Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
Mijn favoriete sap:

Cynthia’s bietensap

Drankje
20
min. bereiden
20
min. totale tijd

Jaren geleden kocht ik een slowjuicer, die een flinke duit kostte, maar waar ik vele liters sappen mee heb gemaakt. Mijn favoriete sap is deze, met als hoofdingrediënt bietjes. Klinkt vies, maar door de toevoeging van wat fruit, citrus en gember is het een lekker zoet en pittig drankje.


Ingrediënten
4 personen
  • 5 grote rauwe bieten
  • 1 grote rauwe winterwortel
  • 1 groene appel
  • 5 cm gember
  • 2 limoenen

Bereiding

Tip: Ik maak altijd lekker veel in één keer. Goed afgesloten in de koelkast kan je het de dag erna ook nog prima drinken.

  1. Zet je slowjuicer klaar. Je kan deze sap niet in de blender maken, maar wel in een ander soort sapcentrifuge.

  2. Schil de bietjes en was alle andere groenten en fruit goed schoon met water.

  3. Snijd alles in stukken. Een slowjuicer kan niet hele grote stukken aan, dus maak ze klein genoeg. De limoen kan in vieren – gebruik ook de schil! Die geeft juist zoveel smaak. Laat ook de schil om de appel zitten.

  4. Alles kan nu langzaam door de slowjuicer heen! Er komt ongeveer 900 milliliter sap uit.

Leestijd

Oef, wat is dit een prachtige én heerlijke sap. De smaak van de bieten is aanwezig, maar de combinatie van gember en limoen geeft iets heel fris en pittigs.

Koud én vers uit de juicer is deze sap het allerlekkerst. Ik drink hem als tussendoortje of bij mijn ontbijt, maar ik kan hem op elk moment van de dag hebben. Wat is jouw favoriete sap?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.