Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Review: vegan Kruidvat high gloss nagellak

Review: high gloss nagellak

Ik ontdekte onlangs een nieuwe lijn nagellakjes van Kruidvat eigen merk. Vegan, voor 77% uit natuurlijke oorsprong, grotendeels biologisch. Ik verklap vast; het zijn toppers!

Merk
Product
Waar
Kruidvat
high gloss nagellak
Kruidvat
3,49
prijs
Koop dit product

Leestijd

Ik begin even met vertellen dat ik de nagellak zelf heb gekocht, omdat ik er tegenaan liep. Ik zocht een fijne zeegroene kleur en die vond ik in een nieuwe stelling bij Kruidvat. Ik draag bijna nooit meer nagellak omdat het vaak na een dag er al half af ligt bij mij en ik dat de moeite echt niet waard vind. Ik weet niet eens meer waarom ik toch weer begon, maar ik ben helemaal weer opnieuw verslaafd.

Het blijkt een nieuwe lijn te zijn van Kruidvat zelf. Helemaal vegan, iets waar ik zelf nooit echt over na had gedacht moet ik bekennen. Het schijnt dat in veel nagellak toch wel dierlijke producten zitten. Bijvoorbeeld talg uit rundervet of een stofje uit vissenschubben dat zorgt voor glans. Zo zijn er nog meer dingen, die in ieder geval niet in deze lijn van Kruidvat zitten dus. Daarnaast is 77% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong en heeft 83% daarvan een biologische oorsprong. Kruidvat geeft zelf aan dat de ecologische voetafdruk van het gebruiken van nagellak hier aanzienlijk verkleint mee wordt. Hoeveel weet ik niet en dat valt voor mij ook niet te achterhalen. Ik vind het wel een goed verhaal, het zorgt er in ieder geval voor dat ik nóg een beter gevoel bij deze nagellak krijg dan dat ik al kreeg door het resultaat.

Ik kocht uiteindelijk 3 kleuren erbij, en hier zal het voor mij ook niet ophouden. In totaal hebben ze 9 kleuren, te koop voor €3,49, in flesjes van 10ml. Een hele goede prijs dus. Ik wil sowieso de donkerblauwe nog en ik denk de mauve achtige kleur!

Je ziet hier de zeegroene tint ‘200 palm leaves’ en de knalroze kleur ‘190 pink peacock’

En hier ‘060 timeless nude’ en ‘180 spring papaya’.

Ik heb bij alle keren drie dunne laagjes gelakt en geen basecoat of topcoat gebruikt. Elk van deze vier kleuren dekte in twee lagen compleet, een derde laag geeft voor mij de beste glans. Ik merk dat wanneer ik teveel lagen gebruik, dus nog een topcoat bijvoorbeeld, dat de nagels daar alleen maar sneller van beschadigen omdat de laag op de nagels dikker is en daardoor sneller knapt. Hoe dunner het laagje nagellak hoe flexibeler het blijft als je je nagels stoot, maar dan slijt het ook weer sneller. Ik lak daarom de eerste twee lagen wel ook de bovenrandjes van mijn nagels mee om hem te ‘sealen’ en het derde laagje leg ik er alleen dun op voor de glans. Wat ik wel doe, is mijn handen vooraf even wassen met afwasmiddel. Dit is sterk ontvettend en daardoor hecht de nagellak heel goed.

De kwastjes van deze lakjes zijn heel fijn breed, waardoor ik soms maar één zwiep nodig heb om mijn nagel te bedekken. Het droogt relatief snel, helemaal omdat ik geen extra topcoat gebruik.

De kleuren blijven bij mij dus echt heel erg goed zitten. Gemiddeld ligt een nagellak er bij mij toch met twee dagen wel weer af, deze redden het tot dag 5. Natuurlijk verschilt het per situatie en persoon, want de gezondheid en sterkte van je nagels zijn hierin ook heel bepalend. Ook hoeveel je met je handen en nagels doet is natuurlijk een belangrijk gegeven.

Ik merk echter dat deze lakjes op deze manier van lakken dus erg goed blijven zitten, en dat is voor mij de moeite echt wel waard om eens in de vijf dagen mijn nagels even te lakken. Ik ben echt fan van deze fijne nagellak van Kruidvat!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)