Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Plaknagels – het langverwachte artikel

Ik heb jullie al een tijd geleden voor het eerst laten zien dat ik me aan het verdiepen was in plaknagels en inmiddels kan ik je er een hoop over vertellen. Een salonlook zonder de kosten, gotta love that 🙂

Leestijd

Je ziet het steeds vaker in winkels liggen en ik zie inmiddels ook een aantal Insta-adds vaak voorbij komen. Plaknagels.

Een vriendin van mij kwam hiermee en eigenlijk geloofde ik er in eerst instantie niet zo in. Ik had een beetje flashbacks naar mijn kindertijd waarin ik een soort speelgoed nagelsalonnetje had en nageltjes kon opplakken. Het viel er altijd vrijwel gelijk weer af of je had er misschien één avondje wat aan. Ik kon me niet voorstellen dat het lang genoeg bleef zitten. Maar, zij is degene waar ik eigenlijk al mijn beautydingen mee doorspreek en we delen over het algemeen altijd dezelfde mening. Bovendien heeft zij vier kids en als het er bij haar niet afvalt, dan zou het bij mij ook wel eens kunnen werken. Zij woont in Duitsland en daar doen ze alles met Amazon. In eerste instantie kreeg ik van haar wat nagels uit haar set, omdat er echt 600 in zaten geloof ik en het kostte zo’n acht euro.

De reden dat ik dit graag wilde proberen is dat ik de look van een mooi gelakte nagel het mooist vind staan. Maar, mijn nagels worden niet mooi lang en als ik nagellak op doe ligt het er met een paar dagen weer af. Gelnagellak werkt bij mij alleen als ik mijn nagels heel kort houd en acryl vind ik best wel prijzig.

Ik heb nu een nagelroutine waarbij ik elke week voor het weekend nieuwe nagels op plak en over het algemeen heb ik dan een hele week een tof design, mooie verzorgde en soms lange nagels. Ik geniet daar gewoon van als ik dan naar mijn handen kijk. En het mooiste is, dit kost me hooguit €10,00 per maand maar het kan nog een stuk goedkoper. Ik laat je even zien wat de opties zijn en hoe je het aanbrengt.

De lijm van Essence heb ik tot nu toe heel fijn gevonden. Inmiddels hebben ze nog een sterkere variant uitgebracht maar die heb ik nog niet uitgeprobeerd. De lijm die bij de nagels zit (meestal krijg je er een tubetje bij), hebben we (mijn vriendin en ik) tot nu toe niet uitgeprobeerd maar we hebben van anderen gehoord dat dit niet fijn werkt. Daarom verpest ik liever geen fijne set nagels eraan. Dat wil dus niet zeggen dat er geen fijnere lijm bestaat, misschien wel bij luxere merken, maar die heb ik gewoon nog niet geprobeerd. Essence heeft natuurlijk een fijn prijsje en voor dit resultaat vind ik het prima zo :).

Naast de lijm is de dikte van de nepnagel ook belangrijk. Als je kortere nagels opplakt zal het meevallen, maar bij langere nagels kan het zijn dat het dubbelklapt. Dat gebeurt sowieso wel eens als je een flinke stoot maakt, maar bij hele dunne zul je dat te snel hebben. Check dus goed de reviews als je iets online besteld.

Dit zijn de kortste nagels die ik tot nu toe heb en deze komen blanco aan en moet je zelf lakken. Je zit dan wel met de droogtijd, maar dat heb je met gewone nagellak ook. Dit is de voordeligste optie want je krijgt 600 nagels voor €8,00. Ik geef je hier een link naar deze korte ronde die mij goed bevallen.

Het ziet er heel natuurlijk uit vind ik, ook omdat ze wat korter zijn en omdat je ze zelf lakt. Het voordeel van de plaknagels ten opzichte van je eigen nagels hierin is vooral dat je ook een week lang je nagellak mooi hebt zitten. Bij je eigen nagels heb je er een paar dagen hooguit wat aan en dan gaat het chippen. Persoonlijk vind ik dat gewoon heel erg lelijk haha. Als je deze nagels opplakt en het zit een week, dan zit die nagellak ook een week perfect. Het opplakken is niet veel werk dus in totaal een prima klusje voor een avondje als je voor de tv hangt.

