Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Gezonde eiersalade met wasabi en avocado

Beleg
15
min. bereiden
15
min. totale tijd

Ik heb twee heerlijke recepten voor een gezonde eiersalade waarvan ik vandaag de Japanse variant met je deel, met wasabi en avocado.


Ingrediënten
8 personen
 • 6 biologische eieren
 • 1 handje verse bieslook
 • 1 snuf peper en zout
 • 1 spritz limoensap
 • 1 avocado
 • 1 eetlepel wasabimayonaise
 • 3 eetlepels magere kwark

Bereiding

Tip: Gebruik ook wat snippertjes zeewier om erover heen te strooien. Zo blijven ze knapperig in plaats van dat je ze er al door doet. Bij Albert Heijn heb je een sushi sprinkle zak, perfect hiervoor!

 1. Ik kook zes eitjes, hiermee kun je ongeveer 8 boterhammen smeren. Vandaar dat ik voor 8 personen heb gekozen in de layout van het recept. Ik kook ze ongeveer 8 minuten vanaf het moment dat het water kookt. Ik gebruik altijd biologische eieren met nummer 0!

 2. De eitjes pel ik en snijd ik in kleine stukjes. Dit gaat allemaal in een kom. Let goed op dat je geen stukjes schil erdoor hebt. Ik spoel de eitjes meestal even af voor ik ze snijd.

 3. Ik snijd ook een avocado in kleine stukjes en een handje verse bieslook. Dit gaat bij de eitjes.

 4. Daar gaat ook de wasabimayo, het limoensap, de kwark en het peper en zout bij. Let bij de kwark zelf even goed op dat het niet teveel en niet te weinig is. Twee tot drie eetlepels is eigenlijk altijd wat ik gebruik.

 5. Roer het door elkaar en bewaar het in een vershoudbakje nog een aantal dagen in de koelkast. Ik eet het het liefst op een geroosterde boterham of een rijstwafel.

  Je hebt een broodbeleg met goede vetten en vitamines, het is snel klaar en het is mega lekker. Enjoy!

Leestijd

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)