Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Review en vergelijking – vier verschillende foundation van HEMA 2/2

Beauty van de HEMA heeft iets nostalgisch. Ik herinner me nog heel goed de blauwe metallic oogschaduw van Miss Helen (destijds een huismerk). Iconisch! Nog steeds is de HEMA een goede plek voor betaalbare make-up. Ik testte en vergeleek al twee foundations en vandaag heb ik er nog twee voor je met een totale eindconclusie.

Leestijd

Ik kreeg bovenstaande foundations toegestuurd van HEMA. Heel leuk om eens een vergelijking te kunnen maken.

Ik droeg vier dagen lang elke dag een andere foundation om dit te kunnen doen. Ik loop ze allemaal even met je langs per stuk. De goede punten, de slechte punten, de prijs, verpakking etc.

Zo op het eerste oog valt me gelijk op dat het echt vier hele andere producten zijn met eigenlijk de enige overeenkomst; het lettertype en de algehele stijl van de verpakking.

Je kunt hier het eerste artikel van dit twee-luik lezen, daarin vertel ik ook een stukje over een recentelijke ontdekking over mijn huid en een allergie. Je vindt hier de review van de Perfect Skin foundation en de Natural Skin foundation.
Vandaag de twee laatste en een totale eindconclusie over welke van de vier mij het beste beviel!

3-in-1 compact foundation

Ik heb echt al in geen miljoen jaar een compact foundation gebruikt dus ik ben erg benieuwd naar deze 3-in-1 Compact foundation. 

Hij bestaat in vier kleuren, niet veel opties dus, dat is jammer. De verpakking is zoals te verwachten. Bovenin het product met een spiegeltje en onderin een sponsje. Hij kost €6,50 voor 7 gram. Het product bevat geen SPF maar er is wel hydrolysed sodium hyalluronate toegevoegd. Ik weet hier geen percentages van, maar het staat vrij onderaan de ingriëntenlijst. Wederom is deze foundation vegan.

Het idee van dit product is dat het een primer, foundation en poeder in één product is.

Mijn hoofd zonder make-up, ik heb wel wat zelfbruiner gebruikt in tegenstelling tot de dagen ervoor welke je in het vorige artikel ziet.

Dit is een full coverage product en dat geeft hij ook echt. Het product voelt romig en doet me qua textuur denken aan een mousefoundation. Ik heb kleur 01 welke iets te licht is maar wel kan. Ik heb eerst een stukje aangebracht met het sponsje wat erbij zit. Dit is geen prutsponje, hij doet het best wel. Toch vind ik een kwast in dit geval fijner en dat heb ik dan ook voor de rest van mijn gezicht gebruikt. Dit product is iets te droog voor mijn huid en ligt er daarom een beetje bovenop. Ik heb daarom na het aanbrengen nog een sponsje nat gemaakt met wat glow settingpowder en dat er nog iets over gedept.
Het eindresultaat vind ik daarna wel echt mooi, je ziet van een afstandje sowieso niet dat het wat op mijn huid lag hoor, ik ben gewoon perfectionistisch op dat gebied. Maar, we moeten wel eerlijk blijven ook.

Hij voelt verder door de dag heen wel prettig aan, niet trekkerig. Hij trekt wel iets in de fijne lijntjes. Dit komt denk ik puur door een grotere hoeveelheid siliconen (omdat ze een primer effect toe hebben willen voegen) waardoor het niet helemaal samensmelt met mijn huid maar er meer op blijft liggen en daardoor ook eerder gaat verplaatsen.

Als je een iets vettere huid hebt, is dit meer wat voor jou dan dat het voor mij is.

Anti polution

Dit is echt een product voor mensen die een prima huid van zichzelf hebben en geen grote vlekjes hoeven te bedekken. De Radiant Skin tint is namelijk een foundation met natuurlijke dekking. Je moet hem wel goed op kunnen bouwen volgens de verpakking, daar ben ik benieuwd naar.

Ik heb dit product in kleur 02 en in totaal zijn er 6 kleuren. Hij kost €5,00 voor 30 ml. Het bevat geen parfum is vegan en er zijn wat mineralen aan toegevoegd om vervuiling uit de lucht tegen te gaan. Omdat er geen percentages bekend zijn weet ik niet in hoeverre ze werkzaam in het product aanwezig zijn.

Op mijn hand zie ik al wel dat hij iets transparanter is maar dat is ook de bedoeling.

Zonder make-up.

Haha elke foto in deze reeks komen er steeds meer jurken om mij heen te hangen. Ik hang ze altijd daar te drogen als ze uit de was komen.

Het resultaat is inderdaad heel natuurlijk qua dekking, hij is inderdaad ook nog best een beetje op te bouwen maar voor mijn huid is dat net iets te weinig met de huidige vlekken en problematiek. De kleur is ook net iets te licht. Er zit wel een fijne glow overheen dus ik kan me goed voorstellen dat dit wel een heel fijn product is voor mensen die zoeken naar een transparantere dekking!

Hij brengt verder fijn aan, smeert lekker uit en met een natte spons krijg ik een mooi fris resultaat zonder dat ik dat uren hoef staan in te deppen.

Conclusie

Ik maak nu een totaal conclusie, dus ook van de twee eerder geteste foundations in het artikel dat eerder online al kwam. Je vindt dit artikel hier.

Ik vind de kwaliteit van deze producten voor de prijzen echt bizar goed. Ik heb ook wel vaker budget foundations geprobeerd maar dat vind ik toch altijd net niet. Deze zijn het dus echt gewoon wél.
Hoewel ik de twee uit dit artikel niet geschikt voor mij vind, kan ik me wel voorstellen dat iemand met een andere behoefte ze wél top vindt.

De twee uit het eerste artikel vond ik daarentegen beide heel geschikt voor mij.
Voor mij was de Natural Skin foundation de winnaar. Deze heeft een fijne verpakking, hygiënisch maar licht en je kan goed al het product eruit krijgen. Hij is bizar goedkoop, dekt goed en is goed op te bouwen lokaal qua dekking. Ook bleef hij erg goed zitten en was de kleur mooi voor mij.

Op de tweede plek staat de Perfect Skin foundation, deze was in textuur erg fijn, bleef goed zitten en had als fijne bonus nog een beetje SPF.

Chapeau HEMA!

Dit artikel bevat gekregen producten

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)