Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Hema beauty vegan parfum

Review: Parfum

Hema beauty lanceert drie nieuwe vegan geurlijnen en komt met parfums, bodymists en tasflacons. Ik kan er vandaag uit elke lijn één voor je testen!

Merk
Product
Waar
Hema beauty
Parfum
Hema
4,95 - 13,00
prijs

Leestijd

Er zijn drie lijnen die inmiddels allemaal in de Hema winkels zullen liggen.

Niche
Een lijn geïnspireerd op de luxere parfums met drie geuren die heel veel karakter hebben. Ik heb uit deze lijn Amber en Cederwood en daarnaast heb je Jasmin & Orange blossom en Orris Rose.

Smell the roses
Een lijn met vier geuren, meer geïnspireerd op emoties met lichtere en liefelijkere geuren. Ik heb uit deze lijn Pretty in Rose en daarnaast heb je Night Crush, Happy Me en Morning Walk.

Namaste
Een lijn met drie geuren waar ik Pure Bliss van heb. Deze lijn is gericht op het gevoel van welzijn. Je hebt in deze lijn ook nog Soft Blush en Warm Love.

Ik loop ze even met je langs en vertel je wat ik weet over de andere geuren.

Niche

De lijn Niche is geïnspireerd op luxere parfums en heeft geuren die heel veel karakter hebben.

Ik kreeg van de drie geuren de geur Amber & Cedarwood opgestuurd. Het is inderdaad een sterke geur welke mij een beetje doet denken aan een geur die je zou ruiken als je een luxe interieurzaak binnen zou wandelen. Hout heeft echt de overhand, daarnaast kruidig en tot slot een vleugje bloem maar dan wel een diepere warmere bloemengeur.

Topnoten: Cardamom en violet
Hartnoten: Orris en amber (orris is de wortel van een irisbloem)
Basisnoten: Sandalwood en cedarwood.

Zoals we van Hema gewend zijn is de verpakking zonder poespas maar doeltreffend. Wat ik heel prettig vind is dat ze de geurnoten ook aan de buitenkant van het doosje hebben geformuleerd. Dat zie je niet vaak maar vind ik wel heel prettig, zo kun je ook beter leren wat je lekker vindt in parfums.

Nou ben ik toevallig niet zo’n hout liefhebber, dus dit is niet mijn geur. Net even pech dat ik deze van de drie opgestuurd heb gekregen haha. Hout in combinatie met citrus kan ik wel lekker vinden maar gecombineerd met kruiden wordt het mij te zwaar. De andere geuren uit deze lijn spreken mij echter heel erg aan. Daar ga ik dan ook zeker nog even voor naar de winkel om ze te ruiken. Daarnaast, ik ken wel mensen die dit wél lekker zouden vinden. Het parfum zit mooi in elkaar voor zover ik als semi-leek kan beoordelen. Het ruikt zeker niet naar de €13,00 die het maar kost.

Je hebt ook Orris Rose, wat een ode schijnt te zijn aan luxe bloemen met topnoten van neroli en fresia, hartnoten van orris en roos en basisnoten van amber en muskus. Neroli is vrijwel hetzelfde te ruiken als oranjebloesem, mijn lievelingsnoot. Dat gecombineerd met dat poederige van amber en muskus en dat bloemige, denk ik dat hij mij wel erg aan zou spreken.

Daarnaast heb je dan nog Jasmin & Orangeblossom. Als ik die naam alleen al hoor ben ik verkocht. Hij bestaat uit topnoten van mandarijn en zwarte bes, daarnaast hartnoten van jasmijn en oranjebloesem en als basis amber en vanille. Nou ben ik niet heel gek op vanille, maar ik denk dat het het parfum wel mooi kan temperen naar een mooie harmonieuze geur. Deze spreekt mij dus óók heel erg aan.

De parfums in deze lijn kosten €13,00 voor 60 ml. Vergeleken met de reguliere parfumerie prijzen is dit erg voordelig. Je hebt van deze lijn ook tasflacons van 10ml, daar heb ik alleen geen prijs van. Wel heel erg handig dat ze die erbij verkopen, zo kun je je parfum door de dag heen opfrissen wanneer je het nodig hebt. Bovendien heeft deze kleine flacon een spray en geen roller (zie je vaak met dit soort flacons, helemaal niet handig) wat ik ook erg prettig vind.

Smell the roses

De lijn Smell the Roses heeft vier verschillende geuren en het voelt allemaal wat lichter aan. Deze lijn is meer geïnspireerd door emoties met fruit en bloemengeuren.

Van deze lijn heb ik de geur Pretty in Rose, een frisse schone geur die mij doet denken aan lichaamsverzorging.

