Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
15 november 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • budget
  • catrice
  • goedkoop
  • Review
Een MissLipgloss artikel

Catrice Liquid Mousse foundation

Al een aantal keer liep ik in de Kruidvat langs het Catrice schap en ving deze foundation mijn oog. Elke keer dacht ik “Nee, niet doen, heb ik niet nodig” maar mijn MAC Studio Sculpt begint langzaam op te raken… Dus kocht ik in Maastricht de Liquid Mousse Make-up. Ik wilde wel eens wat nieuws proberen, en de prijs was perfect: ik betaalde €3,50.

De foundation zit in een hygienisch plastic flesje van 30 milliliter. Dat is een normale hoeveelheid. Wanneer je op het pompje drukt, komt de foundation eruit in kleine hoeveelheden. Ik vind de verpakking er wel chic uitzien, je zou niet zeggen dat ‘ie maar een paar euro kost.

De foundation is verkrijgbaar in vier tinten, ik heb 010. De lichtste en meest gele kleur. Wel een nadeel dat er maar vier tinten zijn, zo is het erg lastig om dé perfecte kleur te vinden. 010 is voor mij net een tikkeltje te donker, maar wanneer je het niet weet zie je het niet. 020 heeft een rode ondertoon en paste niet bij mijn huidskleur. Dit is natuurlijk ook een reden waarom de foundation goedkoper is; meer kleuren produceren kost veel meer geld.

De substantie is best apart en lijkt wel een beetje op die van MAC Studio Sculpt. Het is vrij dikkig, een beetje pudding-achtig. Catrice noemt dit ‘liquid mousse’, waar ik me niet helemaal in kan vinden. Echt luchtig is het namelijk niet, juist massief. Je hebt hiervan dus ook maar een heel klein beetje nodig, het bolletje wat je hier boven zit is genoeg voor je hele gezicht. Ik breng de foundation aan met een buffer kwast, wanneer je het met je vingers doet heb je meer foundation nodig omdat je het dan snel te dik aanbrengt.

De Liquid Mousse foundation brengt erg fijn aan en vormt geen plakkaat op je gezicht; het is geen superdekkende foundation. Wel maakt hij je huid mooi egaal, wat een foundation hoort te doen. Afpoederen nadien is wel echt een must, hij is vrij glimmend. Maar dat heeft wel iets, je kan op de foto hieronder (die met flits) goed zien dat ‘ie een soort healthy shiny effect geeft.


Zonder flits


Met flits


Met flits

Ik heb op mijn wangen NARS Deep Throat en MAC Solar Riche Bronzing Powder. Op mijn ogen heb ik kohlpotlood van 2B, zwarte oogschaduw van 2B en mascara van 2B. Op mijn lippen: MAC Myth lipstick.

Wanneer je de foundation in combinatie met een basis en een poeder gebruikt, blijft ‘ie de hele dag op z’n plek zitten. Zelfs na een half uur hardlopen (en dus zweten) zat het er nog perfect op. Ik ben echt enorm onder de indruk!

Conclusie: erg fijne foundation, alleen erg jammer dat er maar vier tinten gemaakt worden. Een absolute aanrader voor meiden met een gangbare huidskleur (niet te licht, niet te donker) en een wat drogere huid. Voor een vette huid kan ik de Liquid Mousse foundation niet aanraden.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.