Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
2 september 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • sauna
  • veluwse bron
Een MissLipgloss artikel

De Veluwse Bron

Modern, ontspannen, rust. Dat zijn mijn eerste indrukken na een dag bij De Veluwse Bron. De Veluwse Bron ligt in Emst, op de Veluwe. Wanneer je er naar toe rijdt, waan je je al in een soort rust. Dat komt doordat het complex echt in de natuur ligt. Geen hoge gebouwen, geen drukte. Alleen maar bos, weiland en water.
Sinds juli 2008 bestaat het complex, en dat is te zien! Alles is erg modern en strak. Alles is prachtig ingericht en het is erg sfeervol. En… het ruikt overal naar versgebakken appeltaart. Jep, het begint al bij de kleedkamers!


Faciliteiten

Maar de Veluwse Bron is groter dan je denkt! Het complex telt negen vierkante kilometer, en dat merk je als je rondloopt. Ik wist haast niet waar te beginnen! Ik besloot eerst eens binnen rond te kijken. Alles ziet er erg sfeervol uit, en je krijgt eigenlijk een instant relaxed gevoel. De kleedruimtes zijn ongelooflijk groot en de kluisjes zijn ruim genoeg voor twee personen. Bij aankomst krijg je een bandje waarmee je je kluisje kan openen, en waar alle comsumpties worden opgezet. Zo kan je aan het einde van de dag alles in één keer afrekenen.

Binnen zijn er verschillende sauna’s, zoals een stiltesauna, muzieksauna en een infraroodsauna. Nu ben ik zelf echt geen saunafan en ben ik in alle sauna’s maar een paar minuutjes geweest. Wel ben ik dol op het Turks stoombad. Het is het zelfde idee als een sauna, maar er is heel veel warme stoom. Het voelt heerlijk en het is behaaglijk warm. Je hoeft dus helemaal niet van sauna te houden als je een dagje naar de Veluwse Bron wilt.
Verder vind ik het kruidenbad ook echt een aanrader. In deze ruimte ruikt het heerlijk en is er een groot warm bad waar een lekkere kruidengeur vanaf komt. Je voelt je hierna echt helemaal relaxed en je blijft de geur nog de hele dag ruiken.
In de scrubtempel kan je je zelf van top tot teen scrubben voor een zacht huidje, waarna je meteen het caldarium inkan, dat daar tegenover is. Het caldarium is dertig graden, wat behaaglijk warm is en niet zo heet als de gewone sauna’s (70 tot 90 graden). Daarna ben ik even de ijsgrot ingeglipt, dat is echt bijzonder! Je stapt in een ruimte waar het min acht graden is… Brrr! Maar het voelt heel licht en tintelend aan op je huid, heel bijzonder als je daarna weer een warme sauna of bad in gaat. Goed voor de doorbloeding!

Verder binnen: oosters badhuis, rasulruimte, voetenbaden, douches, zwembad en much more. Er is ook een hamam, waar behandelingen worden gegeven. Je kan zelfs een speciaal Hamam-arrangement boeken. Dat lijkt me wel wat voor de volgende keer!

Lees verder voor meer over mijn Veluwse Bron ervaring!

Buiten is er ook nog van alles te doen! Ik was het meest onder de indruk van het zwembad. Ik en mijn nicht liepen het bad in, en buiten dat het heerlijk warm was, vonden we het allebei niet zoveel aan. “Wat is hier nou zo bijzonder aan?” Maar ik ontdekte het toen ik met mijn hoofd onder water ging. Je hoort onder water muziek! Heel rustgevend en erg apart.Het zoutbad is ook superfijn. Jep, daarin blijf je drijven! Niet zo lekker als je je lippen daarna aflikt, maar gelukkig zijn er douches zoudat je het zoute water van je af kan spoelen.
Verder kan je lekker buiten relaxen rond het meer, het ziet er echt prachtig uit. Buiten vind je nog allemaal verschillende sauna’s en faciliteiten.

