Gezonde eiersalade met wasabi en avocado
Bereiding
Tip: Gebruik ook wat snippertjes zeewier om erover heen te strooien. Zo blijven ze knapperig in plaats van dat je ze er al door doet. Bij Albert Heijn heb je een sushi sprinkle zak, perfect hiervoor!
-
Ik kook zes eitjes, hiermee kun je ongeveer 8 boterhammen smeren. Vandaar dat ik voor 8 personen heb gekozen in de layout van het recept. Ik kook ze ongeveer 8 minuten vanaf het moment dat het water kookt. Ik gebruik altijd biologische eieren met nummer 0!
-
De eitjes pel ik en snijd ik in kleine stukjes. Dit gaat allemaal in een kom. Let goed op dat je geen stukjes schil erdoor hebt. Ik spoel de eitjes meestal even af voor ik ze snijd.
-
Ik snijd ook een avocado in kleine stukjes en een handje verse bieslook. Dit gaat bij de eitjes.
-
Daar gaat ook de wasabimayo, het limoensap, de kwark en het peper en zout bij. Let bij de kwark zelf even goed op dat het niet teveel en niet te weinig is. Twee tot drie eetlepels is eigenlijk altijd wat ik gebruik.
-
Roer het door elkaar en bewaar het in een vershoudbakje nog een aantal dagen in de koelkast. Ik eet het het liefst op een geroosterde boterham of een rijstwafel.
Je hebt een broodbeleg met goede vetten en vitamines, het is snel klaar en het is mega lekker. Enjoy!