Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Stap voor stap look met het BH Cosmetics Essential 28 color palette

Het uitgangspunt voor deze look is deze een geweldige koraalkleurige lipcrayon. Ik kocht hem toen ik met Cynthia in Praag was en ik had hem tot nu toe eigenlijk niet gedragen. Tijd om een ooglook erbij te bedenken, en ik neem je hier stap voor stap mee.

Leestijd

Dit is Maybelline Color Drama in 420 In With Color. Ik vind hem heel mooi staan bij mijn grijze trui, dus ik ga aan de slag met steentinten.

Het palette

Ik loop straks zoals je gewend bent de nummers langs. Het palette is voor €16.95 te koop bij The Make Up Spot. Het is een mooi neutraal palette met goed wat lichte en een paar donkere kleuren. De pigmentatie is gemiddeld.

Stap 1

Onder mijn wenkbrauw breng ik kleur 1 aan met een Real Techniques base shadow brush. Die is iets lichter dan dat ik had verwacht. Daarom pak ik kleur 2 met een MAC 217 kwast om daaronder een transitiekleur aan te brengen. Hierdoor loopt de highlighter onder de wenkbrauw mooi over in de kleur in de arcadeboog. Wat daar dan ook moge komen, want I’m winging it. Met dezelfde RT base shadow brush breng ik kleur 3 aan op het binnenste gedeelte van mijn bewegend ooglid. Een aparte steenkleur, die er op de foto lichter uitziet dan dat hij is. Struggles of a beautyblogger.

Stap 2

Naast die aparte steenkleur breng ik een tintje donkerder aan, namelijk kleur 4. Ook deze is wat lichter dan verwacht dus dit heeft nog wat meer diepte nodig. Voor nu blend ik deze kleur in de arcadeboog, waardoor alle kleuren al wel mooi samen smelten. Ook breng ik deze kleur onder mijn oog aan met een pencil brush van Hema.

Stap 3

Met kleur 5 op een RT shading brush breng ik iets meer diepte aan. Ik ga nog een beetje onder mijn oog met deze kleur, en trek het ook iets door in de arcadeboog. Zo is het ook absoluut genoeg, want ik wil geen hele donkere ooglook bij deze lipkleur. Dan voel me een beetje travestieterig. En hoewel ik altijd in ben voor een feestje, gaan we vandaag voor een wat subtieler resultaat.

Stap 4

Met een oogpotlood zet ik alleen aan de buitenzijde van mijn bovenste ooglid een lijntje. Daarna breng ik mascara aan. Ik laat mijn waterlijn leeg, voor een frisser effect.

Stap 5

Nu de rest van het gezicht. Ik contour een beetje met een koele kleur uit het Makeup Revolution Ultra contour palette. Ik breng een beetje koraal kleurige blush aan van Milani in de kleur Luminoso, en ik breng ook nog wat Becca Highlighter aan in Champagne pop.

De look

Hoe vind je het resultaat? Ik vind grijs en koraal echt super bij elkaar. Deze trui en deze lipstick zijn sowieso goed bevriend geworden met deze look. Ik denk dat alleen mascara ook een fris effect geeft, maar als je toch wat op je ogen wilt dragen dan zijn steentinten/grijstinten een hele goede optie!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)