Eten en drinken


Op heel veel verschillende plekken in de Veluwse Bron kan je genieten van een hapje en een drankje. Zo kan je tussen de middag en ’s avonds genieten van een buffet, maar a la carte is ook mogelijk. Ik heb zelf a la carte gegeten, wat qua prijs erg goed te doen is (een broodje zalm met roomkaas voor €5,95) en echt heerlijk. Natuurlijk zijn er ook smoothies, lekker gezond! Het enige minpuntje wat ik ervaarde was dat bij aankomst de communicatie niet echt perfect was. De vrouw bij de balie die ons ontving, raadde ons aan om zeker rond twaalven te gaan eten. We moesten ons dan melden bij de balie. Maar eenmaal bij de balie, bleek dat je alleen in badjas van het buffet gebruik mocht maken. Blijkbaar een communicatiestoornis tussen de dame en ons. Dus aten we a la carte, opzich geen probleem. Maar we waren toen wel een uur te vroeg klaar voor onze workshop begon. En dus hadden we nog heerlijk een uurtje kunnen relaxen in de sauna’s… Maar om nou weer helemaal om te kleden en te douchen, had niet zo veel zin. Echt jammer was dat!

Behandelingen en arrangementen

Bij de Veluwse Bron kan je ook allerlei verschillende schoonheidsbehandelingen en arrangementen boeken. Zo zijn er allemaal soorten treatments die je kan boeken, en allemaal arrangementen. De prijzen lopen heel erg uiteen, je hebt al een treatment voor €34,50 en een arrangement voor €69. Treatments kan je los boeken, maar je kan er ook een dagje Veluwse Bron bij doen, wat ik echt een aanrader vindt.

Zelf heb ik er een visagie workshop bijgeboekt, samen met mijn nicht. Ik was wel erg benieuwd wat ze ons allemaal gingen leren!
Groot pluspunt is dat er in kleine groepen wordt gewerkt. Wij waren met z’n vieren, normaal gesproken wordt er gewerkt met acht ‘cursisten’. Op die manier krijg je heel veel persoonlijke aandacht, en dat is wel heel erg fijn. Tijdens de workshop wordt een volledige make-up aangebracht, van het reinigen en verzorgen tot de gezichtsmake-up, ogen en lippen. De workshop wordt gegeven door een visagiste, dus wel iemand die weet waar ze het over heeft. Ik vond de workshop enorm leuk, het was echt leerzaam om een keer de visie van iemand anders te zien op jouw gezicht en make-up. Stap voor stap werd elk product behandeld. De visagiste legde uit waar het voor was, en nodige een cursist uit op de stoel. Ze deed voor hoe je het moest aanbrengen, en daarna mocht iedereen het zelf proberen. Met vragen en opmerkingen kon je natuurlijk steeds bij haar terecht.
De workshop ik zeker leuk voor meiden die nog niet zo goed weten hoe ze met hun make-up moeten werken. Je leert echt alles, van concealer tot poeder, tot blusher en mascara.

Conclusie

Ik heb echt een heerlijke dag bij de Veluwse Bron gehad, het is een prachtig complex. Het is niet te druk en niet te vol, zodat je lekker overal gebruik van kan maken zonder te moeten wachten. Het personeel is vriendelijk, alles is onwijs schoon en je beleeft er echt een dag vol ontspanning en rust. Ik ga sowieso nog een keer langs bij de Veluwse Bron, want het is voor mij maar een half uurtje rijden! En je waant je gewoon meteen in een soort oase van rust en ontspanning.
Ik was trouwens op bezoek tijdens een badkledingdag. Hier kan je zien wanneer de badkledingdagen zijn. Persoonlijk vind ik het in badkleding toch net even wat relaxter en fijner.

Een dag Veluwse Bron van 10.00u tot 23.30u kost €27,50. Een ochtend, van 10.00u tot 14.00u is €12,50. Avondentree, van 17.00u tot 23.30u kost €18. Dat is inclusief gebruik van scrubs, shampoos en douchegel en je kan gebruik maken van alle faciliteiten binnen en buiten. De visagie workshop duurt drie uur en kost €39 (inclusief koffie of thee, een smoothie en materialen).


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.