Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Vier tips voor beschadigd en breekbaar haar

Ik verf mijn haar elke zes weken en ben graag in de zon. Een combinatie die niet zo fantastisch is voor de conditie van mijn haar: na het verven ziet het er mooi uit, maar het is eigenlijk vrij droog en breekbaar, vooral in de lengtes. Ik geef je vandaag mijn vier tips om beschadigd en breekbaar haar te versterken!

Leestijd

Tip 1: Bescherm tegen de zon


Och, wat houden we toch allemaal van de zon. Als ‘ie zich laat zien gaan we er het liefst de hele dag in liggen. We weten allemaal inmiddels wel dat het niet goed is voor onze huid en dat we ons moeten insmeren, maar de zon is een van de grootste boosdoeners voor je haarkleur en -conditie. Als je je haar verft, zorgt de zon ervoor dat je haarkleur sneller verbleekt en dof wordt. Met mijn rode haar merk ik dit in de zomer altijd enorm: mijn haar wordt wat doffer en de kleur blijft minder lang mooi fel. Maar ook wordt mijn haar er wat droog van. Daar zijn oplossingen voor!

Ten eerste: bescherm je haar tegen de zon. Dit kan simpelweg met een hoedje, petje of mooie bandana. Het ziet er leuk uit én je bent goed beschermd. Met een hoed of pet bescherm je ook nog je gezicht tegen de zon – twee vliegen in één klap. Ook kan je een speciale spray gebruiken met UV-filters erin. Veel merken hebben van die zonnesprays speciaal voor je haar! Je kan het ook zelf maken: verdun in een sprayflacon een lichaamszonnebrand SPF50 met wat water, goed schudden en sprayen maar! Verdeel het goed door je haar en je bent beschermd.

Daarnaast kan je haar wel wat extra verzorging en aandacht gebruiken. Als je merkt dat je haar beschadigd en droog is, neem dan even de tijd om een versterkend en verzorgend masker te gebruiken. Ideaal daarvoor is een combinatie van de Andrélon Biotin Strength conditioner, masker en versterkende creme.

Tip 2: Laat je haar bijpunten

Gespleten punten kan je helaas niet meer aan elkaar plakken. Door een serum te gebruiken en het te verzorgen, kan het er wel weer mooi glad en glanzend uitzien, maar de schade is dan helaas al aangericht. Laat je haar dus met enige regelmaat (elke twee tot drie maanden) lichtjes bijpunten zodat je gespleten punten niet nog verder kunnen splijten. Op die manier houd je je punten ‘gezond’ en heel en dat ziet er een stuk mooier uit.

Tip 3: Wees voorzichtig met je haar

Bedenk eens wat je allemaal doet waarmee je je haar kan beschadigen! Hete tangen gebruiken om het in model te brengen, föhnen, ruw borstelen, nat haar borstelen… Een aantal dingen die je beter niet meer kan doen (of kan beperken):

  •  je haar heel heet föhnen – gebruik liever  de wat koudere stand of laat het aan de lucht drogen.
  •  je haar vaak stijlen of krullen met een hete tang – áls je het toch graag doet, gebruik dan een goede hittebeschermer en verzorg je haar goed.
  •  nat haar borstelen – nat haar is heel kwetsbaar en kan je beter niet borstelen.
  •  elastiekjes met metalen stukjes gebruiken – deze breken je haar af. Dat wil je niet!
  •  onbeschermd in de zon gaan – zie tip 1.
  •  veel zwemmen in chloorwater – houd je haar uit het water door het in een knot te doen of draag een zwemmutsje. Als je wel graag je haar in het water wilt doen, kan je vooraf conditioner in je haar doen.
  •  je haar verven, en nog erger: ontkleuren – beide niet goed voor je haar. Doe het zo min mogelijk en gebruik het liefst producten zonder ammoniak en waterstofperoxide. Verzorg je haar extra goed als je je haar wel verft of ontkleurt!

Tip 4: Verzorg je haar goed

Glanzend, sterk en dik haar wil iedereen wel, maar niet iedereen is er van nature mee gezegend. En ben je dat wel, dan kan je het door de zon, het verven van je haar en onvoorzichtig met je haar omgaan de boel aardig beschadigen. Je kan je haar weer mooi, sterk en glanzend laten ogen door het simpelweg goed te verzorgen.

Haarverzorgingsproducten verrijkt met biotine verzorgen en versterken beschadigd haar. Biotine, ook wel bekend als vitamine B7/B8, maakt onderdeel uit van het vitamine B-complex en staat bekend om haar versterkende werking. Andrélon maakt gebruik van deze vitamine in de Biotin Strength producten waarmee je je haar intensief kunt voeden. Door het gebruik van deze producten bescherm je je haar tegen haaruitval veroorzaakt door haarbreuk en ziet het haar er voller uit.

Wat doe jij om je haar zo vol en gezond mogelijk te laten ogen? Gebruik je mijn tips al of heb ik je op ideeën gebracht?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.