Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
11 december 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • droogshampoo
  • How To
  • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Droogshampoo

In mijn artikel over vet haar vertelde ik over droogshampoo. Ik kreeg veel vraag over wat dat nou precies is, en vandaar vandaag dit artikel! Droogshampoo is – zoals de naam al zegt – een shampoo die je gebruikt zonder water. Je hoeft er niet voor onder de douche, je hoeft je haar niet nat te maken, maar je krijgt er semi-schoon haar van. Semi-schoon, want het reinigt je haar niet echt. Lees verder voor meer!

 

Wat is het?

Droogshampoo zit in een spuitbus, en het is vaak een poederachtig product. Mijn Batiste droogshampoo bestond vooral uit rijstzetmeel en oplosmiddelen, om zo de vettigheid van mijn haar wat minder te maken. Simpel gezegd is het dus poeder dat de vettigheid van je haar absorbeert zodat je haar minder vet lijkt. Lijkt, want echt schoon wordt het niet. Wanneer je je haar wast met shampoo, reinig je je haar helemaal, alle viezigheid en vettigheid gaat eraf en je haar voelt helemaal squeaky schoon. Eigenlijk kan je net zo goed talkpoeder gebruiken als droogshampoo, dat komt op hetzelfde neer: het absorbeert de vettigheid.

 

Hoe gebruik je het?

Het is heel simpel. Je houdt de spray op zo’n 30 centimeter afstand en dan spray je de droogshampoo door je haar heen, vooral bij de aanzet. Dit laat je even intrekken (een minuutje) en dan borstel je je haar goed door. Zo zie je geen witte plekken van het poeder en weet je zeker dat de droogshampoo de vettigheid heeft geabsorbeerd.

 

‘Shampoo’?

Écht shampoo is het niet natuurlijk, want het reinigt je haar niet. Ik vind het persoonlijk ideaal om tussen wasbeurten door te gebruiken, wanneer mijn haar eigenlijk te vet is maar wanneer ik geen tijd heb om mijn haar te wassen of als ik het langer wil uitstellen omdat mijn haar weer te snel vet wordt. Het is dus geen product wat gewone shampoo vervangt, maar iets wat je gebruikt als aanvulling. Het is ook handig als je ergens heen gaat waar je je haar niet makkelijk kan wassen, bijvoorbeeld op reis naar een plek waar je langere tijd geen douchegelegenheid hebt of als je in the middle of nowhere gaat kamperen.

 

Welke kopen?

Er zijn meerdere soorten droogshampoo te koop, bij Kruidvat heb je de Batiste Dry Shampoo en droogshampoo van eigen merk. Bij Etos hebben ze Schwarzkopf droogshampoo. Er is maar weinig verschil tussen de verschillende soorten, het komt allemaal op hetzelfde neer: poeder in een spuitbus. De een zal wat lekkerder ruiken dan de ander of een leukere verpakking hebben, ik zou gewoon voor een goedkope versie gaan.

Photobucket


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.