Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Natuurlijke deodorant en handzeep van Salt of the Earth

Review: Deo en handzeep

Ik kreeg van Salth of the Earth een roll on deodorant en een handzeep opgestuurd en dat kwam als geroepen want ik zocht al een tijd een goede natuurlijke deodorant!

Merk
Product
Waar
Salt of the Earth
Deo en handzeep
online
7
prijs
Koop dit product

Leestijd

Salt of the Earth is van oorsprong een merk uit Engeland en is bekend geworden met haar natuurlijke deodorant. Hun producten zijn vegan, crualty free (ze hebben het leaping bunny keurmerk) en zijn 100% natuurlijk.

De producten zitten wel in een plastic verpakking maar ze gebruiken wel plastic wat recyclebaar is. Ook hebben ze onlangs een refill systeem geïntroduceerd om afval te verminderen. Mensen zijn enthousiast, want het is het best verkopende merk natuurlijke deodorant in Nederland. Dat maakt mij nieuwsgierig!

De verpakking vind ik onwijs leuk overigens, zo vrolijk en totaal niet stoffig. Dat beeld krijgen toch veel mensen als je het hebt over een natuurlijke deodorant en helaas klopt dat ook vaak. Dat het niet hoeft zie je bij Salt of the Earth.

Vooral in een deodorant begon het natuurlijke aspect steeds belangrijker te vinden omdat je dit op zo’n kwetsbaar stukje huid sprayt. Je oksels. Deze zijn bij mij kwetsbaarder omdat ik ze scheer en daardoor staat de huid ook wat meer open. Je snapt dat je huid dan ook eerder opneemt wat je erop smeert of sprayt. Wat je op je huid smeert, komt uiteindelijk ook in je bloed terecht. Dat gezegd zijn er vanuit de westerse wetenschap veel onderzoeken gedaan naar de beweringen dat bepaalde deodorants bijvoorbeeld hormoonverstorend zouden zijn maar daar is nooit sluitend bewijs voor gevonden. Ook al zou je dat aan de kant schuiven, wat ik heel lang heb gedaan, vind ik het nog steeds wel een prettiger idee dat ik iets voor mijn oksels gebruik dat natuurlijk is.

Ik wil overigens wel ook gezegd hebben dat natuurlijk niet altijd betekent dat iets goed voor je is. In de natuur komen ook stoffen voor die irriterend werken of giftig zijn, staar je daar niet op blind.
In deze producten is dat gelukkig niet het geval :). 

Daarnaast vond ik die walm die van een deospray afkomt ook steeds irritanter. Je ademt dat allemaal maar in en dat voelde voor mij ook steeds minder comfortabel. Dat gezegd stelde ik de werking wel altijd boven deze ‘zorgen’, omdat het een beetje op de achtergrond in mijn hoofd zich afspeelde. Het is niet zo dat ik me hier de hele dag druk om zat te maken ofzo haha.

Anyhow, ik probeerde de laatste maanden verschillende dingen uit de supermarkt en drogist uit, maar ik vond vaak dat ik toch rook aan het einde van de dag. Het klinkt niet fris, maar ik ben gewoon best een zweter. Ik zweet door de dag heen en als ik geen deo gebruik dan ruikt dat ook. Klinkt logisch, maar ik heb ook vriendinnen die dus echt gewoon niet zweten of stinken. Wat ze ook doen haha. Luuk stinkt ook vrijwel nooit bijvoorbeeld, dus het is ook een beetje genetisch denk ik. Zo lang ik me gewoon elke dag douche/was en deo gebruik, is er niks aan de hand. Mits de deo werkt dus. Na een hoop geld uit te hebben gegeven vond ik nog niet echt iets fijns. Eentje werkte wel goed, maar dat was een creme dus dan heb je de vingers weer vies en dat vond ik dan gewoon minder praktisch.

Om een lang verhaal kort te maken, ik was erg blij toen ik dit opgestuurd kreeg want nu kon ik weer iets proberen. Salt of the Earth heeft sprays (‘natte’ verstuiver’), sticks, crèmes en crystals (minerale sticks, nooit geprobeerd) maar ik kreeg een roll-on in de geur Peony Blossom. Een roll-on vind ik wel fijn want je voelt heel goed of je voldoende opgesmeerd hebt. Hij trekt snel in, blijft dus niet lang nat en geeft geen witte vlekken. De geur is heel lekker, je ruikt hem als je hem aanbrengt maar het blijft niet om je heen hangen als een parfum. Dat vind ik precies prettig zo.

En dan nu het antwoord; werkt hij goed? Ja! Ik ruik de gehele dag door fris. Ik merk wel dat een spray waar wat poeder in zit ook wat droger aan blijft voelen, ik denk dat ik hiermee iets sneller klotsende oksels waarneem. Maar, ze ruiken niet. En dat vind ik zelf het belangrijkste. Bovendien heb ik ook niet snel klotsende oksels tenzij ik me fysiek inspan of er iets spannends gebeurt haha. Als je overmatig zweet, zal een deo waar een poeder in zit daar ook niet tegen bestand zijn, dan heb je nog grover geschut nodig.

Heel erg fijn dat ik deze mocht ontdekken! Hij is ook lekker handzaam. Er zijn acht verschillende geuren. Ik vind ze helaas iets minder gemakkelijk verkrijgbaar dan ik had gehoopt. Ik zie ze wel goed vertegenwoordigd op de site die ik bovenin het artikel ook link, maar ik kan nog niet vinden waar ik ze ook fysiek in de winkel kan kopen. Bol.com heeft ze ook, dus je komt er sowieso wel aan als je ze wil vinden. De prijs ligt rond de €7,00, dat verschilt een beetje per webshop.

Ik kreeg ook een handzeep opgestuurd, super leuk maar daar maak ik me iets minder ‘druk’ om omdat je dit ook gelijk weer afspoelt. Toch wel fijn omdat het merk natuurlijk én cruelty free is. Daardoor draag je toch iets positievers bij dan bij merken die die keurmerken niet hebben.

Bovendien staat deze fles enig in mijn badkamer! Hij past perfect bij de kleur tegels. De geur die ik opgestuurd kreeg is Melon & Cucumber en dat ruik je beide goed terug. Een frisse schone, zomerse geur. Er zijn in totaal vier geuren van en ze kostten, afhankelijk van de webshop, rond de €9,00. Er is ook een grotere fles verkrijgbaar om na te vullen.

Een leuk merk, fijne werking en ingrediënten zonder dat je je druk hoeft te maken of het iets slechts met je zou kunnen doen, eventueel. Nogmaals, ik zeg echt niet dat ‘gewone’ deo’s slecht voor je zijn maar helemaal natuurlijke ingrediënten kunnen in ieder geval geen kwaad. Voor zowel je zelf als de natuur.

Bovendien zijn het lekkere geuren, vriendelijke prijzen en hebben de producten een leuk design. De enige reden om naar iets anders te grijpen zal de verkrijgbaarheid zijn, want dit pak je dus niet zo snel mee als je boodschappen aan het doen bent.


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)