Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Snel van een dag naar een avondlook

Je kent het allemaal. Een hele dag vol plannen en dan heb je ’s avonds een dinertje waar je eigenlijk net iets meer voor in de glam wil. Maar dan zonder een drie uur durende routine. Ik laat je zien hoe ik dat doe!

Leestijd

Ja… val ik weer helemaal door de mand. Nepblogger die ik ben, ik vergat mijn begin foto’s te maken haha. Ik heb hier gelukkig wel een foto van hoe ik er overdag uit zag, en een relatieve close up van mijn gezicht die qua make-up wel wat te wensen overlaat.

Ik blijf wel een Structuurjunkie (;)) dus ik bereid me meestal wel voor op dit soort momenten. Je weet immers vaak al wel dat je op vrijdagavond uit gaat bijvoorbeeld. Ik zorg bijvoorbeeld dat ik in de dagen ervoor mijn haar al wel gewassen heb, en ik zorg dat ik in de dagen ervoor mijn nagels gelakt heb. Ook meng ik op vrijdagochtend vaak wat zelfbruinerdruppels door mijn dagcrème zodat ik rond etenstijd er magisch genoeg fris uit zie.

Nagellak, zelfbruiner… echt geen musts hè. Ik ben zelf zo’n mafkees die daar gewoon van houdt, dat tutten en de puntjes op de i. Dat doe ik met alles in mijn leven dus zo ook met mijn beautyroutines. Maar voel geen pressure, ik geef gaandeweg ook tips om dingen te skippen.

Ik begin eigenlijk altijd met omkleden. Ik vind dat ingewikkelder als ik mijn make-up al gedaan heb. Ik laat je daar zo een foto van zien, eerst laat ik je mijn haar zien. Dat krulde ik namelijk voor de gelegenheid. Mijn haar krullen doe ik zelf eigenlijk altijd alleen voor gelegenheden, nooit zomaar. Daardoor zorgt het er ook altijd automatisch al voor dat ik me meer ‘glam’ voel dan daarvoor.

Dit neemt niet veel tijd in beslag, maar wel net zoveel als het make-uppen. Heb ik dus echt weinig tijd, dan sla ik dit over. Gewoon los, stijl is ook prima en half omhoog is ook altijd een optie. Andere dingen kosten me nog veel meer tijd haha. Heb je weinig haar (ik heb veel haar) dan kost je haar krullen echt niet veel tijd trouwens!
Heb ik mijn haar niet schoon genoeg en droogshampoo lost het niet meer op, dan maak ik een lage strakke knot in mijn nek. Mijn go-to ‘mijn haar is vet maar we doen net alsof ik zo fancy ben dat dit de bedoeling was look’ haha.

Ik zal binnenkort eens een aparte tutorial schrijven over hoe ik mijn haar krul, dat is wellicht ook wel leuk om te weten als jij daar zelf iets meer moeite mee hebt.

Mijn haar laat ik in die rare stijve krul zitten, lekker Little House On The Prairy, maar als ik het gelijk uitkam dan blijft er niks van over. Daarom laat ik het even zo tot het einde. Ik heb een leuk jurkje van H&M aangedaan en ik twijfel nog tussen laarsjes en open schoentjes. Ik beslis aan het einde uiteindelijk dat ik laarsjes eronder droeg, omdat het niet persé heel zomers was buiten en een laarsje dan iets beter paste.

Voor etentjes kies ik het liefst iets wat niet knelt, ik wil me ook wel iets specialer voelen dan wat ik overdag aan heb en dan kom ik al vaak bij jurkjes uit.

Dan begin ik met mijn make-up. Er zit natuurlijk al wat op. Ik haal het er niet helemaal af, maar ik dep vooral op mijn vette gebieden wat foundation eraf, zodat er niet een hele dikke laag op komt straks. Ook veeg ik een beetje over mijn wangen zodat ik niet poeder op poeder op poeder stapel.

Dan breng ik lokaal wat foundation opnieuw aan. Vooral rond mijn ogen, rond mijn neus, rond mijn mond. Dat poeder ik even af met wat matterend poeder.

Dan begin ik aan de ogen. Dit artikel zou veel te lang worden als ik dit helemaal uit elkaar trek dus daarom een beknopte uitleg. Ik gebruik de mauve kleurige kleuren uit dit (oude) palette van Benefit. De matte kleur Mac Encheese in mijn arcadeboog, Rocky Road Icecream in de buitenste hoeken en Tate R. Tots in de binnenste hoeken. Een beetje een klassieke oogschaduw opbouw.
Daarna breng ik over mijn mascara gewoon een nieuw laagje mascara aan. Als je altijd waterproof gebruikt dan gaat dit iets lastiger, omdat dit harder opdroogt. Bij de mascara die ik gebruik (Catrice Allrounder) kan ik best nog een laagje aanbrengen. Hierdoor maak ik mijn ogen weer even sprekend.

Daarna ga ik pas verder met de andere poeders op mijn gezicht, want soms brokkelt er wat mascara af. Dat kan ik dan nu gemakkelijk weg swipen met mijn bronzer. Ik breng dus bronzer en blush opnieuw aan.

Lipstick, even een nieuw gelletje door mijn wenkbrauwen en dan eindelijk met mijn handen door mijn haar. Ik gebruik geen borstel, dat maakt het wat pluizig bij mij.

De totale make-up look!

Nu nog wat nieuwe sieraden erbij, dat haalt een look ook altijd enorm op. Ook al ben je simpel gekleed, een grote bold oorbel en je bent gelijk speciaal. Ik lak nog even snel 1 laagje nagellak over mijn nagellak die ik al ophad. Hierdoor verberg je eventuele kleine chips en glanzen ze weer mooi. Hierdoor hoef je echter niet een volledige manicure te doen, want dan ben je natuurlijk een uur verder. Een enkel laagje droogt ook een stuk sneller. Als je nagellak nog mooi zit, omdat je je goed hebt voorbereid in de dagen ervoor, dan kun je dit uiteraard ook overslaan 😉

Tadaa! Uiteindelijk worden het dus de laarsjes, en heb ik de look lekker gerestaureerd!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)