Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Davines – Your Hair Assistent

Review: Haarverzorging

Ik gebruik al een tijd Davines shampoo, maar dan de Melu lijn. Ik ben daarover mega enthousiast want het merk heeft ecovriendelijke verpakkingen, milde producten, en de producten doen wat ze beloven. Nu mocht ik de Your Hair Assistent lijn uitproberen, met producten die ervoor zorgen dat je styling daarna beter blijft zitten.

Merk
Product
Waar
Davines
Haarverzorging
In verschillende kapsalons en online
20 - 28
Koop dit product

Leestijd

Davines

Davines Your Hair Assistent

Allereerst even over Davines. Het is een merk dat vooral bij kapsalons verkocht wordt en zit voor mij wel in het hoge prijssegment. Maar daar krijg je een product voor met natuurlijke ingrediënten, dat goed zijn werk doet, en niet ongemerkt schade aanricht aan je hoofdhuid of bijvoorbeeld je haar verzwaart. De geuren zijn prettig en mijn haar is goed doorkambaar.

Het merk is Italiaans, en de producten worden vooral in salons gebruikt en verkocht. De producten zijn natuurlijk, en worden ontwikkeld met 100% duurzame energie. Ze denken na over elke stap, en hoe ze met die stap hun ecologische voetafdruk kunnen verminderen. Zo gebruiken ze geen dozen om hun verpakkingen, gebruiken zo min mogelijk plastic om hun producten heen, en herinvesteren ook weer in milieuverberende projecten. Ze gebruiken een Zero-Impact beleid, en daarover kun je meer lezen op hun site.

De nieuwste lijn, Your Hair Assistent, is echt je assistent bij het stylen van je haar. Door het gebruik ervan zou je styling beter moeten zitten, en blijven zitten.

 

 

Prep Shampoo

Davines Your Hair Assistent Prep Shampoo
Davines Your Hair Assistent Prep Shampoo

De shampoo is voor alle haartypes. Het verwijdert op milde wijze stylingsresten, die met veel drogist producten vaak niet goed te verwijderen zijn. Daardoor krijg je op den duur slap en futloos haar. Je hebt dan last van Build Up zeggen ze ook wel eens. Ik gebruik zelf niet veel stylingsproducten, alleen droogshampoo, dus ik zal daarin niet veel verschil merken. Wel merk ik dat mijn haar lekker luchtig, schoon en zacht aanvoelt naderhand. Ook is mijn hoofdhuid niet meer geirriteerd dan dat het al is. Een shampoo moet toch reinigen, dus ik heb heus niet ineens een compleet gehydrateerde poezelige hoofdhuid. Maar het maakt het ook niet erger, wat veel shampoos wel doen. Dat allemaal is eigenlijk wel alles wat ik van een shampoo verlang. Ik heb de ingrediënten stuk voor stuk opgezocht, en ze zijn allemaal mild, veilig en hebben een natuurlijke basis waardoor ze ook biologisch goed afbreekbaar zijn. Prettig!

Doordat ze zo min mogelijk plastic gebruiken, heeft dat consequenties voor de verpakking. Het is een simpele draaidop, wat ik zelf niet heel erg handig vind in de douche. Als je een grote verpakking koopt, koop je een liter fles met een pompje. Die heb ik onlangs zelf wel aangeschaft van de Melu lijn, en dat werkt wel heel erg handig in de douche. Doe je 76 jaar mee, dus je moet wel zeker weten dat je het fijne producten vindt.

Prep Mild Cream & Prep Rich Balm

Davines Your Hair Assistent Prep Rich Balm & Prep Mild Cream

Er zijn twee conditioners. De Prep Mild Cream voor fijn tot medium haar,  en eentje voor dik behandeld haar. Ik heb zelf behoorlijk dik, veel, en vooral overbehandeld haar, maar ik wil ze toch beiden testen. Daarom gebruik ik op de linkerhelft van mijn hoofd de Prep Mild Cream, en op de rechter helft Prep Rich Balm. Met mijn vingers voel ik dat het product heel iets verschilt. De Prep Mild Cream ziet er wat luchtiger uit, meer als een haargel. De Prep Rich Balm ziet er meer uit als een rijke body crème. Qua ingrediënten bevat de Prep Rich Balm meer oliën en boters, wat mij wel bang maakt voor een slappe pannenkoek op mijn hoofd. In resultaat merk ik in eerste instantie geen verschil. Beiden ruiken werkelijkwaar goddelijk, en mijn haar is heel prettig doorkambaar na het gebruik van de conditioners.

Ik kam mijn haar vrij weinig, ik laat de hele handel lekker voor wat het is en ik jas een keer mijn handen erdoor. Ik heb het altijd liever slordig dan plat en netjes. Past beter bij me. Coupe-de-troep. Maar dat brengt wel met zich mee dat wanneer ik het dan heb gewassen, ik het daarna toch echt even door moet kammen. En dan is het vogelnestchaos. Ik verwacht dan elk moment nieuw leven te vinden in zo’n vogelnest maar de conditioners zijn een grote hulp. Ik ga er bij beide gemakkelijk doorheen.

De volgende dag merk ik echter wel dat de rechter helft, die van de Prep Rich Balm, toch iets zachter aanvoelt. Dan is het wel de vraag, hangt het dan ook niet iets slapper dan de linker helft? Nee dat merk ik niet. Dus ik denk dat de Prep Rich Balm toch wel mijn product is. Dat dooie stro haar van mij kan het wel gebruiken.

