Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maybelline Superstay Vinyl Ink liquid lipstick

Review: Superstay Vinyl Ink liquid lipstick in kleur 15 Peachy

Een lipstick die 16 uur blijft zitten, misschien. Een lipstick die dan ook nog fijn op de lippen voelt voor die uren? Misschien heb ik hem gevonden! Ik review vandaag de nieuwe Vinyl Ink lipstick van Maybelline voor je.

Merk
Product
Waar
Maybelline
Superstay Vinyl Ink liquid lipstick in kleur 15 Peachy
Vrijwel elke parfumerie en drogist heeft Maybelline, ook online
17,99
prijs
Koop dit product

Leestijd

Ik zag deze lipstick voorbij komen bij Vera Camilla en het deed me denken aan de lipsticks waar mijn Duitse vriendin zo gek op is; de Maybelline Superstay Matte Ink. Deze bestaat namelijk al wat langer en dit is een hele matte langhoudende lipstick. Die vriendin van mij in kwestie heeft meerdere kleuren en smeert dit in de ochtend op en het zit er in de avond nog op. Zij zweert erbij.

Toen ik deze voorbij zag komen, leek dit wat meer mijn straatje omdat deze kleuren mij wat meer aanspraken dan die in de Matte Ink lijn. De Vinyl Ink lijn zegt ook net zo lang te houden, maar schijnt iets een glans te hebben. Daar houd ik wel van.

Ik kocht in Nederland de kleur Peachy in nummer 15 voor €17,99. In Duitsland zijn ze een stuk goedkoper, net alsof op Amazon.de. Op Douglas.nl kun je ook deze lipsticks kopen en daar zijn een aantal kleuren goedkoper. Ik begrijp niet goed waarom, het lijkt geen actie. Anyhow, bij Kruidvat kun je ze daadwerkelijk even proberen en kijken welke kleur het mooist bij jou is. Of kleurEN, hehe.

De verpakking vind ik tof in design, maar neemt wel meer plek in beslag in je tas dan in theorie nodig. Deze vorm past ook niet in mijn lipstick organizer die ik in mijn lade heb. Maar, details.

Naaah, wat kijk ik er weer vrolijk bij. Morning meid!

Deze foto laat ik je even zien, zodat je weet wat mijn lipkleur is. Best wel bepalend in hoe sommige lipsticks over kunnen komen. Nou is deze wel heel erg dekkend, maar toch.
De applicator ziet er precies uit, heeft mooi wat product in het midden van de applicator zitten.

Dit is de kleur 15 Peachy.
Het is wel een rijpe peach.
Meer oranje zou ik het noemen. Het truitje wat ik aanheb, dat noem ik meer peach.
Maar wel erg mooi! Ook een prachtige najaarskleur, hoewel je lipsticks natuurlijk niet hoeft te beperken tot een seizoen.

De applicator werkt heel erg fijn. Hij is heel precies en dat maakt aanbrengen heel gemakkelijk. Ook vind ik hem heel strak langs de randjes en denk ik dat je eigenlijk geen lipliner nodig hebt (als je dat überhaupt gebruikt).

Het voelt in het begin een beetje plakkerig en ik verwachtte dat dat gevoel weg zou gaan. Helemaal weg gaat het niet, maar het is niet vervelend. Mijn lippen hebben een hele lichte glans.

Na de lunch zie je iets slijtage, maar in feite zit de kleur er nog prima op. De glans is wel meer weg, hij is wat matter geworden.

Dat vind ik echt mega chill, want ik vind het bij etentjes altijd zo jammer dat je al zo snel je kleur verloren bent. Deze overleeft dat dus prima.

 

Aan het einde van de middag zat hij er nog precies zo bij als na de lunch, maar toen heb ik ook alleen maar thee en water gedronken.

Dit is na het avondeten, na het sporten. Daarna ben ik gaan douchen en heb ik het met make-up remover eraf gehaald. Ook goed om te weten dus, met water krijg je het niet weg maar als je een remover of micellair water pakt dan gaat het er heel gemakkelijk af. Goede eind score dus qua tijd!

Ik denk dat wanneer je hele droge lippen hebt met velletjes, dit wel aan het einde van de dag misschien vervelend wordt of droog voelt. Maar, misschien met wat lippenbalsem?

Na het maken van dit artikel kocht ik ook nog kleur 35 Cheeky erbij! Deze draag ik hier.

Ik heb hier wel een glos nog over de lipstick gedaan omdat ik kleur wilde én glans. Cheeky is een stukje koeler dan Peachy maar ik zou hem niet roze durven noemen. Meer neutraal. Daarmee past hij wel goed bij vrijwel alles, waar Peachy toch echt wel zoveel warmte heeft dat ik hem niet zou combineren met alles.

Ik wil eigenlijk gelijk meer kleuren bestellen dus ik heb even op Youtube wat swatches gekeken. Ik link hier even een video van iemand die alle kleuren goed laat zien. Ik vind haar test wel iets beter geslaagd nog dan de mijne, maar dat zal gewoon heel erg per persoon verschillen. De manier van eten, hoevaak je over je lippen likt etc.
Ik heb inmiddels Coy ook geprobeerd, maar deze vond ik te paars. Ik denk dat hij heel erg mooi staat bij mensen met een roze ondertoon in hun gezicht en mensen met een koelere haarkleur. Mijn vriendin Diana heeft grijs haar en haar stond het echt geweldig.

Wat conclusies over dit product zijn dat de Maybelline superstay Vinyl Ink liquid lipstick:
– heel erg sterk is.
– heel goed dekt.
– heel gepigmenteerd is.
– dat de hulzen niet perse reflecteren hoe de kleur op de lippen is.
– goed blijft zitten en maaltijden overleefd, daadwerkelijke tijd verschilt per persoon.
– er ook gemakkelijk afgaat met een product om make-up te verwijderen.
– fijner is op de lippen dan een gemiddelde longwearing lipstick omdat hij niet uitdroogt.

Extra tips:
– met een gloss erover heb je écht glans, dit gaat wel ten koste van de houdbaarheid. Er blijft nog steeds een mooie basis tint op zitten maar er verdwijnt meer product van je lippen dan wanneer je de lipgloss er niet overheen doet.
– een lipbalm kan ook wat droogheid voorkomen door de dag heen, als de kleur nog goed zit. Maar, ook dit gaat iets ten koste van de houdbaarheid.

Ik vind het eigenlijk al gewoon geslaagd als hij één maaltijd overleefd, want na een maaltijd even bijwerken vind ik totaal niet erg. Maar, deze doet dus wel een heel stuk meer dan dat. Ik zou nóg blijer zijn als er ook een wat zachtere kleur, meer heldere roze tint bij zou komen. Het zijn nu allemaal vrij aanwezige, intense kleuren. Ik mis wat frisheid in de collectie. Maar, ik ben er echt blij mee, super fijn product!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)