Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Tips voor het kopen van een badpak of bikini

Niet normaal hoe goed mijn blogpost over mijn favoriete badpakken het deed! Ik beloofde daarin dat ik nog een blogpost zou schrijven met tips voor het kopen van een goedzittend badpak of bikini. Hiervoor ben ik ook even te rade gegaan bij ‘mijn’ winkel, Lingerie in Zwolle, en ik deel vandaag onze tips met je zodat je de volgende keer in perfect zittende badkleding op het strand ligt.

Leestijd

Heb je mijn blogpost over mijn favoriete badpakken nog niet gelezen? Check hem hier.

Naar een speciaalzaak: Lingerie

Britt van Lingerie Zwolle

Als je net als ik wat grotere borsten hebt en/of als je maat 42+ hebt, kan je niet overal zomaar slagen voor een badpak. Ik heb veel gepast en geprobeerd en de goedkopere merken zitten bij mij persoonlijk niet mooi. Te weinig steun, doorschijnende stof, snijdende bandjes of iets anders oncomfortabels. H&M, Primark en HEMA heb ik geprobeerd en ik val toch weer terug op de wat duurdere merken. Ik zeg niet dat jij dit ook per se moet doen (superfijn juist als je wel een badpak bij wat goedkopere merken kan vinden!), maar wel dat je daar misschien eens kan kijken als je nu niets kan vinden wat mooi zit.

Dat hoeft trouwens helemaal niet alleen met een wat grotere (cup)maat, ook als je een kleinere of andere maat hebt, is het heel erg fijn om naar een speciaalzaak te gaan.  Ik ga naar Lingerie in Zwolle, waar ik ook mijn lingerie koop. Het fijne van een goede lingeriewinkel is dat ze gespecialiseerd zijn en je goed kunnen helpen met de maat. En: dat je een uurtje (of langer) lekker kan gaan passen. Nee, dat is niet per se iets waar je naar uitkijkt, maar als je naar een goede winkel gaat met lieve en kundige mensen, dan ben je blij dat je het doet. Het is uiteindelijk wat duurder, maar je merkt het in kwaliteit, pasvorm en duurzaamheid. En daar ben ik mezelf eenmaal op het strand heel dankbaar voor! En de badpakken die ik jaren geleden kocht, zijn nog steeds mooi. Je vindt hier alle badpakken bij Lingerie. Met de code ‘CYNTHIA’ krijg je zowel online als in de winkel 20% korting op alle badkleding.

Waar ik op let bij het passen van badkleding

Natuurlijk let ik het eerst op hoe de badkleding eruit ziet. Ik trek sowieso al niks aan wat ik niet mooi vind, haha! Wat wel leuk is dat je in een fysieke winkel wat eerder dingen ziet hangen die je zelf niet zo snel uit zou kiezen. Ik heb badpakken bij Lingerie gekocht die ik in een online shop niet zo snel besteld zou hebben.

Je kan natuurlijk kijken naar wat je mooi vindt aan jezelf, wat je juist wil laten opvallen en wat je iets meer zou willen verdoezelen. Ik houd er niet zo van om te praten in termen van ‘dit kleedt af’ en ‘dit verdoezelt een buikje’ dus ik wil je vooral dat lekker zelf laten beslissen. Ik wil zelf bijvoorbeeld best de nadruk leggen op mijn borsten, maar ik vind het prettig als mijn buik niet te erg in de kijker staat. Zoiets is heel persoonlijk, natuurlijk. Daarover kan je je ook goed laten adviseren, dus geef zoiets ook gewoon aan in de winkel. Je kan alles wat je qua wensen hebt gewoon aangeven, je bent niet de eerste die ze in badpak of bikini zien! Hoe duidelijker je aangeeft wat je zoekt, hoe beter ze je in de winkel kunnen helpen.

Waar ik zelf verder op let als ik een badpak uitzoek (en veel dingen zullen ook opgaan voor een bikini):

  • Zit hij niet te strak?
  • Knelt het ergens? Als ik het nu al voel, voel ik het tijdens een dag op het strand nog veel erger.
  • Kan ik bewegen en zitten mijn borsten daarna nog steeds ín het badpak in plaats van erbuiten? Dus ja, even springen en met die borsten schudden.
  • Schijnt de stof ergens door? Vooral bij de billen goed kijken. Licht gekleurde stoffen koop ik nooit, de kans dat dat bij het nat worden doorschijnt is groter.
  • Hoe zit het met de cups en eventueel een beugel? Geeft het mijn borsten genoeg support? Ik vind persoonlijk een voorgevormde cup prettig maar een beugel weer niet zo comfortabel bij een badpak. Ik koop nu liever ook badpakken met vastgenaaide cups, mijn Seafolly en Cyell badpakken hebben uitneembare cups die na het dragen en wassen altijd verkeerd zitten en het is elke keer even een gedoetje om die weer goed te krijgen.

In de winkel bespreek ik dit graag zodat ik altijd iets koop wat ik ook daadwerkelijk met plezier ga dragen. Mijn advies: neem hier lekker de tijd voor. Doe dit niet op een dag shoppen terwijl je eigenlijk maar een halfuur de tijd hebt. Trek er een paar uurtjes voor uit en ga in alle rust lekker passen. Zo is de kans zoveel groter dat je blij en met een mooie badpak of bikini weer naar huis gaat! En daar ben je jezelf dan dankbaar voor.

Complete outfit

Als ik naar het strand ga, neem ik altijd een ‘outfit’ mee: ik vind het leuk om een badpak ‘af te maken’ met bijvoorbeeld een mooie kimono of een jurkje. De vorige keer kocht ik nog een leuke strandjurk van Cyell en ik neem altijd een hammamdoek mee naar het strand of zwembad. Die kan ik omknopen maar ook als handdoek gebruiken. Ik ben niet meer bang voor een badpak (wat ik vroeger wel was), maar ik vind het wel fijn als ik me een beetje kan bedekken als ik die behoefte voel, dus daarvoor neem ik altijd iets mee. En daarnaast staat het ook gewoon leuk en is het handig als je vanaf het strand bijvoorbeeld wat gaat eten of drinken.

Ik weet: als ik me comfortabel voel, dan ben ik relaxter en heb ik meer plezier.

Je vindt hier dit prachtige blauwe Cyell badpak. Met deze tips kan je hopelijk aan de slag voor deze zomer! Als je in (de buurt van) Zwolle woont of als je hier eens bent, kan ik je van harte aanraden eens bij Lingerie langs te gaan. Je zal er geen spijt van krijgen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.