Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
5 augustus 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • chicklit
Een MissLipgloss artikel

Diner voor 2

Diner voor 2 – Heather en Rose MacDowell
Lef, lust en liefde. Verrukkelijke debuutroman die zich afspeelt in New Yorks hipste toprestaurants
Prijs: €17,95
ISBN: 9789044321227
Uitgeverij: The House Of Books
Koop bij Cosmox: geen verzendkosten


Het boek (flaptekst)…:
Haar ontslag als marketingmanager komt voor Erin Edwards als een donderslag bij heldere hemel. Wanhopig zoekt ze haar toevlucht tot een van ’s werelds oudste beroepen – serveerster. Hoe moeilijk kan het zijn om bij een van de vijf meest exclusieve toprestaurants in New York een bordje warm eten op tafel te zetten? Natuurlijk wordt Erin al snel ontmaskerd door de maniakale chef-kok en zijn hautaine gasten. Gelukkig is er één gast, de charmante Daniel Fratelli, bij wie ze wél een potje kan breken. Dan betreedt een gevreesde culinaire recensent het pand en dreigt alles finaal uit de hand te lopen.

Verpletterende indruk of zonde van Miss Lipgloss haar tijd?
Dit is écht een leuk boek. Het verhaal is origineler dan het verhaal van de meeste chicklits (vaak veel liefdesdilemma’s, familieproblemen en affaires), wat ik al erg verrassend en leuk vind. Dit boek houdt je vast tot het einde en is heerlijk om te lezen. Erin wordt in Roulette (het chique restaurant waar ze werkt) door haar chef belachelijk behandelt waardoor je zelf écht kwaad wordt tijdens het lezen. Je leeft mee met Erin en wordt telkens weer verbaasd door de leuke wendingen die haar leven neemt. En natuurlijk maakt een flinke dosis liefde het boek helemaal af. Een chicklit zonder romances en affaires is impossible.

Minder leuk:
Wat ik erg opvallend vond is dat het verhaal wel wat weg heeft van De Duivel Draagt Prada! Natuurlijk kent iedereen dit verhaal (de hoofdpersoon Andrea gaat aan het werk bij een bedrijf waar ze eigenlijk niet wíl werken maar er wel gaat werken om haar toekomst en om tijd te overbruggen), en het heeft er hier en daar wel wat van weg. Toeval, waarschijnlijk! Ook vond ik het einde een beetje teleurstellend. De gebeurtenis op het eind is wél erg leuk en het is echt een happy end zoals dat hoort bij een chicklit, maar hoe het geschreven is vind ik minder.

Alsnog écht een aanrader, een heerlijk boek om even te ontsnappen aan alles.Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.