Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
16 december 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • bobbi brown
 • corrector
 • Review
 • swatch
Een MissLipgloss artikel

Bobbi Brown Corrector Review

Photobucket

Vandaag een review over mijn allereerste Bobbi Brown product: de Corrector. Bobbi Brown heeft concealers en correctors, correctors zijn extra dekkend voor oneffenheden en hele donkere kringen. Ik gebruik al een tijd geen concealer meer maar ik merk dat ik het soms wel nodig heb (bij weinig slaap (donkere kringen!) en oneffenheden). Ik was al tijden benieuwd naar Bobbi Brown’s correctors en kocht er een op het vliegveld in Tokio. In Nederland kost hij €26, en dat is een lieve duit! Lees verder voor mijn review.

Photobucket

De Bobbi Brown Corrector komt in een klein potje, in een zwart doosje. Er zit 1,7 gram in, wat erg weinig lijkt (of is, als je naar de prijs kijkt). De verpakking vind ik mooi, strak, chic, simpel. En stapelbaar, dat is ook prettig.

Photobucket

Ik heb de kleur Porcelain Peach. Op de achterkant van het doosje staat hoe je de corrector kan gebruiken, hij ‘hoort’ onder een concealer maar dat vind ik persoonlijk onzin, hij is zo super dekkend dat je hem gewoon als dekkende concealer kan gebruiken. Zowel onder als over foundation, of gewoon zonder foundation met een beetje poeder. Het is trouwens aan jou of je hem over of onder je foundation aan wil brengen, als ik hardnekkige onzuiverheden heb met veel roodheid, dan doe ik het over mijn foundation heen zodat het extra goed dekt. Maar voor donkere kringen onder mijn ogen doe ik het voor mijn foundation, zodat het er mooi geblend en natuurlijk uitziet.

Photobucket

Photobucket

In het dekseltje zit een spiegeltje, wat ik echt een pluspunt vind! Dit maakt het een fijn on the go product, je kan het even snel gebruiken onderweg. Je hoeft er dan niet apart een spiegeltje bij te pakken. Een kwastje vind ik niet nodig, ik vind het het fijnst werken met mijn vingertoppen – sowieso vind ik dat prettiger bij concealers. Deze zijn over het algemeen wat dikker, en door de warmte van je vingers blend het product mooier met je huid of foundation. En je kan met je vinger het product fijner in je huid kloppen dan met een kwast.

Photobucket

Photobucket

Ik was helemaal verbaasd toen ik mijn vinger over de corrector haalde: het is zo ontzettend creamy, romig! En wanneer je één keer zachtjes met je vingertop over het product gaat (zoals je kan zien op de foto) heb je echt genoeg voor onder één oog. Voor een plekje op je gezicht heb je véél minder nodig, dan kan je beter wat product met een kwastje pakken, op je gezicht aanbrengen en dan met je vinger in de huid of foundation deppen. Het product is enorm zuinig in gebruik dus, en dat is echt een pluspunt! Dan lijkt die 1,7 gram ook ineens een stuk minder, hier doe je ontzettend lang mee, ook als je het dagelijks gebruikt.

Photobucket

Voor de foto testte ik het op een stukje hand. Je ziet hier een wondje en wat rode plekjes.

Photobucket

En op deze foto kan je zien hoe superdekkend het is! Dit dekt praktisch alles aan oneffenheden in je gezicht. De meest hardnekkige plekjes, puistjes, wallen kan je hiermee camoufleren. En het is niet meteen een dikke cakelaag op je gezicht, wat heel fijn is. Wel moet je het echt afpoederen, anders gaat het snel in lijntjes zitten. Verder ziet het er heel natuurlijk uit.

Ik vind dit dus een ontzettend fijn product, maar €26 vind ik wel wat aan de hoge kant. Alhoewel, ik heb nog geen andere concealer gebruikt die kan tippen aan deze… Keuzes, keuzes!

Pluspunten
 • Fijne, praktische, mooie en handzame verpakking mét spiegeltje
 • Extreem dekkend
 • Romige substantie
 • Geeft geen cake effect
 • Bobbi Brown test niet op dieren

Minpunten

 • Verkrijgbaarheid, het is alleen te koop bij de Bijenkorf in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en de Douglas in Rotterdam (Lijnbaan)
 • Prijs: €26 voor 1,7 gram
 • Afpoederen is noodzakelijk, maar dat is bij praktisch alle concealers

Iets voor jou als… je op zoek bent naar goed dekkende, romige concealer en als je bereid bent daarvoor wat geld neer te leggen

Skippen als… je geen €26 overhebt voor een concealer

Zou ik dit opnieuw kopen? Ja, zeker weten


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.