Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Sleek Distorted Dream Collectie

Review: Distorted Dream collectie

Jullie weten, I Love Sleek! Ik vind het merk vrijwel nooit teleurstellen, alle producten die ze op de markt brengen hebben kwaliteit, gaan mee in trends, hebben prettige verpakkingen en zijn budget. Ik test een nieuwe mini collectie: Sleek Distorted Dreams!

Merk
Product
Waar
Sleek
Distorted Dream collectie
Makeup Musthaves
7,49 - 13,95
Koop dit product

Leestijd

De Distorted Dreams Collectie

De mini collectie bestaat uit het Distorted Dreams Highlighting Palette en uit de 3 Matte Me Metallic matte lip creams Rusted Rose, Volcanic & Roman Copper. De Matte Me Metallic lip creams bestaan al wel, maar dit zijn 3 nieuwe varianten die erbij zijn gekomen.

 

Distorted Dream Highlighting Palette

Het palette wordt omhuld door een prachtig zilveren doosje die niet onder doet voor de luxere merken. Door zijn formaat, ongeveer 10 bij 10 centimeter, past hij ook goed in elk make-up tasje (make-up kast mag ook).

 

Het palette bevat 5 kleuren, waarvan er 2 in poedervorm en 3 in crèmevorm. De totale inhoud is 6 gram aan product. 1 warme tint, 4 koele tinten. Fijn dat het niet alleen maar koele kleuren zijn, sommige looks vragen gewoon om een warmere highlighter. De vakjes zijn net groot genoeg om je kwast in te dippen. De middelste wordt een uitdaging, maar uiteindelijk heb ik daar mijn vingers toch voor gebruikt.

Nou heb ik een beetje een onhandige volgorde van swatches gekozen. Je ziet eerst de goudkleurige poeder highlighter, daarna de roze poeder highlighter, daarna de lichtroze crème, de blauwe crème en daarna de groene crème highlighter. Ik vind de kleurtjes wel heel speciaal, maar ik weet nog niet goed hoe dit zal zijn op mijn wang. Ik zie wel gelijk mogelijkheden om die bijna lichtgevende blauwe en groene highlighters te gebruiken in ooglooks. De kleuren geven gelijk kleur af, maar om de swatches zichtbaar genoeg te laten zijn voor de foto moest ik er wel een paar keer over heen. Dat is ook wel logisch bij highlighters, die zijn natuurlijk niet zo dekkend en gepigmenteerd als oogschaduws.

De gouden poeder highlighter op mijn jukbeen, blauw in mijn binnenste ooghoek. Op volgende foto’s zul je dit nog water beter zien. De gouden kleur is mooi. Hij is warm, en goed zichtbaar. Wel deed ik het in 2 laagjes omdat het niet de meest zachte highlighter is.

Dit is de roze poeder highlighter. Ook deze is niet heel zacht, en daardoor geeft hij niet gelijk mega veel kleur of glans af. Het eind resultaat is zoals je ziet echt wel glanzend, dit is met alleen daglicht. Ook zie je dat hij wel echt roze is. Nu ik nog best bruin van de zomer ben, heb ik best een hele warme tint waardoor het roze niet perse goed bij mijn huid staat. Toch, als ik meer had gekozen voor een blush in plaats van een bronzer was het al beter geweest. De meeste mensen staat een zachtroze highlighter wél.

De roze crèmehighlighter dep ik met mijn vingers in mijn huid. Dit vind ik toch altijd wel een lastig proces. Ik heb het geprobeerd met een kwast, verschillende zelfs, maar huid op huid werkt dan toch het beste geloof ik. Het is een lief roze glansje, vrij subtiel aanwezig.

Deze vind ik heel tof, de blauwe crèmehighlighter! Je ziet hele fijne blauwe glittertjes en in combinatie met dezelfde kleur in mijn binnenste ooghoek vind ik dat wel heel tof staan. Ik denk niet dat het voor de massa geschikt is, maar voor de persoontjes met een kleurfetisj zoals ik.