Blowdry Primer

Davines Your Hair Assistent Blowdry Primer
Davines Your Hair Assistent Blow Dry Primer

Daarna een spray voor het fohnen. Ik ben slecht in dit soort dingen, en gebruik eigenlijk nooit een hittebescherming. Foei, ja ik weet het. Daarentegen moet ik zeggen dat ik mijn haar ook niet veel föhn, en het vaak ook wel aan de lucht laat drogen. Lekker Hollands haha. Ik spritz deze spray er gemakkelijk in, het is geen nevel, maar het verdeelt wel goed. Na het fohnen heb ik het gevoel dat mijn haar iets meer body heeft, en laat ik dat nou net even prettig vinden. Het is iets stugger, en daardoor valt het mooier. Ook kan mijn haar in de uiteindes wel een beetje frizzy worden van föhnen, en dat is wel minder nu. Niet helemaal weg, maar wel minder.

Definition Mist

Davines Your Hair Assistent Definition Mist

Daarna de Definition Mist. Dit is een hele fijne nevel en hiervan is die lekkere geur nog iets sterker. Ik ben bijna geneigd om het als parfum op te sprayen maar ik houd me in.
Door de mist krijgt mijn haar nog meer body, en tegelijkertijd een glans. Het haalt pluizige dode uiteindjes over om lekker eens normaal te gaan doen. Ook helpt het goed tegen statisch haar. Geweldig product dit. Ik heb echt dat ‘ik ben bij de kapper geweest’ gevoel. Ook door de dagen daarna heen, blijf ik die extra body voelen. Het is een beetje vergelijkbaar met het gevoel dat je van een zout spray krijgt, maar dan zonder het droge gevoel in je haar. Precies wat ik nodig heb in mijn leven dus.

Perfecting Hairspray

Davines Your Hair Assistent Perfecting Hairspray

De Perfection Hairspray voegt voor mijn haar niet veel toe. Hierdoor gaat het op plekken een beetje ‘knapperig’ voelen, en ik houd persoonlijk niet van dat gevoel. Als ik mijn haar krul na alle vorige stappen dan blijft het goed zitten, ook zonder de haarspray. Ik kan daardoor dus niet goed beoordelen of de Perfecting Hairspray hier nou echt heel veel aan toevoegt. Maar ik ben daarin niet het beste voorbeeld, want ik heb droog haar. Een krul in droog haar blijft vrijwel altijd goed zitten. Ik kan me wel voorstellen dat wanneer je deze hele lijn koopt, en je gebruikt wel regelmatig haarlak, dat je deze ook wilt hebben.

Volume Creator - Powder & Brush

Davines Your Hair Assistent Volume creator

Dan nog het volume poeder en de kwast die daar bij hoort. Ik heb echt GOED gezocht, maar ik kan nergens vinden hoe ik dit precies doe. Er staat namelijk dat het kleine flesje een navulling is voor de kwast. Maar ik kan de kwast niet open draaien ofzo dus ik zou niet weten hoe ik dit moest doen. Ik knal het goedje dus maar op mijn haar zoals ik normaal ook wel eens doe met volumepoeder, en daarna kwast ik dat zo een beetje heen en weer. Werkt prima, maar dit kan ook rustig met mijn handen. Op de verpakking staat echter heel dreigend dat het alleen maar mag met de kwast. Wat een rebel ben ik toch.

Volume poeder is altijd prettig om erbij te hebben, maar je moet wel wennen aan het gevoel. Als je veel met je handen door je haar gaat dan voelt het namelijk niet echt soepel, en als je zwarte kleding aan hebt ga je vlekken terug vinden omdat dat witte poeder aan je vingers blijft zitten. Dit poeder is daar geen uitzondering in, maar ik houd daar rekening mee als ik zo’n product gebruik en ik vind het niet erg. Ik vind het namelijk belangrijker om va-va-voom haar te hebben met lekker veel volume!

Conclusie

Davines Your Hair Assistent
Davines Your Hair Assistent

Ik vind het geweldige producten. Niet alleen deze lijn, maar ook de Melu shampoo en conditioner die ik al eerder gebruikte. De geur van deze lijn is nog lekkerder, en de producten doen gewoon exact wat ze beloven. Dat is zeldzaam. Ik wil dat mijn haar luchtig is, schoon, fris, body heeft, lekker slordig valt, maar er toch gezond uit ziet. Binnen de mogelijkheden van mijn haar, doen de producten dat ook echt.

Minpunt vind ik de verpakking. Ondanks dat het er prachtig uitziet, zie ik liever klikdopjes, tubes en alles waar ik maar 1 hand voor nodig heb. Hoe in vredesnaam draai je een dop op een fles als je een pleur shampoo in je hand hebt. Ik ben niet zo’n circusgenie. Uiteindelijk red je je er natuurlijk wel mee, en doordat je weet dat het is omdat er daardoor minder plastic wordt gebruikt, dan vergeef ik ze dat ook wel gelijk.

Dat het merk zich zo inzet voor een zo min mogelijke milieu belasting is natuurlijk een grote pro. In deze tijd is maatschappelijk ondernemen bijna een must. Door de producten te gebruiken, help je daar zelf ook aan mee. Ik blijf de producten graag gebruiken, wellicht de Your Hair Assistent lijn gecombineerd met de Melu lijn.

Kende jij deze producten al?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)