Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Hoe ik mijn make-up deed in 2015 vs 2022

Ik 2013/2014 begon ik met het posten van make-up looks op Instagram. Deze jaren tot ongeveer 2016 vergelijk ik nu met de manier waarop ik nu, in 2022, mijn  make-up doe. Kijk je mee?

 

Leestijd

Eerst drie foto’s van ’toen’ en daarna drie foto’s van nu.

Ik neem even de jaren 2014 tot 2016 ongeveer. Ik postte toen regelmatig make-up looks op Instagram en ik blogde op mijn eigen blog. Als je helemaal terug scrolt zie je ook nog het oog en/of gezicht van beste Diana, die deed toen ook mee haha. Daarom heette het ook mydiamake-up. De MY van Emmy en DIA van Diana. Ook hadden we toen best veel Spaanstalige volgers en dia is dag in het Spaans. Dat vonden we ook we logisch voor een andere make-up elke dag.

Diana haakte best snel af maar ik ben het jaren blijven doen. Op een gegeven moment dus ook vrijwillig voor misslipgloss.nl en later als freelancer.
Ik ben best impressed met wat ik maakte toen. Het zijn echt mooie. fotogenieke looks die heel veel tijd kostten en die ik ook allemaal met een ringlamp en dure camera fotografeerde. Ik bewerkte overigens nooit iets, ik wist niet eens hoe dat moest hahaha. Dat huidje van mij toen, my god! Ik slikte toen nog vol de pil, en dat heeft altijd wel een goede uitwerking gehad op mijn huid. Natuurlijk ben ik ook gewoon jonger en is mijn gezicht voller. Vooral onder mijn ogen zie ik dat verschil maar goed, we mogen blij zijn dat we elke dag een dagje ouder worden!

Ik deed mijn make-up toen vrij heftig, maar natuurlijk niet elke dag. Maar eigenlijk wel altijd een full face, alleen dan skipte ik de oogschaduw en zette ik een dikke winged eyeliner. Deze dagelijkse make-up maak ik vandaag na.

Mijn huid is nu echt even slecht, zo precies voor ik ongesteld moet worden. Maar goed daar hebben we make-up voor uitgevonden! Ik gebruikte toen ook al dezelfde foundation, maar ik bracht hem aan met een kwast. Op de foto breng ik het dus aan de rechterkant met een kwast aan en links met een spons. Ik heb dit natuurlijk nooit zo naast elkaar gedaan en wat ik vooral merk is dat ik bij de kwast meer foundation gebruik, en dat de foundation er daar meer op ligt. Je ziet zo op de foto niet echt verschil.

De concealer die ik toen gebruikte heb ik niet meer, maar ik pak even voor de 2016 kant een wat meer dekkende concealer. Beide zijn van Elf. Ik gebruikte toen mijn vingers of een kwast om dit aan te brengen, en ik bracht ook veeeeeel meer aan. Echt een complete witte drie hoek. Nu doe ik minder, maar ik blend nog steeds wel in deze vorm uit. Nu breng ik dit met de spons aan, echt veel fijner haha.

Het contourpalette kwam er toen áltijd bij. Elke dag. Dat doe ik nu echt niet meer. Ik bracht het gelige bananapowder onder mijn ogen aan en onder mijn jukbeen ging een stevige contour. De blush en highlighter uit het Faceform palette van Sleek waren heilig. Sleek was uberhaupt heilig voor mij destijds haha. Het gaf mij eigenlijk voor het eerst make-up die high end over kon komen voor lage prijzen. Geweldig vond ik het.

Qua blush droeg ik ook alleen maar rozige tinten, nu pak ik juist graag warmere kleuren. Ik bracht de blush ook echt aan de buitenkant van mijn gezicht aan, en nu doe ik dat meer subtiel van het appeltje en trek ik het zelfs iets door op de slaap. Vroegâh ging daar dan ook altijd highlighter overheen. Nu gebruik ik het liefst de blushes van Milani of Sisley, waar al genoeg glans in zit voor overdag. Als ik meer mijn best doe voor een diner in een donkere ruimte dan gebruik ik soms wat highlighter.

Op de foto’s zie je op volgorde:
Nu, bronzer
Vroeger contour
Nu blush
Vroeger blush en highlight

Mijn wenkbrauwen vulde ik in met een dipbrow product, terwijl ik nu alleen heel iets het staartje bijteken en de haartjes omhoog kan met Brow Freeze van Anastasia. Ik vind het van nu zachter en frisser, maar dat is ook omdat dit nu gewoon de trend is. Als ik dat toen had gezien had ik waarschijnlijk gedacht dat ik een veel te harige rups wenkbrauw had. Op de foto’s helemaal boven in zie je ook wel dat mijn wenkbrauwen een stuk dunner en strakker waren destijds.

Ik bracht altijd een winged eyeliner aan, dat is anders, maar qua lipstick droeg ik niet heel veel gekkere dingen dan nu. Mijn mascara is volgens mij al die jaren ook al hetzelfde dus daar zit eigenlijk geen spannende shift in.

Even naast elkaar zien.

Ik vind het grootste verschil zo op de foto dat het van toen een stuk strakker was en nu een stukje frisser. Iets natuurlijker, in hoeverre je daar nog van kan spreken met zoveel make-up op je bakkes.

Ik vind dat strakke van de wangen dus eigenlijk best wel heel erg mooi nog steeds, als ik het zo zie krijg ik ook zin om een Adele look te maken ofzo. Die doet dat namelijk extreem. Of nou ja, haar visagist.
Of misschien moet ik eens een kleurrijke tutorial van mijzelf terug zoeken uit de begintijd dat ik voor Misslipgloss schreef. Kijken of ik hem nog na kan maken haha!

Als je verzoekjes hebt, laat het me weten in een DM op mijn Instagram @emmystudiomint 🙂


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)