Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Kleurtrends 2023

Jahaaa, 2023 is al lang begonnen maar we zitten nog vet in het eerste stukkie dus dit artikel is gewoon hartstikke leuk. Vind ik zelf haha. Ik neem je mee langs wat trends op gebied van kleuren dit jaar!

Leestijd

Elk jaar zijn er een aantal kleuren die je het meest terug ziet. In mode of in interieur bijvoorbeeld. Ik vertel je vandaag wat er in 2023 hot en happening is, op kleur gebied!
Er zijn een aantal kleuren die het solo heel erg goed doen, en dan zijn er ook nog een aantal kleurcombinaties die samen juist helemaal hot zijn.

Mode

In mode zie je veel intense kleurcombinaties. Helemaal mijn jaar dus haha.
Je ziet erg veel hot pink, een hele felle roze kleur. Deze wordt dan ook weer graag gecombineerd met bijvoorbeeld lila, wit, zilver, rood of oranje. Lekker opvallend. Zo kocht ik hot pink metallic laarzen, die je op de foto ziet, love them!
Dit pak van Vero Moda bijvoorbeeld is een geweldig item, of eigenlijk zijn het twee items want het jasje en de broek kun je ook los nog weer dragen om meer outfits te creëren.

Daarnaast zie je nog steeds heel erg veel lila. Een zachte kleur, maar sommige mensen vinden het niet heel prettig dragen omdat het soms wat flets in het gezicht kan ogen.
Mijn truc is dan om er iets bij te dragen om het op te halen. Een lila trui kun je net breken bij het gezicht door er een witte blouse onder te dragen bijvoorbeeld, of een andere kleur die jou juist wel ophaalt. Lila laat zich verassend goed combineren met veel kleuren. Voor het voorjaar is zachtgeel ook erg leuk maar de grote trend is lila gecombineerd met oranje of lila gecombineerd met een felle kleur groen.
Oranje en groen geven een heel erg lekkere sixties vibe, super leuk om dit met elkaar te combineren. Lila erbij geven het geheel net een iets zachtere vibe, ook al voeg je toch nóg een kleur toe. Oranje op zichzelf kan soms ook een beetje een hup-Holland-hup of Koningsdag gevoel geven, maar als je het combineert met andere kleuren haal je dit weg.

Naast kleur zijn ook all nude ensambles helemaal hot. Helemaal in het beige, wit en beige met elkaar combineren, hot hot hot! Ik zelf merk altijd dat beige en witte jassen heel goed te combineren zijn. Veel mensen pakken graag grijs of zwart omdat het overal bij zou passen, maar beige of wit maakt elke outfit sprankelend en fris. Vooral richting het voorjaar is dit iets waar veel mensen ook juist wel naar op zoek zijn. Onderstaande outfit heeft Cynthia onlangs zo gedragen!

Interieur

In onze huisjes houden we ook van nude, met hinten van pastel. Veel beige tinten, veel nudes en neutraal op neutraal. Qua vormen blijven we nog bij de organische vormen en maakt glas een fijne comeback. Glazen schalen, vazen, lampen en kaarsenhouders in leuke frisse kleuren. Teddy en blouclé stofjes blijven ons dit jaar ook nog wel eventjes bezig houden. Love it! Dit jaar zie je qua kleur het neutrale zich veel mengen met koele groen en blauw tinten, die op hun beurt dan weer graag mengen met pasteltinten zoals lila en geel! Ik heb een paar leuke accessoires bij Hema geselecteerd die helemaal in die vibe passen.

Ik doe lekker mee met de trend, want dit is het kleurenschema voor de babykamer. Dit behang van Eijfinger Posy wordt het, met de muur in een kleur zoals mijn tas op de foto. Bijzondere manier om een moodboard te maken hè haha?
Ik hoop dat je het leuk vond om te zien!

Dit artikel bevat affiliate links

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)