Niet creatief? Echt wel! Kom waterverven met mijn superleuke online cursus.
Heerlijk als ontbijt of snack

Eiwitrijk & voedzaam bananenbrood

Ontbijt of snack
10
min. bereiden
50
min. totale tijd

Ik maak al jaren regelmatig bananenbrood, dat ik graag als ontbijt eet. Nadeel: er zat niet heel veel eiwit in – en omdat ik aan krachttraining doe, eet ik wat meer eiwit dan gemiddeld. Ik sloeg aan het experimenteren en ik durf wel te zeggen dat ik inmiddels mijn favoriete bananenbrood heb gebakken, mét lekker veel eiwit en geen toegevoegde suikers. Voedzaam ontbijtje en zó lekker!


Ingrediënten
personen
  • 4 grote rijpe bananen
  • 150 gr havermout
  • 4 eieren
  • 250 gr cottage cheese
  • 50 gr whey eiwitpoeder vanille
  • 1 snuf kaneel of speculaaskruiden
  • 1 snuf zout
  • 1 tl bakpoeder

Bereiding

Tip: Eet je het bananenbrood niet direct? Je kan de plakken afzonderlijk invriezen zodat je altijd 'vers' bananenbrood kan pakken! Het eiwitpoeder is trouwens optioneel, je kan het ook weglaten, dan heb je iets minder eiwit per plak.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine de bananen.

  3. Voeg de resterende ingrediënten toe en blend tot een gladde massa.

  4. Bekleed een cake- of brownievorm met bakpapier en stort het beslag erin. Bak het op 180 graden in ongeveer 40 – 45 minuten bruin en gaar.

  5. Laat afkoelen en snijd in 8 grote plakken. Per plak:

    • 216 kcal

    • 14,8 gram eiwit

    • 29,3 gram koolhydraten

    • 5,1 gram vet

    Ik eet het zelf met pindakaas als ontbijt en dan kom ik uit op 20 gram eiwit. Top als ontbijt, lekker, snel, makkelijk, voedzaam. I love it.

Leestijd

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.