Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Zelf koffiescrub maken

Laatst kreeg ik een chique koffiescrub cadeau van iemand, die ik ook nog eens superfijn vond. Toen ik onder de douche eens op de ingredientenlijst keek, dacht ik: dit kan ik ook wel zelf maken. Ik ben niet zo’n knutselaar, maar dit is zo simpel dat zelfs ik het maak. Ik ga vandaag dus delen hoe je een heerlijke koffiescrub maakt die je huid superglad en stralend maakt. Voor bijna niks.

Leestijd

Waarom koffiescrub goed voor je huid is

Koffie leent zich er perfect voor om je huid mee te scrubben: de deeltjes zijn lekker grof en daardoor verwijderen ze dode huidcellen als je ze inmasseert op je huid. Maar dat is het niet alleen. Er zitten anti-oxidanten in koffie die goed zijn voor je huid, maar ook de cafeïne zorgt bijvoorbeeld voor een stevigere huid. En de polyphenolen en hydrocinnaminezuur in de koffie werken ontstekingsremmend. En door het masseren stimuleer ook nog eens je de bloedcirculatie. Maar dat bereik je ook door met bijvoorbeeld alleen suiker of zout te scrubben.

En het mooie van koffie is: het is gratis. Als in: je gebruikt de afval van het zetten van je koffie.

Wat heb je nodig

  • 100 gram koffiedik (dus gebruikte vermalen koffiebonen)
  • 40 gram kristalsuiker
  • 30 gram zout (liefst wat grover zout)
  • 30 milliliter olie

Ik gebruik hiervoor dus koffie die ik normaal weg zou gooien. De afval van het zetten van koffie, dus. Gratis! Daarbij wat gewone suiker en grof zout en wat olie. Ik gebruik avocado-olie, die ik op Curacao in de supermarkt kocht, maar je kan elke olie gebruiken die je prettig vindt. Olijfolie, zonnebloemolie, arganolie, wat jij fijn vindt. Als het maar olie is.

Hoe maak je de koffiescrub

Simpeler kan niet. Je mengt gewoon alles met elkaar. Het enige wat wel belangrijk is, is dat je vooraf even de klontjes uit de koffie haalt met een vork. En zorg ook dat de koffie zo droog mogelijk is. That’s it!

De koffiescrub is vrij stevig en door de olie blijft er een subtiel verzorgend laagje achter na het afspoelen. Ik vind dat zelf heel fijn bij scrubs. Ik gebruik hem het liefst voor mijn lijf, maar ik scrub mijn gezicht er ook mee. Wel doe ik daar voorzichtig en scrub ik veel zachter. Ik voeg geen parfumolie of andere geur toe, omdat de geur van koffie nu eenmaal al erg lekker is. En ik denk dat je veel parfum nodig hebt om die geur van koffie te gaan verdoezelen.

That’s it. Even in een goed afsluitbare pot doen en in de badkamer zetten. Voor heel weinig geld heb je een superlekkere scrub die niet onderdoet voor die uit de winkel.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.