Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
9 maart 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • clinique
  • nieuws
  • redness solutions
  • Test
Een MissLipgloss artikel

Clinique Redness Solutions

 

Over dit soort producten heb ik jullie al eens verteld; verzorgingsproducten die roodheid tegen gaan. Ik heb zelf altijd roodheid in m’n gezicht, op m’n wangen. Maar ik word ook erg snel ‘spontaan’ rood: na een glas wijn of een presentatie voor de klas heb ik echt een hoofd als een boei. Irritant.

Clinique heeft nu sinds januari een nieuwe lijn: De Redness Solutions-lijn. Hierin zitten producten die ‘spontane’ roodheid tegengaan, maar ook producten die ‘vaste’ roodheid in het gezicht tegen gaan. Je kan hier alle producten uit de lijn zien!

Wat ik heb en wat ik er van vind:


Redness Solutions Soothing Cleanser
Deze vetvrije, zachte, niet-schuimende crèmegel doet make-up als het ware wegsmelten en verwijdert op een effectieve manier vuil, vet en andere onzuiverheden zonder de natuurlijke vochtbalans van de huid aan te tasten. €23 voor 150 ml.

Ingrediënten:

Ik gebruik deze cleanser niet elke dag; ik gebruik hem afwisselend met de cleanser uit het 3-stappen-plan. De tube is ten eerste echt MEGA en heeft een handig draaisysteem. Als je aan de dop draait, kan je in de tube knijpen en dan komt de gel eruit. Als je er weer aan draait, gaat ‘ie dicht! Deze cleanser is heel zacht voor je huid: hij irriteert echt op geen enkele manier en droogt absoluut niet uit.  Ook maakt ‘ie m’n gezicht helemaal mooi schoon. Na het wassen van m’n gezicht hiermee kan ik gewoon zien dat m’n huid minder rood is. Hij heeft trouwens een lichtgroenige kleur, net als de andere producten uit de RS lijn.


Redness Solutions Daily Relief Cream
Deze vetvrije hydraterende crème is ideaal voor de huid die te maken heeft met hardnekkige roodheid. De crème is lichtjes groen getint en neutraliseert zo onmiddellijk roodheid. Bovendien vermindert hij zwellingen en kalmeert de huid. Na verloop van tijd verbetert deze hydraterende formule ook het algemene comfort van de huid. € 46,- voor 50 ml.

Ingrediënten:

Je ziet trouwens bij de ingrediënten ‘cetyl alcohol’ staan, maar dat is niet de alcohol die je huid droog maakt. Cetyl alcohol is een emulgator en verdikker (voor de creme) die je huid niet uitdroogt. Het wordt trouwens gewonnen uit natuurlijke oliën.

I LOVE this. Deze creme gebruik ik vooral in combinatie met de laatste stap uit het 3-stappen-plan (DDML), ’s ochtends en ’s avonds (hij is daarvoor gemaakt, staat ook op het potje ‘use twice daily’). Hij maakt m’n huid zacht, gevoed en haalt rood weg. Hij ‘smelt’ echt in je huid, zo lekker! Deze crème is trouwens ook lichtgroenig van kleur.


Redness Solutions Daily Protective Base SPF 15

Deze milde formule beschermt en legt een perfecte basis voor make-up in één makkelijke stap. Zonbescherming (SPF 15) en antioxidanten zorgen voor de bescherming die net zo belangrijk is voor de reactieve huid. De lichtgroene tint helpt roodheid en irritaties te neutraliseren. Daily Protective Base bevat geen vet of chemische zonnefilters en dat maakt het een ideale verzorging voor de huid die gevoelig is voor roodheid. €23 voor 40 ml.

Ingrediënten:

Oh. My. God. Dit is letterlijk de allerbeste basis die ik ooit gebruikt heb. Wat is dit geweldig spul! Hij is dus ook groen van kleur en je gebruikt hem onder je make-up, als basis. Hij haalt het laatste beetje rood uit je gezicht weg en zorgt ervoor dat je make-up echt de hele dag blijft zitten. Aan het eind van een lange schooldag zit m’n make-up er gewoon nog perfect op! Normaal zie ik m’n blusher en bronzer dan niet meer, maar als ik dit gebruik wel. En pluspunt: er zit SPF in. Als je nog een écht goede basis zoekt, moet je deze proberen. Zeker als je last hebt van roodheid! Ik heb trouwens ook echt het idee dat dit ‘voedt’.

Deze lijn is echt een absolute aanrader voor meiden die last hebben van roodheid. Er zijn ook producten voor meiden die last hebben van ‘spontane’ roodheid, neem dan de urgent relief cream in plaats van de daily relief cream. Het is vrij prijzig, maar als je echt elke dag rood bent en elke dag met groene concealers in de weer moet, is dit toch wel een beter alternatief. Enne, op den duur wordt je roodheid minder door deze producten.

Deze producten zijn te koop bij de Clinique verkooppunten in Nederland, kijk hier of er één bij jou in de buurt is.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.