Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
21 november 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • chicklit
Een MissLipgloss artikel

De lotgevallen van Daisy Dooley

De lotgevallen van Daisy Dooley
‘Er is één ding erger dan single en 39 zijn.
En dat is een gescheiden single van 39 zijn.’

Anna Pasternak
ISBN 9789047501718
Uitgeverij Unieboek
312 pagina’s
€17,95
Koop nu bij Cosmox: geen verzendkosten!

‘Mannen doen het met meiden in zwarte strings en trouwen met meisjes die witte onderbroeken dragen. En je wilt niet met hem trouwen, toch?’ vroeg Jess met een indringende blik. Ik durfde niet toe te geven dat mijn breuk met Jamie niet betekende dat ik ineens ­tegen trouwen was – ik was juist extra vastbesloten om ervoor te zorgen dat mijn volgende huwelijk net zo geslaagd zou zijn als mijn lingeriesetje. De lotgevallen van Daisy Dooley is het hartverscheurende, eerlijke verhaal van een gescheiden dertigplusser. Voor Daisy is haar scheiding eigenlijk een zegen: nu kan ze écht op zoek naar de Ware Liefde. Van de euforie dat ze ontsnapt is uit haar korte en ramp­zalige huwelijk tot de hartstochtelijke liefdesaffaires die ze als ‘verse‘ single beleeft zijn dit De lotgevallen van Daisy Dooley.

Dit boek wou ik al heel lang lezen. Waarom? Omdat de voorkant me telkens zo opviel als ik in de boekhandel liep! Je ziet een ring met een diamant op de voorkant van een boek, en die ring is op de kaft van van dat holografisch papier gemaakt. Zo mooi! Ben ook echt dol op de voorkant.

Ik vond het boek wel een beetje tegenvallen, maar ik heb wel zo’n idee waarom. 1) ik ben 18, en geen vrouw van 39. 2) Ik ben nog nooit gescheiden. Daisy heeft in het boek allerlei problemen en is op zoek naar De Ware, en je leeft als het ware met haar mee. Je kijk over haar schouder mee naar de dingen die ze meemaakt in haar zoektocht naar dé man waar ze haar leven mee wil delen. Natuurlijk is ze uiterst kritisch, want hállo, ze is wel 39 en ze is al een keer gescheiden. Deze keer moet het dus perfect gaan.
Wat mij betreft mag het boek wel een tikje ‘vrolijker’, maar het is wel erg goed geschreven en leuk om te lezen. Ik denk vooral als je iets soortgelijks hebt meegemaakt (dus óf je bent gescheiden, óf je bent boven de 30 en single, of allebei) dat dit boek wel ongelooflijk leuk is. Het boek heeft een open einde, wat je haat of waar je van houdt. Ik vond het in dit boek wel kunnen. Je blijft lekker raden omdat een echte ontknoping ontbreekt.

Dit boek staat niet in mijn top 10, maar is zeker een leuk boek. Ik zou hem aanraden als cadeautje voor een wat ouder familielid (nichten, tantes, zussen?).


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.