Oke. In mijn verdediging, ik zag pas dat het zo wijdverspreid was toen ik de foto’s zag. In real-life zag je de groene kleur wat minder dus ik dacht ik dep nog effe lekker raak voor een knaak. Niet nodig dus! De groene kleur is minder als kleur aanwezig dan de blauwe. Het is meer een koele glans wat hij uitstraalt vind ik.

Matte Me Metallic lipcreams

De drie tinten zijn toegevoegd aan de bestaande reeks Matte Me Metallic lipcreams. De tinten liggen vrij dicht bij elkaar, maar Roman Copper (de bovenste) is overduidelijk wat warmer dan de andere twee. Leuk dat dat op deze manier ook weer bij de kleurkeuze van het Higlighting Palette aansluit.

De verpakking is in mijn ogen perfect. Je kunt de kleur aan de buitenkant herkennen, de dop sluit goed, een ouderwets mooie sponsapplicator die niet teveel product tegelijk pakt, en een cleane chique uitstraling.

Rusted Rose 1042

Toegegeven; ik kijk een beetje geschokt op de laatste foto. Maar gelukkig gaat het om de lipcrème. Rusted Rose is een hele koele donkere mauve tint. De lipcreme breng ik in 2 laagjes aan, dan dekt hij net wat mooier. Ik vind het heel mooi staan, dit soort tinten kleuren zijn altijd wel goed voor me.

Volcanic 1043

Oeh! Mooi! Deze kleur zie ik voor me met een grijze trui. De kleur is heel zacht, maar toch super apart door het metallic effect. Het zit een beetje tussen taupe en mauve in. Ik ben gek op die tussenkleuren die je niet echt kunt benoemen.

Roman Copper 1044

Zo koel als Rusted Rose en Volcanic waren, zo warm is Roman Copper. Tussen warm goud, karamel en bruin in. Ik vind hem minder mooi dan de andere twee, maar ik houd ook meer van koele lipkleuren. Dat is een kwestie van smaak. Desondanks laat hij zich natuurlijk heel erg mooi combineren met een olijfgroene trui of blouse, of een all-nude-everything-achtige outfit. Ook is hij niet mega aanwezig, ondanks dat het een hele opvallende kleur is in theorie. Bijzonder!

Conclusie

Eerst het Highlighting Palette. De verpakking is mooi, handzaam en stevig. Mijn kwast past in de vakjes en de kwaliteit is goed. Ook de kleurkeuze is goed. Voor een prijs van €13,95 vind ik dit gewoon een heel cool product. Het enige puntje van ‘kritiek’ is dat ik alle kleuren eigenlijk het liefst in poedervorm had gezien omdat ik persoonlijk highlightcrèmes minder prettig vind om mee te werken. Je moet vaak je andere producten er op aanpassen en zo’n poedertje blend dan toch wat lekkerder. Wel heb je van alles wat in 1 palette, en dat alleen al is een prettig gegeven. Leuk als cadeautje dit palette, omdat hij zo chique eruit ziet. Mijn favoriet; de blauwe crème highlighter in het midden.

Dan de Matte Me Metallic lipcrèmes. Voor €7,49 vallen ze nog binnen de budgetmake-up vind ik. De applicator volgt moeiteloos mijn liplijn en aanbrengen is dan ook niet lastig.  Ik heb altijd wel wat moeite met liquid lipsticks, in dit geval noemen ze het dan een lipcrème maar het komt op hetzelfde neer. Het blijft niet romig, het droogt op op je lippen en dat vind ik niet zo prettig. Dat gezegd ziet het er níet droog uit, en blijft de lipstick goed op zijn plek. Pas na wat eten of drinken werk ik ze bij. Wat bij mij wel vaak helpt voor het droge gevoel is even wat lipbalm met je vinger erover heen deppen. De kleuren vind ik écht prachtig en heel erg bijzonder. Ook niet over the top metallic waardoor ze heel goed draagbaar zijn. Mijn favoriet; Volcanic.

Beide producten zijn onder andere bij Make-up Musthaves te koop.


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)