Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Zwangerschapsoutfits tot 22 weken

Mijn zwangerschap eindigde natuurlijk desastreus met 22 weken, en ik heb geen outfits met een mega buik, maar ik laat je toch de outfits zien tot die 22 weken!

Leestijd

Ik loop de outfits gewoon met je langs. Ik vind het zonde om niet te laten zien, want ik laat je normaal ook mijn outfits zien van een bepaalde periode. Bovendien heb je er misschien wat aan ter inspiratie, als je zelf nog onder de 22 weken zwanger bent. Ik vind het zelf ook leuk om op terug te kijken.

Ik loop alles met je langs, de meeste kleding is niet meer te koop. Als ik denk dat het misschien nog te krijgen is dan zet ik het er expliciet bij.

Dat waren de looks die ik heb vast gelegd. Ik heb tussendoor natuurlijk veel afgewisseld, maar ik heb ook wel veel hetzelfde gedragen omdat het dan gewoon lekker zat en we heel veel thuis waren in verband met Corona.

Nog wat tips:

 • Wat ik heb gemerkt is dat maatvoering heel anders werkt als je zwanger bent. Ik ben normaal meer een medium girl, maar met zwangerschapskleding paste ik meer een S. Die broek van Prenatal heb ik zelfs in een XS gekocht. Wellicht dat je nog wat aankomt door de zwangerschap heen en je buik groeit natuurlijk, maar dit was ook echt wel op de benen. Probeer dus goed uit wat je maat is maar bedenk wel dat nog tot een 9 maanden buik moet mee kunnen rekken.
 • Asos heeft heel erg veel, ook leuke gelegenheidskleding en sportkleding bijvoorbeeld.
 • H&M vind ik vrij degelijk in hun zwangerschapsmode, maar hebben wel fijne basics en panty’s. Af en toe een leuke jurk.
 • Investeer in 1 of 2 goede en neutrale zwangerschapsbroeken. Goedkopere zakken heel erg irritant af, die van Noppies vond ik heel fijn. Kies dan bijvoorbeeld een zwarte en een blauwe. Die kun je echt wel goed afwisselen met jurkjes en andere kleding en dan heb je ook meer eigenlijk niet nodig.
 • Koop stretchkleding een maatje groter, dan kun je er echt lang mee. Zoals die flared broeken van Costes.
 • Pas je eigen gardarobe nog eens door, misschien heb je nog fijne rekkende jurkjes of juist hele wijde jurkjes die ook nog prima kunnen tot een bepaalde termijn.
 • Shein is heel erg voordelig, heeft een goed retourbeleid en hebben kleding die net even wat anders is. Hierdoor kun je wel goed variëren. Maar let wel op; de stofjes zijn van beduidende mindere kwaliteit en de maatvoering is niet altijd gelijk. Probeer dus wat uit maar pak in ieder geval een maat groter dan normaal. Hier pakte ik dus wel weer een M.
 • Primark heeft nu ook een zwangerschaps collectie zag ik op Instagram. Ook met allerlei basics en pyjama’s
 • Prenatal heeft ook wat een degelijk imago, maar er hangen wel leuke items tussen en bovendien is het materiaal heel fijn gekozen en heeft het een goede kwaliteit. Ze hebben vaak kortingen en hun sale loopt ook altijd goed op.
 • Wacht niet te lang met het dragen van een zwangerschapsbroek. In het begin voelt het misschien knullig maar een gewone spijkerbroek zit echt heel erg snel al niet meer lekker. Ik kon met 9 weken geen enkele jeans meer aan, of het zat in ieder geval heel erg vervelend. Je darmen gaan al snel uitzetten. Schaam je dus niet, en hijs je zelf lekker in die zwangerschapsbroek. Zit goddelijk.
 • Kijk wat je hebt aan langere bovenstukken voor de periode dat die gewone jeans niet meer kan, je dus een zwangerschapsbroek aan hebt, maar nog geen dikke buik hebt. Je kan dan namelijk je bovenkleding nog best wel lang door dragen.
 • Primark heeft hele fijne beugelloze bh’s, die zien eruit als sporttopjes maar dan zijn ze losser en zachter. Ik heb deze echt bijna alleen nog maar aan (ook zonder zwangerschap) en je kunt ze ook goed gebruiken als topje onder een jurkje of shirtje met een intenser decolleté want die boobs rijzen je al snel de pan uit.

Ik hoop dat er vrouwen tussen zitten die hier wat aan hebben en anders dat je het gewoon leuk vind om te lezen! Ik ben nu weer begonnen met het vast leggen van mijn gewone outfits voor de eerste helft van 2021. Ik post ze ook allemaal op mijn Instagram @emmystudiomint en ik zet ze ook allemaal vast in highlights. Er zijn al verschillende highlights dus je kan best ver terug kijken als je wat inspiratie nodig hebt!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)