Je krijgt een set met allemaal zakjes met nageltjes met nummertjes. Je moet dan de eerste keer even uitvogelen welk nummer het mooist op welke nagel past. Bij mij is in deze set de duim wel veel te lang ten opzichte van de andere nagels dus die vijl ik bij.
Sowieso moet je altijd wel iets vijlen, omdat ze vaak een klein scherp puntje hebben bovenaan. Dat is overigens zo gebeurt. Als je er zelf echt een andere vorm in wil vijlen, dan is het wat langer werk natuurlijk.

Dit merk, Vixi, is de enige op Amazon die ik heb geprobeerd en waar ik tevreden over ben. We hebben ook andere merken geprobeerd maar die waren minder stevig. Dat wil niet zeggen dat er niks anders is natuurlijk want ik heb gewoon niet alles uitgeprobeerd wat er op de markt is haha.

Daarnaast heb je ook een optie om kant en klare nagels te kopen. Waar al kleur op zit. Het fijne hier aan is dat je het niet meer hoeft te lakken en dat scheelt je die droogtijd. Het nadeel is dat ik tot nu alleen deze heb gevonden die ik fijn vind maar ook deze houden geen hele week. Op een gegeven moment klappen deze dubbel, bij mij dan. Ergens is dat ook niet mega erg want je hebt er ook relatief snel een nieuwe opgeplakt gezien je die droogtijd overslaat. Ze zien er wel erg mooi en natuurlijk uit vind ik. Deze vind je ook bijna altijd alleen maar lang, maar inmiddels ben ik al weer een beetje verslaafd aan het hebben van lange nagels en pak ik de korte niet meer echt haha. Ik heb deze voor Kopenhagen opgeplakt en heb er toen een dikke 5 dagen wel wat aan gehad. Vond ik ook lang genoeg voor deze nagels.

Ik vind het zelf ook wel heel leuk om een beetje een design op mijn nagels te hebben, dit kun je natuurlijk nog over deze kleurtjes aanbrengen. Bijvoorbeeld een glitterlakje of je zet leuke stipjes met een dottingtool.

Maar, zoals je op de eerste foto al zag, heb ik ook inmiddels een hoop leuke nagels gevonden die al nail art hebben.

Op Shein hebben ze ook veel soorten maar die zijn mij niet goed bevallen. Ze klapten snel dubbel en scheurden zelfs in.

Bij Primark hebben ze een goede kwaliteit. Deze kosten tussen de €2,00 en €3,00 euro per set en bleven bij mij langer dan een week zitten. De eerste keer haalde ik ze eraf na 9 dagen en de tweede set na een week. Ik vind het dan gewoon té leuk om weer een nieuw designtje te proberen en dan kan ik niet wachten haha.

Bij Action heb je ook nagels, die zijn wel weer iets dunner dan die van Primark en heb ik tot nu toe nog niet helemaal uit kunnen proberen want ik heb ze nu voor het eerst op. Bij mijn vriendin zitten ze in ieder geval al wel een paar dagen dus het ziet er positief uit haha. Die met die gekleurde streepjes zijn van Action, die waar PS op de verpakking staat komen van Primark.

Online heb je ook nog veel aanbieders. Op Instagram zie ik bijvoorbeeld ook nagels voorbij komen van €20,00 per set en dan garanderen ze dat het twee weken blijft zitten. Ik weet niet of dat zo is en of dat kan, maar het zou kunnen dat die echt flink dik zijn en dat hun lijm ook nog sterker is. Elke twee weken €20,00 uitgeven is vrijwel net zo duur als acryl dus daarom zou ik daar niet zo snel voor gaan. Ik hoor het graag als jij het wel geprobeerd hebt en wat je er van vond! Stuur me een dm via @emmystudiomint :).

