Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

MUA 15 Shade Eye Shadow Palette

Review: 15 Shade Eye Shadow Palette

Een mooi compact oogschaduwpalet met vijftien oogschaduwkleuren waar je alle kanten mee op kan voor €6,99. Klinkt goed, maar is dat het ook? Ik review vandaag het MUA 15 Shade Eye Shadow Palette in drie verschillende uitvoeringen: Feather Light, Fire Vixen en Heavenly Natural.

Merk
Product
Waar
MUA
15 Shade Eye Shadow Palette
Kruidvat
6,99
Koop dit product

Leestijd

MUA 15 Shade Eye Shadow Palette, €6,99 (12 gram)

De MUA 15 Shade Eye Shadow Paletten zien er goed uit: het zijn stevige kunststof paletjes met daarin vijftien verschillende tinten oogschaduw, in totaal twaalf gram. Zeven euro is natuurlijk een schijntje voor zo’n oogschaduwpalet, maar natuurlijk wel alleen als de pigmentatie en kwaliteit ook goed is. Daar gaan we vandaag eens even naar kijken!

MUA 15 Shade Eye Shadow Palette Fire Vixen

Fire Vixen sprak mij natuurlijk meteen aan met al die mooie roodtinten. De pigmentatie van de meeste oogschaduws is goed, zoals je op de swatches kan zien. Sommige matte tinten zijn wat teleurstellend. Wel vallen me meteen twee dingen op: ten eerste is de lichte highlightkleur wat aan de gele/donkere kant en er zit niet echt een donkere tint in het palet waarmee je je look wat meer diepte kan geven, of een kleur die je als eyeliner kan gebruiken. Dat mis ik echt.

Mijn look met Fire Vixen. Langs mijn wimperrand heb ik zwarte eyeliner gebruikt, ik miste dus een donkere tint in het palet en dat vind ik wel jammer. Daardoor is het nét niet het palet dat ik dagelijks pak of meeneem op reis. De kwaliteit is wel goed! De kleuren blenden makkelijk en zien er echt goed uit.
Let niet teveel op mijn wenkbrauwen, deze zijn onlangs bewerkt met permanente make-up en op het moment dat ik deze foto’s nam, waren ze net wat aan het vervellen. Ze veranderen nog van vorm en kleur, dus gewoon even negeren, haha.

MUA 15 Shade Eye Shadow Palette Heavenly Natural

De pigmentatie van Heavenly Natural vind ik erg indrukwekkend – wat een mooie kleuren! Op de onderste rij zitten mij wat teveel identieke tinten.

Mijn look met het palet. De kleuren zijn mooi en blenden makkelijk, maar ik kreeg het maar níet donker. Ook de donkerdere tinten pakten niet goed. Jammer.

MUA 15 Shade Eye Shadow Palette Feather Light

De pigmentatie van deze matte kleuren valt me niks tegen: de meesten zijn echt mooi gepigmenteerd en geven veel kleur af.

Mijn look met dit palet – zoals je kan zien kan ik hem vrij donker maken en dat vind ik mooi! De kleuren zijn extreem mat maar geven nog steeds veel kleur af en blenden goed. Zoals je ziet gebruikte ik de tinten met een wat rode ondertoon.

MUA 15 Shade Eye Shadow Palette - conclusie

Goed, al met al is de kwaliteit van deze paletten gewoon echt goed. De verpakkingen zijn mooi en stevig, de pigmentatie van de oogschaduws is goed, ze blenden mooi, zien er echt mooi uit. Alleen mis ik in twee van de drie paletten echt een donkere tint om meer diepte aan te brengen in mijn ooglooks. Dat is jammer, want daardoor vind ik die twee net niet veelzijdig genoeg. Feather Light is voor mij het enige palet dat dit wel heeft en daardoor is dat voor mij ook een blijvertje.

Voor €6,99 zijn dit natuurlijk gewoon topproducten! Als jij net als ik een oogschaduwpalet wil met óók donkere tinten, dan is alleen Feather Light een goede optie. Als je toch niet zo graag donker werkt met je ooglooks, dan zijn alle drie de paletten must haves.

Dit artikel bevat gekregen producten

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.