Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Catrice That Precious Copper Eyeshadow Palette

Review: That Precious Copper Eyeshadow Palette

Ik ben dól op koper. In huis, qua sieraden, maar al helemaal op mijn ogen. Kopertinten staan me op een of andere manier heel goed en ik heb dan ook heel wat paletjes met koper- en roodtinten. Ik spotte laatst het Catrice That Precious Copper Eyeshadow Palette. Kost maar €4,99. Ik testte hem!

Merk
Product
Waar
Catrice
That Precious Copper Eyeshadow Palette
Kruidvat & Trekpleister
4,99
Koop dit product

Leestijd

Catrice That Precious Copper Eyeshadow Palette

Op het eerste gezicht word ik echt blij van dit palet – daarom koos ik hem ook uit voor een review. Het ziet er gewoon zo mooi uit! De vormgeving is strak en simpel, het palet heeft een handige vorm en is niet al te groot. Hij is gemaakt van stevig transparant kunststof. Dat maakt hem handig om mee te nemen én ik vind het ideaal dat je meteen kan zien welke kleuren je voor je hebt.

Er zit geen spiegel en geen kwast in dit palet, maar dat vind ik niet erg. Ik gebruik sowieso altijd mijn eigen kwasten en een grote spiegel.

Catrice legt uit dat je met dit palet je ogen perfect kan contouren doordat er een matte contour-kleur inzit en een highlight-kleur.

Dit ziet er mooi uit! Alleen waar is de matte kleur om mee te contouren? Die kleur rechts bovenin is zeker niet mat. Mooi, maar niet mat. Ik vind de kleurencombinatie mooi, het is een mooie balans van warm koper met wat meer koel paars (al vind ik dat niet per se thuishoren in een palet dat draait om kopertinten). Zo in het palet lijken de kleuren wel erg metallic, ik ben benieuwd hoe dat is op de swatches.

Catrice That Precious Copper Eyeshadow Palette - swatches

Hierboven zie je de swatches van het Catrice That Precious Copper Eyeshadow Palette. Die zien er goed uit! De pigmentatie is in orde. Wel zijn de kleuren allemaal wat metallic, wat ik al had verwacht. Dat oogt snel een tikje goedkoop, een combinatie met meer matte tinten vind ik meestal wel mooi(er). Maar aan de andere kant: koper is een soort metaal, dus ik snap ook de keuze voor een metallic finish wel.

Catrice That Precious Copper Eyeshadow Palette - look

Hierboven een look die ik maakte met het palet. Op de ogen valt de pigmentatie toch wel een beetje tegen. Door de metallic finish pakt het net niet zo lekker. Toch ziet het er wel mooi uit! Ik kan er een prima geschikte ooglook mee maken. Het is alleen niet helemaal wat ik verwacht van een koper palet. Ik wil toch wat intensere kleuren, meer écht koper en meer diepe tinten om alles net wat meer smokey en donker te maken.

In combinatie  met een oogschaduwbasis blijft de oogschaduw de hele dag perfect zitten.

Catrice That Precious Copper Eyeshadow Palette - conclusie

Het Catrice That Precious Copper Eyeshadow Palette krijgt van mij drie van de vijf sterren omdat ik hem wél mooi vind, en omdat hij goed van kwaliteit is, maar omdat het toch net niet is wat ik verwachtte. Ik had wat intensere oogschaduws verwacht, en net wat meer opties om de look wat dieper en donkerder te maken.

Al met al is het wel echt een mooi palet met mooie wat meer subtiele kopertinten. En de verpakking is top!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.