Als je het ook wilt proberen zijn een aantal dingen belangrijk:

  • Houd je eigen nagels kort. Ze worden toch lelijk van de lijm en het kost je een hoop meer moeite om de nagels eraf te halen als je eigen nagels lang zijn. Ook zie je je eigen nagel dan aan de achterkant van het uitstekende stuk nagel, waardoor het er minder natuurlijk uitziet.
  • Elke nagel heeft een nummertje, deze staat heel klein achterop op de tip van de nagel. Bij elk merk verschilt de lengte, de vorm en ook deze nummertjes. Bij elke set moet je dus weer even opnieuw kijken welke nummers je nodig hebt voor welke nagel. Ik leg ze dan zo voor me neer op volgorde zoals je op de foto ziet.
  • Was je nagels voor het plakken met afwasmiddel. Dit werkt sterk ontvettend en dat zal ten goede komen van de houdbaarheid. Smeer naderhand je handen wel even lekker in met handcrème.
  • Gebruik niet teveel lijm, dit komt aan de zijkant van de nagel er langs en voor je het weet heb je je eigen duim op je nagel vast geplakt bij het vast houden haha. Een dun laagje mooi verdelen over de gehele nagel is goed.
  • Druk de nagel minimaal tien seconden goed vast.
  • Kijk van te voren goed of je de lengte mooi vindt. Dat scheelt een hoop vijlwerk.
  • Zorg voor een vijl die niet te grof is, dan kun je mooi netjes de puntjes glad maken. Je vijlt de nepnagels heel snel een stuk korter namelijk.
  • Werk snel, de lijm droogt in een paar seconden en dan zit het vast. Kijk dus goed of je de nagel recht vast hebt en duw hem iets in de nagelriem voor een natuurlijk resultaat.
  • Bewaar de nageltjes die je niet opplakt want als je er eentje kwijt bent kun je deze vervangen in plaats van dat alles er dan af moet. Als je de nagel nog hebt die eraf valt, kun je hem er ook gewoon weer opplakken. Als je dit een beetje goed in de gaten houdt kun je erg lang met een set. Ik raak ze echter ook wel eens gewoon kwijt en dan vind ik hem later in de auto terug bijvoorbeeld haha.
  • Leg er wat onder, want de lijm op een tafel krijg je er niet af.

Als je de nagels zat bent kunnen ze er uiteraard weer af.
Zorg dat je bokkenpootjes in huis hebt. Niet de koekjes haha, maar de nageltool. Met de vlakke kant kun je namelijk goed onder de nagel schuiven om ze er voorzichtig af te halen. Doe dit niet met geweld, maar duw het bokkenpootje er steeds iets verder onder tot de nagel los komt.

Je nagels zijn daarna beschadigd en dat moet weer uitgroeien. Ditzelfde geldt voor gellak of acryl, maar weet dat voordat er eraan begint. Ik heb ook wel eens een weekje even niks opgehad en dan heb ik mijn nagels gewoon erg kort gehouden en heb ik een paar flinke lagen nagelverharder erop gesmeerd zodat het in ieder geval niet rottig voelt. Bovendien ziet het er dan nog iets verzorgder uit dan bovenstaande foto haha.

Al met al ben ik dus echt fan van deze manier. Kies ik nageltjes die al een design hebben dan ben ik snel klaar en heb ik een geweldige nail art. Met de nagels van Primark kost dat me dan zo’n €10,00 in de maand. Plak ik tussendoor ook nog de nagels op die ik zelf moet lakken bijvoorbeeld wordt dit bedrag alleen maar lager. Elke week heb ik weer een nieuwe leuke nagellook en word ik er helemaal blij van. Ik vind het ook mega leuk om elke keer te kijken of ze al weer nieuwe designs hebben haha. Ik hoop dat die van Action ook goed blijven want dan heb ik nog een winkel erbij om te loeren haha. Bovendien zijn die maar €1,39!

Het grote nadeel vind ik dat de nagels van plastic zijn en ze niet gemakkelijk te hergebruiken zijn. Maar, acryl is ook plastic en dat wordt klein gevijld en verdwijnt … waarheen? Deze kun je tenminste nog in zijn geheel in het plastic afval gooien waardoor het niet in de natuur terecht komt.

Niks is perfect. Voor mij is dit nu een hele fijne, leuke optie waar ik blij van word 🙂


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)