Topnoten: Roze peper en Bergamot
Hartnoten: Ylang ylang en kokosnoot
Basis: Cedarwood en Benzoin (de hars van een aantal bloemsoorten)

Het is grappig want als ik deze noten lees snap ik ook gelijk mijn associatie met lichaamsverzorging. Kokos bijvoorbeeld, maar ook ylang ylang wat ik herken uit een lijn van Rituals. Roze peper vind ik doorgaans heel scherp in mijn neus maar dat vind ik hierbij gelukkig niet. Bergamot, en de basis van hout en hars vind ik de geur een mooie diepte geven aan de andere wat meer frisse geuren. Na een tijdje komt die vanille ook sterker naar voren en wordt hij minder fris. Of dat een nadeel of voordeel is, is afhankelijk van je smaak :).

Naast deze geur heb je ook nog de geuren Happy Me, Night Crush en Morning Walk. Ik heb helaas alleen wat informatie over Happy Me voor je. Deze heeft topnoten van fresia en peer, hartnoten van viooltjes en perzik en een basis van sandelhout en vanille. Voor deze geur moet je echt van fruitige geurnoten houden dus!

Van deze lijn is geen tasflacon beschikbaar maar wel een bodymist van 100ml. Daar heb ik de prijs niet van, de parfum kost €9,00 voor 50ml. Topprijs natuurlijk.

Namaste

Dan tot slot de lijn Namaste met drie verschillende geuren. Gericht op het gevoel van wellness en innerlijke rust. De geuren in deze lijn hebben voor 98% een natuurlijke oorsprong.

Van deze lijn heb ik de geur Pure Bliss gekregen. Een geur die het meest fris is van de drie die ik vandaag kan ruiken. Ik snap de link naar wellness, hij ruikt ook echt een beetje ‘vredig’. Zacht, zonder scherpe noten, zonder overweldigende geur, licht.

Topnoten: Peer en perzik
Hartnoten: Violet en Roos
Basis: Cedar en Patchouli

Van al deze noten zou ik roos en patchouli ook gelijk in die wellness hoek plakken, omdat deze geuren ook vaak terug komen in wierrook. Iets wat ik zelf ook wel associeer met die wellness hoek. Laat het wel duidelijk zijn, deze parfum ruikt absoluut niet naar wierrook hoor haha. Ik kan hierin de verschillende noten moeilijker onderscheiden. Omdat ik natuurlijk geen pro ben, maar ik denk ook omdat ze heel mooi in balans zijn. Fruitig, bloemig, dieper.

In deze zelfde lijn heb je ook nog Warm Love met topnoten van jasmijn en mandarijn, hartnoten van vanille en pruim en basisnoten van vetiver en benzoë (Vetiver is een grassoort en Benzoë is hetzelfde als benzoin, die hars wat ik net vertelde). Die combinatie van dat grassige en fruitige lijkt me interessant om te ruiken.

Daarnaast heb je nog Soft Blush met topnoten van viooltjes en amandelbloesem, hartnoten van kersenbloesem en pioenroos en een basis van abrikoos en orchidee. Deze zal overduidelijk bloemig moeten ruiken als ik dit zo lees. Die amandelbloesem lijkt me er een leuke touch aan geven.

Deze parfum koop je voor €10,o0 waar je 50ml voor krijgt. Helaas ook geen tasflacons maar ook wel weer bodymists van 100ml. Een bodymist vind ik hierin ook heel toepasselijk, omdat je je wil hullen in dat gevoel van wellness.

Al met al drie mooie lijnen voor drie andere geurtypes. Ik ben vooral heel erg benieuwd naar de andere geuren uit de Niche lijn, dus die zal ik zelf nog op gaan zoeken.

Ik denk dat dit iedereen wel nieuwsgierig maakt om eens te gaan ruiken, voor die prijzen hoeven we het in ieder geval niet te laten!

De houdbaarheid van de parfums vind ik lastig te vergelijken omdat ik daar bij duurdere parfums ook veel verschil in vind zitten. Om hem te blijven ruiken moet je hem wel een keer bijspuiten op een dag vind ik, hoewel dit ook heel verschilt per huid type. Hoe vetter je huid, hoe beter je de geur kan behouden. Zo’n tasflacon vind ik dan des te handig, want ook hierin vind ik dat de prijs dat wel goed maakt en zou ik het er dus niet om laten. Bovendien ruik je jezelf soms niet meer, maar een ander jou nog wel.

De geuren ruiken niet goedkoop, en zijn uniek in geur. Dat doet Hema dan toch hartstikke leuk vind ik 🙂


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)