Heerlijk als ontbijt of snack
Eiwitrijk & voedzaam bananenbrood
Ontbijt of snack
Ik maak al jaren regelmatig bananenbrood, dat ik graag als ontbijt eet. Nadeel: er zat niet heel veel eiwit in – en omdat ik aan krachttraining doe, eet ik wat meer eiwit dan gemiddeld. Ik sloeg aan het experimenteren en ik durf wel te zeggen dat ik inmiddels mijn favoriete bananenbrood heb gebakken, mét lekker veel eiwit en geen toegevoegde suikers. Voedzaam ontbijtje en zó lekker!
Bereiding
Tip: Eet je het bananenbrood niet direct? Je kan de plakken afzonderlijk invriezen zodat je altijd 'vers' bananenbrood kan pakken! Het eiwitpoeder is trouwens optioneel, je kan het ook weglaten, dan heb je iets minder eiwit per plak.
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine de bananen.
-
Voeg de resterende ingrediënten toe en blend tot een gladde massa.
-
Bekleed een cake- of brownievorm met bakpapier en stort het beslag erin. Bak het op 180 graden in ongeveer 40 – 45 minuten bruin en gaar.
-
Laat afkoelen en snijd in 8 grote plakken. Per plak:
-
216 kcal
-
14,8 gram eiwit
-
29,3 gram koolhydraten
-
5,1 gram vet
Ik eet het zelf met pindakaas als ontbijt en dan kom ik uit op 20 gram eiwit. Top als ontbijt, lekker, snel, makkelijk, voedzaam. I love it.
-