeelte onder mijn oog kan oplichten. Dat gebeurt bij deze concealer dus niet, maar daardoor staat het wel heel natuurlijk. Ik denk dat wanneer je wat heftigere donkere kringen hebt deze concealer niet voldoende is.

BOI-ING Airbrush Concealer

De Airbrush Concealer is de enige concealer uit de BOI-ING collectie die ook echt nieuw is. De rest bestond al, maar dan in een ander jasje. De Airbrush Concealer zit in een rond potje waar 5 gram product in zit. De consistentie van het product is een beetje mousse-achtig. Het feit dat het in een potje zit vind ik niet ideaal, je bent snel geneigd om er met je vinger door heen te jassen en dat levert naast bacteriën ook een vieze vinger op. Het resultaat is daarentegen het belangrijkste.

Van deze concealer kan ik je nummer 1 en nummer 2 laten zien. Links is nummer 1, en rechts is nummer 2, maar dat had je waarschijnlijk al wel verwacht. Ik vind dat er een behoorlijk verschil zit in de 2 nummers, maar concealer werk je altijd zo uit dat het niet exact je huidskleur hoeft te zijn. Toch blijf ik erbij dat je het beste een tintje lichter kunt pakken. Van deze concealer probeer ik dan ook nummer 1.

Ik blend dit uit met een licht vochtige spons, maar hoe droger de spons hoe beter de dekking. Dus uiteindelijk probeer ik dat, en uiteindelijk dep ik ook nog wat met mijn vinger om dat ook even uit te proberen. Een spons blijft mijn voorkeur hebben maar met deze concealer gaf het uitwerken met de vinger het beste resultaat.

De belofte van Benefit:
– Smelt perfect met de huid samen.
– 10 uur langhoudend.
– Waterproof
– Gaat niet in de lijntjes zitten
– Zier er niet poederig of droog uit

Het resultaat is inderdaad mooi. De concealer blijft goed zitten. Waterproof is hij ook, maar niet zo waterproof natuurlijk dat je na het zwemmen met je handdoek of handen door je gezicht moet gaan zitten wrijven. Want het gaat er gewoon af met een normale make-up remover. Gelukkig. Ik vind het resultaat er ook niet te droog uit zien, en het accentueert ook geen lijntjes. Toch heb ik liever een nog iets gladmakender, dekkender concealer.
Ik vind dit wel heel natuurlijk, en voor een natuurlijke make-up kan ik iedereen deze concealer dan ook aanraden. Hij doet wat hij belooft, en de ergste verkleuringen bedekt hij wel. Het voordeel van tint 2, is dat deze dan weer wat gemakkelijker gebruikt kan worden om rode vlekjes in mijn gezicht te verbergen waar een lichtere kleur dan weer raar eruit ziet. Dus eigenlijk wil je twee tinten. Wat ik ook een fijn idee vind, is dat je tint 2 (alleen als je een vergelijkbare huidskleur hebt aan die van mij) is dat je zo heel gemakkelijk door de dag heen je make-up een beetje kunt verfrissen. Zo breng je gemakkelijk wat aan op plekjes waar je wat extra’s nodig hebt bijvoorbeeld rond de neus.

BOI-ING Brightning conealer

Ook de Brightning concealer zit in een rond potje. Dit keer met 4 gram aan inhoud. De kleurstellingen van de 3 tinten waarin deze concealer verkrijgbaar is is iets anders, omdat er bij deze concealer gebruik is gemaakt van meloenkleurige ondertonen om contrast te bieden aan grauwheid. De concealer zou dan ook grijze en vermoeide ogen moeten verhelderen en verkleuringen moeten verbergen. De dekking van deze concealer wordt compleet genoemd.

De concealer is heel romig, wat heel prettig aanbrengt. Met 1 veeg heb ik ook gelijk het idee dat de huid eronder onzichtbaar is. Op de foto kan ik wel zien dat kleur 2 dan toch iets te donker is in mijn binnenste ooghoek, maar blauwe lijntjes zijn niet meer te zien. Tóch ziet het er niet uit alsof ik een mega dekkende concealer draag. Perfect! Ik had mijn bedenkingen toen ik de kleur zag, maar zelfs in deze tint werken de meloentinten goed. Over mijn foundation nog beter, maar dat laat ik je straks even zien. Deze had ik graag ook nog in een tintje lichter gehad, ik denk dat ik die zelf er bij ga aanschaffen. Kleur 2 kan ik blijven gebruiken om plekjes en onzuiverheden mee weg te werken. Ook deze concealer is ideaal voor het bijwerken van je make-up door de dag heen, omdat het ook zo romig is. Daardoor versmelt het snel met je make-up die ja al op hebt.

BOI-ING Industrial Strength Concealer

Deze concealer met complete dekking moet heftige donkere kringen en oneffenheden kunnen bedekken. Dit is echt het zwaar gewicht in deze collectie, the real deal. Ik ben benieuwd! Het potje bevat 3 gram concealer.

Wow. Dat is nog eens dekking. Mijn gezicht lijkt gewoon compleet scheef omdat links egaal is en rechts niet. Nou ben ik ook niet de meest symmetrische maar dit valt wel echt op. De dekking is echt super. Ook blijft hij goed op zijn plek zitten en doorstaat hij ook de water test. Wel is hij iets droger dan de brightning concealer waardoor je bij veel rimpeltjes rond te ogen toch beter gebaat bent bij een iets romigere concealer onder de ogen. Maar voor pukkeltjes is dit iedereens beste vriend.

Full Face conclusies

Eerst de lichter dekkende concealers. Op deze foto je zie rechts op de foto de Hydrating Concealer en links de Airbrush Concealer. Je ziet duidelijk dat de Airbrush concealer een betere dekking heeft. De Hydrating concealer concealt voor mij niet voldoende. Ik breng mijn concealers altijd aan over de foundation, en dat verandert natuurlijk ook nog een hoop in het aanbrengen. Ik vind het met het sponsje waar ik mijn foundation ook mee aanbreng toch het fijnste aanbrengen. Daardoor kun je het gelijk mooi blenden met je foundation.

Links op de foto zie je Brightning Concealer en rechts zie je de Industrial Strength Concealer. Zo met make-up, vind ik de Brightning conealer het mooist ogen. Het meest fris. Maar, ik moet zeggen dat de romigheid tijdens het dragen tegen mij werkte. De Brightning Concealer is namelijk vrij romig, en ik merk dat ik af en toe zwarte vlekjes onder mijn ogen krijg omdat mijn onderwimpers met mascara daar op rusten. Door de romigheid laat de mascara dus iets los. Maaaaar, als je al iets meer rimpeltjes hebt dan denk ik dat je dat romige juist heel erg kunt waarderen. Het is dus geen unaniem oordeel welke beter is. Het zijn alle 4 goede concealers met een eigen doel. Een combinatie van 2 concealers is het meest geschikt om alle van alles te tackelen wat er maar geconcealt moet worden. Ik kies dan voor de Brightning Concealer in nummer 1 onder mijn ogen en de Industrial Strength Concealer in nummer 2 voor de rest van mijn vlekjes.

Welke is denk je voor jou het best geschikt?

Dit artikel bevat gekregen producten

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)