Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
17 november 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • boek
  • chicklit
  • die charmante man
  • marian keyes
Een MissLipgloss artikel

Chicklit: Die charmante man

Paddy de Courcy is de charmantste politicus van Ierland. Het nieuws dat hij gaat trouwen slaat dan ook in als een bom. Vooral bij Lola, styliste in Dublin, die dacht dat Paddy háár verloofde was. Ook bij Grace, de journaliste die hem haat. En bij haar tweelingzus Marnie, die zo graag gelukkig wil zijn zonder Paddy, als ze maar wist hoe. En ten slotte bij Alicia, Paddy’s nieuwste verloofde. De vrouwen ondervinden stuk voor stuk hoe hun liefde voor deze man hun leven dreigt te verwoesten. Zijn verraad blijft lang onopgemerkt. Tot iemand hem plotseling ontmaskert. Dan gaat die charmante Paddy en plein public met de billen bloot…

Zo, dit is een dik boek! Dat is dan ook één van de redenen waarom ik dit boek al een half jaar in huis heb en er nog niet in was begonnen. Toch besloot ik me er laatst maar aan te wagen. En daar ben ik blij om, want dit is echt een heel tof boek, en terecht meer dan zeshonderd pagina’s dik. Zeshonderd pagina’s is zelfs nog te weinig!
Eigenlijk zijn dit drie boeken in één. Een boek over Lola, een over Grace en de laatste over Marnie. Alle drie staan ze op een of andere manier in relatie met politicus Paddy de Courcy. Liefde, haat, spijt: de drie vrouwen hebben alle drie een reden om Paddy wel wat aan te doen.


Bijzonder vind ik dat de drie ‘boeken’ allemaal een andere stijl hebben. Zo is Lola’s verhaal in een dagboekstijl geschreven, die ik niet zo leuk vond. Het verhaal van Grace en Marnie is daarentegen een ‘normaal’ verhaal, in een veel leukere en vlottere stijl. Leuk dat Marian Keyes drie verhalen in één boek heeft gestopt. Origineel en leuk voor de afwisseling.
Deze chicklit is iets serieuzer, moeilijke thema’s als alcoholverslaving en depressie komen er in voor. Maar dat mag ook wel een keer, zeker tegenover alle humor die in het boek gebruikt wordt. Een aantal keer heb ik hardop moeten lachen, sommige passages heb ik zelfs opgeschreven omdat ik ze zo geniaal vond. Vooral deze vind ik hilarisch:

“Af en toe gaat ze te ver, maar als de Grote Baas haar dan probeert te ontslaan, haalt ze de vakbond erbij en smijt ze beschuldigingen in het rond alsof ze Jackson Pollock met een pot verf is.”

En een hele mooie:

“… waarom moeten wij (vrouwen) altijd net doen alsof we iets heel anders voelen dan in werkelijkheid het geval is?”

Kortom een aanrader. Wel wat dik, dus niet echt iets voor in je handtas, maar wel heerlijk om thuis voor de kachel te lezen met een grote pot thee en veel koekjes!

Die charmante man
Marian Keyes
ISBN 9789044323795
Koop nu bij Cosmox voor €17,50: geen verzendkosten!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.